Ceremonie – MSC Virtuosa

                                                            

MSC CRUISES IA IN PRIMIRE NAVA MSC VIRTUOSA, IN TIMP CE COMPANIA ISI INDREAPTA ATENTIA CATRE VIITOR

  • Cea mai noua nava din flota MSC Cruises a fost intampinata la santierul naval, cu ceremonia traditionala a pavilionului
  • MSC Virtuosa va deveni una dintre cele mai ecologice nave pe mare atunci cand va intra in serviciu in aprilie
  • Serviciile oferite la bordul MSC Virtuosa continua sa depaseasca limitele in ceea ce priveste experienta oaspetilor, din toate punctele de vedere

 

Geneva, Elvetia – 1 Februarie 2021 – Cea mai recenta nava, MSC Virtuosa, a fost livrata astazi catre MSC Cruises, fiind nava cea mai inovatoare si mai prietenoasa cu mediul care se alatura flotei.

 

Conform traditiei, evenimentul a fost marcat de o ceremonie restransa de predare a pavilionului de catre santierul naval catre MSC Cruises, oficiata la Chantiers de l’Atlantique in Saint Nazaire, Franta. MSC Virtuosa a primit astfel steagul oficial si “binecuvantari” pentru noroc. La ceremonie au luat parte presedintele executiv al companiei, Pierfrancesco Vago, sotia sa Alexa Aponte-Vago, copiii lor, precum si alti reprezentanti ai liniei MSC Cruises si oficialii santierului naval.

 

Pierfrancesco Vago, presedintele executiv, a declarat: “Familia mea si cu mine nu am putut rata aceasta ocazie de a intampina personal cel mai nou membru din flota noastra. Livrarea MSC Virtuosa intr-un moment atat de dificil pentru industria noastra simbolizeaza modul in care, ca si companie de familie, continuam sa gandim pe termen lung si sa ne construim viitorul.”

“Facand asta,” a continuat dl. Vago, “ne mentinem angajamentul de a construi, de fiecare data, cele mai inovatoare nave din lume, din punct de vedere al protectiei mediului, dotate doar cu cele mai avansate tehnologii disponibile pe mari si oceane. La fel de important, cu fiecare nava noua, continuam sa depasim limitele si sa innoim serviciile oferite cu experiente unice pentru oaspetii nostri. La bordul MSC Virtuosa, inovatiile includ primul barman umanoid de pe mare, care va fi vedeta unei experiente futuristice si captivante, folosind tehnologii de varf. Ofertele noastre culinare exceptionale au fost imbunatatite cu doua noi concepte de restaurante ce ofera cele mai populare preparate internationale, pentru a purta oaspetii intr-o aventura cu noi descoperiri gastronomice.  Toate acestea vin in completarea experientelor vaste care exista deja si care ne diferentiaza, cum ar fi spectacolele teatrale din fiecare seara, serviciile premiate pentru familii, cele mai bune tehnologii din industrie; desigur promenada devenita deja simbol, cu o lungime impresionanta de 91.8 metri si domul cu LED care este sufletul navei, si multe altele.”  

Laurent Castaing, General Manager, Chantiers de l’Atlantique, a declarat : “Sunt mandru de realizarile echipelor noastre, in ciuda dificultatilor generate de actualul context sanitar. Odata cu constructia navei MSC Virtuosa, am atins un nivel de performanta ce va oferi viitorilor oaspeti cele mai bune servicii care pot fi intalnite in industria de croaziere. Cea de-a 16-a nava construita de Chantiers de l’Atlantique pentru MSC Cruises este, asadar, un exemplu greu de intrecut!”

Cand vine vorba despre mediu, MSC Virtuosa dispunde de unele dintre cele mai avansate tehnologii disponible in prezent, inclusiv: sistem hibrid de evacuare a noxelor (EGCS) si sisteme de reducere catalitica selectiva de ultima generatie (SCR); sisteme de tratare a apei reziduale in concordanta cu Rezolutia Organizatiei Maritime Internationale MEPC 227(64); conexiune electrica cu liniile de la tarm; precum si un sistem subacvatic de reducere a zgomotului, cu un design al carenei si al camerei motoarelor menit sa minimalizeze impactul acustic si sa reduca potentialele efecte daunatoare asupra faunei marine, printre altele.

