Cinci surprize într-o croaziera

În timp ce aproximativ o treime din americani au încercat până acum cel puțin o croazieră, majoritatea americanilor nu au nici o idee despre ce înseamnă experienţa reală a unei croaziere. Dacă ţi-am spune că sunt foarte multe lucruri pe care nu te-ai aştepta niciodată să le găseşti într-o croazieră? Lucruri atât de plăcute încât probabil le vei spune prietenilor tăi şi familiei : „Dacă aş fi ştiut cât de grozav este, aş fi plecat în croazieră cu mult timp în urmă.”
Statisticile arată că majoritatea persoanelor a căror croazieră tocmai ia sfârşit vor susţine că experienţa le-a oferit mai mult decât s-ar fi aşteptat. Această declaraţie poate aduce cu sine  întrebarea celor care nu au fost încă într-o croazieră, „ la ce surprize să mă aştept ? „
Ei bine, îţi raspundem noi la aceasta întrebare.

1. Preparate deosebit de gustoase şi servicii excelente în restaurantele de la bord

Dacă alegi să mergi la un restaurant de lux, probabil că vei găsi masa aşternută cu o faţă de masă albă, multiple tacâmuri şi un număr impresionant de pahare pentru diversele băuturi oferite. Ospătarii, îmbrăcaţi în frac, îţi vor ţine scaunul şi îţi vor aşeza elegant şervetul în poală.
În timp ce aceste obiceiuri sunt obişnuite la bordul vaselor de croazieră, acest nivel de servire a devenit extrem de rar în restaurantele de la ţărm.
Iar asta nu e tot – chiar dacă ştii un astfel de restaurant la ţărm, te întrebăm dacă acolo poţi mânca atât cât vrei, dacă poţi gusta orice preparat din meniu fără nici un cost adiţional ? Ştim că sună prea bine ca să fie adevărat, însă la bordul vaselor de croazieră chiar este adevărat.
Toate mesele sunt servite în cea mai fină veselă, iar meniul include o varietate de salate, aperitive, supe, feluri principale şi de obicei deserturi delicioase; pasagerii pot comanda mai multe porţii dacă doresc, totul este inclus în tariful de croazieră : micul dejun, prânzul şi cina.
2. Room Service gratuit

Cui nu îi place Room Service-ul ? Există ceva mai relaxant decât să ţi se aducă prânzul cald în camera de hotel ? Iar la bordul unui vas de croazieră până şi acest serviciu vine cu îmbunătăţiri.

Imaginează-ţi că room-service e gratuit. Cele mai multe linii de croazieră oferă room service gratuit 24 ore pe zi. Înainte să te retragi în cabină la sfârşitul zilei, agaţă de partea exterioară a clanţei meniul,  după ce ai bifat ce doreşti să serveşti la micul dejun şi acesta  îţi va fii adus în cursul dimineţii următoare la ora aleasă de tine.
Pe meniul micului dejun se regăsesc brioşe, omlete, cereale, iaurturi simple sau cu fructe, cafea şi  ceai fiebinte–şi nu există nici o taxă adiţională pentru acest serviciu. E aproape ireal.
Cele mai multe linii de croazieră îţi oferă posibilitatea să comanzi în cabină aceeaşi mâncare ce este servită în restaurantul principal dacă tu doreşti să serveşti cina în pijamale în faţa televizorului.
Dacă ai rezervat o suită este foarte probabil să fi servit de un majordom care îţi va aşterne masa cu o faţă de masă albă, condimente, un coş cu pâine proaspătă şi chiar şi o vază cu flori- toate acestea chiar în cabina ta.

3. Cameristul
Într-un hotel s-ar putea să ai la dispoziţie personal pentru curaţenie, dar nu îl vezi aproape niciodată.

La bordul unui vas de croazieră însă, cameristul sau camerista te va întampina în momentul în care urci la bordul vasului şi se va prezenta. Te va întreba dacă îţi plac anumite fructe sau flori pentru a ţi le aduce în cabină. De asemenea îţi va comunica numărul de telefon la care poate fi contactat atunci când ai nevoie de el/ea pe parcursul croazierei.
Cameriştii nu lucrează doar în timpul zilei, ci revin şi seara în timp ce tu serveşti cina la restaurant , îţi pregăteşte patul pentru culcare şi îţi lasă pe pernă o ciocolăţică şi programul activităţilor de la bord pentru a doua zi.

 

4. Categoria Concierge şi serviciul de majordom

Rezervarea unei  categorii  superioare de cabină vine împreună cu servicii concierge : apă proaspătă, ziare şi reviste, fructe, cafea, gustări, cărţi  şi dvd-uri de care beneficiezi la orice oră din zi sau noapte. Majordomul îţi transportă rufăria la spălătorie, de unde ţi-o returnează spălată şi călcată, îţi lustruieşte şi pantofii dacă asta îţi doreşti. Dacă doreşti să rezervi o excursie opţională sau o masă la un restaurant a-la-carte, se va ocupa tot el pentru tine. Dacă doreşti să faci ceva special în port, să mergi la scuba, sau să închiriezi o maşină trebuie doar să îl rogi pe majordom iar dorinţa ta va fi îndeplinită în cel mai scurt timp.

 5. Timpul

Să mergi în croazieră în Europa sau chiar într-o destinaţie mai îndepărtată nu presupune nici un efort. Nu trebuie să te mai gândeşti la împachetat şi despachetat, nu trebuie să mai cauţi ghizi sau restaurante în porturi. Există la bordul vasului personal autorizat care se va ocupa de mesele şi excursiile tale; tu trebuie doar să decizi unde şi ce vrei.

 Bineînţeles că pentru unele dintre aceste servicii ar putea exista costuri adiţionale, însă preţurile îţi vor fi comunicate cu exactitate înainte pentru ca tu să poţi hotarî dacă ai nevoie de acest ajutor sau nu.
Beneficiezi de mai mult timp liber şi economiseşti bani pentru că nu trebuie să te mai gândeşti la detalii de genul taxi, tren sau hotel. Aici nu mai eşti nevoit să te uiţi mereu la ceas şi sa îţi controlezi bugetul, deoarce tariful croazierei include aproape totul.
Concluzia

O croazieră poate fi comparată cu o vacanţă all-inclusive, însă cu beneficii suplimentare.
De fapt sunt foarte multe persone cărora le place atât de mult în croazieră, încât nu s-ar supăra dacă vasul nu ar ajunge la ţărm niciodată. Sună prea bine?  Atunci există mari şanse să faci parte din categoria celor care declară : „Dacă aş fi ştiut cât de grozav este, aş fi plecat în croazieră cu mult timp în urmă.”



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.