COMUNICAT DE PRESA: COSTA SMERALDA INCEPE NAVIGARILE PE 10 OCTOMBRIE 2020!

COMUNICAT DE PRESA: COSTA SMERALDA INCEPE NAVIGARILE PE 10 OCTOMBRIE DIN SAVONA, CU ITINERARII CE OFERA OASPETILOR SAI SANSA SA REDESCOPERE ITALIA

Pana la mijlocul lunii noiembrie, itinerariul de 7 nopti operat de nava-amiral a liniei Costa Cruises, primul vas al flotei alimentat cu LNG (gaz natural lichefiat), va include porturile Savona, La Spezia, Cagliari, Napoli, Messina si Civitavecchia/Roma.

Genova, 02 octombrie 2020 – Dupa Costa Deliziosa si Costa Diadema, din 10 octombrie, Costa Smeralda este urmatorul vas al liniei Costa Cruises care isi va relua navigarile. Pentru repornirea navei-amiral, linia Costa Cruises a stabilit un itinerariu de o saptamana, cu protocoale de siguranta sanitara imbunatatite, dedicat redescoperirii celor mai apreciate obiective turistice din Italia. Un total de cinci croaziere, programate pentru perioada 10 octombrie – 7 noiembrie, vor permite oaspetilor sa viziteze orasele culturale si sa se bucure de parcuri naturale de o frumusete rara sau sa guste din produsele gastronomiei traditionale locale.

Primul port din itinerariu este Savona, de unde oaspetii pot vizita alte destinatii din apropiere, cum ar fi Genova sau Finalborgo. A doua oprire este in La Spezia, cu excursii la Cinque Terre, Lerici, Florența sau Pisa. Urmatorul  port este Cagliari, urmat de Napoli, cu posibilitatea de a vizita Sorrento, Pompei si Palatul Regal din Caserta. Ultimele doua destinatii ale itinerariului sunt Messina (cu excursii la vulcanul Etna si Taormina) si Civitavecchia, o ocazie perfecta pentru a descoperi Roma si Tarquinia.

La fel ca si pentru primele doua vase care au reluat navigarile, va fi aplicat protocolul de siguranta Costa si la bordul navei Costa Smeralda. Dezvoltat de companie impreuna cu o comisie de experti, protocolul include masuri care se pliaza pe nevoile generate de situatia COVID-19, in deplina concordanta cu recomandarile si regulile impuse de autoritatile din Italia si Europa, tinand cont de toate aspectele legate de experienta unei croaziere, de la rezervare si pana la intoarcerea pasagerilor acasa. Masurile – cheie includ testarea tuturor oaspetilor si membrilor de echipaj inainte de imbarcare, verificarea temperaturii la debarcare si la intoarcerea pe nava, vizitarea destinatiilor doar in cadrul unor excursii organizate protejate, distantare fizica la bordul navei si in terminale, reducerea numarului de pasageri si adaptarea serviciilor la bord, imbunatatirea serviciilor sanitare si medicale la bord, si nu in ultimul rand, folosirea mastilor faciale de protectie cand situatia o impune.

“Botezata” pe 22 februarie, nava Costa Smeralda reprezinta un tribut adus Italiei, fiind rezultatul unui proiect creativ extraordinar menit sa reuneasca sub acelasi acoperis tot ceea ce are Italia mai bun. De altfel, designul italian este principala trasatura a primului muzeu construit pe o nava de croaziere: CoDe – Costa Design Museum. Oferta de la bord se potriveste perfect acestui context extraordinar: de la Solemio Spa la zonele dedicate divertismentului; de la baruri tematice, in colaborare cu marile branduri italiene, la cele 16 restaurante si zone dedicate experientei culinare, inclusiv noul restaurant dedicat familiilor cu copii.

Costa Smeralda este, de asemenea, un adevarat „oras inteligent” plutitor, cu tehnologii durabile si concepte de economie circulara, aplicate pentru a reduce impactul asupra mediului. Datorita utilizarii GNL, in prezent cea mai avansata tehnologie de propulsie utilizata pentru reducerea emisiilor, Costa Smeralda este capabila sa elimine aproape complet emisiile de oxizi de sulf (zero emisii) si particule (reducere de 95-100%), reducand semnificativ emisiile de oxizi de azot (reducere directa de 85%) si CO2 (reducere de pana la 20%). Necesarul zilnic de apa este asigurat prin desalinizarea apei de mare si este redus la minim cu ajutorul unui sistem inteligent de eficienta energetica. Tot la bord se face colectarea selectiva si sortarea materialelor precum plasticul, hartia, sticla si aluminiul, in vederea reciclarii acestora.

Incepand cu 14 noiembrie 2020, Costa Smeralda isi reia itinerariul de o saptamana in Italia, Franta si Spania, cu imbarcari din Savona.

De asemnea, linia Costa Cruises lucreaza cu autoritatile nationale si locale din tarile incluse in acest itinerariu, cu scopul de a oferi oaspetilor sai o experienta de vacanta sigura si placuta, prin implementarea Protocolului de siguranta Costa in toate destinatiile incluse in noul program pentru 2021.

Sursa: www.costapresscenter.com

NOTA: DIN CAUZA RESTRICTIILOR IMPUSE DE UNELE TARI, ESTE POSIBIL CA ACCESUL CETATENILOR DIN AFARA SPATIULUI SCHENGEN SA FIE RESTRICTIONAT PENTRU ANUMITE IMBARCARI SI ITINERARII.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.