Nava a primit 11 Perle de Aur din partea Bureau Veritas pentru gama inovatoare pe care o detine, inclusiv  pentru protectia mediului, a sanatatii si a sigurantei. MSC Virtuoasa este in fapt, prima nava de croaziera din lume care primeste notatia de BIORISK de la Bureau Veritas ca recunoastere a capacitatii sale de a atenua si gestiona riscul de boli infectiose pentru pasageri.

Pierfrancesco Vago a concluzionat: “Scopul nostru pe termen lung este sa obtinem croaziere cu impact zero, si acesta este drumul pe care il urmam astazi. MSC Virtuosa reprezinta un nou pas important in aceasta directie alaturi de celelalte investitii ale noastre in dezvoltarea accelerata de tehnologii inovatoare. De asemenea, confirma anagajamentul nostru pe termen lung pentru atingerea acestui scop ambitios.”

Noul vas amiral MSC Virtuosa va incepe navigarile din 16 Aprilie 2021 cu croaziere in Mediterana, de 3-4 nopti si 10 nopti, inainte de pozitionarea catre noul ei port de origine, Kiel, Germania, unde va incepe itinerariile in Europa de Nord din 08 Mai 2021.

Toate navele din clasa Meraviglia, din care face parte si MSC Virtuosa, sunt caracterizate de promenada de 101 m lungime si domul cu LED, care reprezinta centrul de atractie al navei. Acest spatiu impresionant, care ocupa doua punti, delimitat de magazine, restaurante si baruri, este locul ideal pentru shopping, servirea mesei si relaxare. Iar in timpul serii, intregul spatiu prinde viata, cu spectacole de muzica, divertisment si multe altele.

MSC Virtuosa este sora navei MSC Grandiosa, prima nava de croaziera a unei linii majore care s-a reintors pe mare in aceasta vara, iar pana la acest moment a gazduit peste 40 000 de pasageri la bord, care au beneficiat de protocolul de siguranta si sanatate MSC in timpul croazierelor de 7 nopti din Mediterana.

In 2021 vor fi lansate doua noi vase MSC Cruises, cea de-a doua este MSC Seashore, care va aduce flota la 19 vase, iar pana in 2025 alte 4 vase sunt asteptate. MSC Virtuosa si MSC Seashore, care isi va incepe activitatea in luna August 2021, vor oferi cele mai noi tehnologii de mediu de ultima generatie. Fiecare nava construita de MSC Cruises  este diferita de cea anterioara, iar aceaste nave reprezinta o evolutie suplimentara la prototipul original, oferind mai multe zone publice, mai multe cabine, baruri, restaurante si altele.

 

MAI MULTE DESPRE MSC VIRTUOSA

Experienta

Tehnologie inovatoare pentru oaspeti

Inca din 2017, toate vasele MSC Cruises dispun de facilitatea “MSC for Me” – o aplicatie care ofera o experienta inovativa la bordul vasului si ajuta pasagerii in timpul croazierei. Acest canal digital ofera pasagerilor posibilitatea de avea la indemana toate informatiile despre tot ceea ce se intampla la bord si serviciile pe care le pot rezerva de la bordul vasului – sunt mereu in control in ceea ce priveste serviciile oferite. Aplicatia “MSC for Me” poate fi accesata pe telefonul mobil, pe televizorul din cabina si pe ecranele interactive de la bord. Bratara “MSC for Me” inlocuieste cardul de cabina prin serviciul contactless si este perfecta pentru a putea face cumparaturi la bord, a achizitiona diverse servicii, pentru a deschide usa cabinei si reprezinta un mijloc de monitorizare a pasagerilor ca parte a masurilor de siguranta si sanatate.

MSC Yacht Club

MSC Virtuosa prezinta un concept de lux exclusivist – Yacht Club – ce ofera exclusivitatea unui club privat pentru relaxare, dar si acces la divertismentul de la bordul vasului. Pasagerii beneficiaza de majordom personal 24 din 24 de ore, de o echipa de concierge, un restaurant gourmet, un lounge elegant, o piscina spatioasa si o zona de plaja privata, cu sezlonguri.

