COMPANIA GRANDI NAVI VELOCI (GNV), TRANSFORMA UN FERRY IN SPITAL PLUTITOR, DESTINAT PACIENTILOR CU CORONAVIRUS

Geneva, Elvetia si Genova, Italia, 25 Martie 2020 – Grandi Navi Veloci (GNV), parte a grupului MSC, a transformat bacul “Splendid” intr-un spital plutitor, echipat pentru a oferi asistenta pacientilor infectati cu COVID-19 si a celor aflati in convalescenta.

GNV a inceput munca la acest proiect impreuna cu societatea de clasificare navala RINA (organism de certificare in domeniul martim) la inceptul lunii Martie, sub coordonarea Sistemului de Sanatate si Protectie Civila din Liguria (Italia). Impreuna au identificat o solutie potrivita ce a putut fi implementata intr-un timp foarte scurt, pentru a suplimenta capacitatea spitalelor din Liguria si, la nevoie, pentru a oferi suport altor zone ale tarii.

Proiectul ofera un nivel inalt de fexibilitate si scalabilitate si poate fi adaptat rapid la viitoarele nevoi ale regiunii Liguria, in contextul evolutiei starii de urgenta produse de COVID-19. Andocata in portul Genova – terminalul pentru bacuri (ferry) Ponte Colombo, ambarcatiunea – spital ofera momentan 25 de paturi in cabine single, cu posibilitatea de a suplimenta cu inca 400 de paturi in cabine aditionale, la nevoie. Spitalul plutitor are de asemenea un heliport si zone speciale pentru personalul medical si pentru membrii echipajului.

Contributia societatii de clasificare RINA este esentiala pentru acest proiect, prin experienta vasta in domeniul certificarilor si al inspectiilor in sectorul maritim, pe care compania le ofera gratuit.
Astfel, societatea RINA s-a asigurat ca noul spital plutitor a fost amenajat in concordanta cu reglementarile actuale privind siguranta, regulile navale si nevoile medicale ale unui spital, asa cum sunt prevazute de autoritatile sanitare locale, pentru a oferi sprijin serviciilor nationale de sanatate in lupta impotriva COVID-19.

Aceasta initiativa a avut parte de sustinerea imediata a numerosi parteneri, care au pus la dispozitie, gratuit, produse si servicii in vederea dotarii navei cu echipamentele necesare.
Principalele companii care au contribuit la acest proiect sunt: HP-Aruba, Alpha Trading, Artigo Rubber Flooring, San Giorgio del Porto, Auscomar, ItalBrokers, Le Navi Maritime Agency, Burger King, Covim, Emis, Giunti Editore, IdealService, Infomaster, Mantero Sistemi, Provveditoria Marittima Ligure Angelo Novelli si Ansaldo Naval Technical Studio.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.