Oferta premiate, pentru familii

Ca si companie de familie, MSC Cruises pune intotdeauna nevoile familiilor in centrul experientei de croaziera, iar noile servicii destinate familiilor ofera variante de divertisment pentru toata lumea: facilitati extinse realizate in colaborare cu LEGO si Chicco, o gama de cluburi pentru copii de toate varstele, un program de activitati plin de actiune, si multe altele.

 

Itinerarii inspirate

Sezonul inaugural pentru noul vas amiral va fi in Europa de Nord, cu plecari din portul gazda Kiel, Germania, si va avea doua itinerarii uimitoare. Pentru cei care vor sa traiasca experienta Fiordurilor Norvegiene nava acosteaza in Copenhaga, Danemarca, apoi in fiordurile Hellesylt/ Geiranger, Alesund si Flam din Norvegia. Pentru oaspetii care vor sa exploreze capitalele baltice, nava acosteaza in Copenhaga, Danemarca, apoi Helsinki, Finlanda, St Petersburg, Federatia Rusa si mai apoi Tallin in Estonia.

Din Noiembrie 2021, MSC Virtuosa va petrece sezonul de iarna in Golful Persic, oferind croaziere de 7 nopti, cu vizite in porturi precum Dubai, Abu Dhabi, Bahrain si Doha.

 

Mediul inconjurator

 

Emisii de noxe:  MSC Virtuosa dispune de sisteme hibride de purificare a gazelor de esapament pe toate motoarele. Aceasta tehnologie reduce cu 98% emisiile de oxid de sulf (SOx). Vasul este de asemenea, echipat cu sisteme de reducere catalitica selective (SCR) care reduc emisiile de oxid de nitrogen (NOx) cu  90%.

Nava este echipata cu sisteme ce permit conectarea la electricitate in porturile unde aceasta infrastructura este disponibila. Acest lucru permite minimizarea utilizarii motorului, ducand la o reducere substantiala a emisiilor atunci cand navele sunt aproape de zonele urbane.

 

Apa uzata: nava va dispune de sisteme avansate de tratare a apelor uzate facute in conformitate cu rezolutia MEPC 227 (64) a Organizatiei Maritime Internationale, cu standarde de purificare care sunt mai mari decat la majoritatea instalatiilor de tratare a apelor uzate de la mal.

 

Protejarea vietii marine: MSC Virtuosa este echipata cu un sistem de gestionare a zgomotului radiat subacvatic care reduce la minimum impactul sonor acustic, reducand potentialele efecte  asupra faunei marine, in special asupra mamiferelor marine din apele inconjuratoare.

 

Eficienta energetica: toate constructiile noi, facute de MSC Cruises, detin o gama larga de echipamente eficiente din punct de vedere energetic, care ajuta la reducerea si optimizarea utilizarii motorului. Acestea au sisteme de ventilatie de ultima generatie si sisteme de climatizare cu bucle de recuperare automata a energiei care redistribuie atat caldura cat si aer rece. Navele folosesc iluminare cu LED controlata de sisteme inteligente de management pentru a imbunatati profilul de economisire a energiei. Toate constructiile noi sunt echipate cu sisteme de monitorizare si analiza a energiei la distanța, permitand suport in timp real in port pentru a optimiza eficienta la bord.

 

MSC Virtuosa

–              19 punti numite dupa compozitori celebri;

–              La 331 metri lungime, vasul este cu 16 metri mai mare fata de MSC Meraviglia si MSC Bellissima cu mai multe cabine si spatii publice;

–              21 baruri, 4 restaurante principale si 5 restaurante de specialitate;

–              Un teatru cu 945 locuri care ofera productii la scara larga in fierecare seara;

–              12 tipuri de cabine diferite, inclusiv 190 de cabine pentru familii, care pot fi conectate pentru a crea cabine super family care pot gazdui 6 persoane sau cabine super family plus care pot gazdui 12 persoane;

–              5 piscine

–              Un pod Himalaya pe puntea 19 care ofera un traseu distractiv pe franghie la 80 de metri deasupra apei

–              1168 metri spatiu comercial, unde se gasesc 11 magazine diferite.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.