Comunicat oficial Cruise Line International Association(CLIA) si European Cruise Council(ECC)

Discuţii legate despre destinaţii şi comunitaţile port

 

Aceasta este o tragedie de nedescris , iar industria croazierelor extinde condoleanţele cele mai sincere către toţi cei afectaţi. Vrem să vă răspundem la întrebările care dumneavoastră le-aţi înaintat despre registrul de securitate  al industriei, precum  şi impactul pe care acest incident îl poate avea asupra vizitatorilor.

Angajament de siguranţă

Industria croazierelor  este o industrie puternic reglementată iar siguranţa este prioritatea noastră.

• Toate navele de croazieră sunt proiectate şi exploatate în conformitate cu cerinţele stricte ale Organizaţiei Maritime Internaţionale, agenţia UN  cere mandatele globale standard  pentru siguranţa şi operează navele de croazieră, prin adoptarea de tratate, regulamente şi rezoluţii, codificată în siguranţa vieţii pe mare (Conventia  SOLAS) .
• reglementările  legate de siguranţă  şi cerinţele  sunt riguroase – multe nave  trec de multe ori în mod substanţial  peste  ceea ce este necesar, de exemplu, efectuarea de backup mecanic, de navigaţie şi a dispoziţiilor privind siguranţa.

  • echipajul navelor are pregătire profesională, certificare, exerciţii şi scenarii pentru situaţii de urgenţă, inclusiv evacuarea unei nave

Industria este angajată pentru a  face vasele  de croazieră sa funcţioneze  condiţii de siguranţă extrema.
• În ultimii ani, tehnologia legată de siguranţă, procesele de formare au devenit mai sofisticate şi siguranţa vaselor de croaziera este mai bună ca niciodată.
• Pe măsura ce industria a crescut, OMI, Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană şi alte organisme de reglementare au actualizat şi îmbunătăţit regimul de siguranţă în numeroase moduri, inclusiv: îmbunătăţiri în echipamentele de navigaţie, de punere în aplicare a unor sisteme de management ale siguranţei la bordul navei, echipamentul  de salvare, întoarcerea în siguranţă la port;  formarea şi standardele de certificare; etc
• Industria croazierelor acţionează consecvent cu Organizaţia Maritimă Internaţională, autorităţile maritime internaţionale, de proiectare şi experţi topografici, şi constructorii de nave pun în aplicare standarde stricte de siguranţă şi vor continua să facă acest lucru.

RECORD DE SIGURANŢĂ

Industria croazierelor are un record excelent de siguranta, cu un număr extrem de redus de victime.
• Chiar si un deces este prea mult, între anii 2005-2010 linile de croazieră au transportat aproape 100 de milioane de pasageri, cu un total de 16 decese legate de accidentele maritime.  Rata este mai mică de 0.16 decese la un milion.
• Industria liniilor de croaziera a investit masiv in tehnologie, proceduri, în ofiţeri şi formarea echipajului.

Element/an 2005 2006 2007 2008 2009 2010 Total
Pasageri (milioane) 14.4 15.2 15.9 16.3 17.6 18.8 98.2
Decese 4 4 3 0 0 5 16

 

LECŢIE  ÎNVĂŢATĂ

•Incidentul de pe vasul Costa Concordia  a devenit mai mult decât clar o lectie, vom fi mult mai precauţi, vom examina dacă orice modificare viitoare de reglementare ar îmbunătăţi siguranţa navelor de croazieră.
• Devine clar faptul că măsurile corecte sunt necesare, vom lucra  cu guvernele şi autorităţile de reglementare corespunzătoare pentru a ne asigura ca măsurile recomandate sunt adoptate.

IMPACTUL ÎN AFACERI

Deşi este prea devreme pentru a preciza impactul exact asupra industriei, ca urmare a acestui incident,nu  am avut nici un raport de impact substanţial asupra rezervărilor viitoare.
• Am fost în contact strâns cu comunitatea agenţiilor de voiaj în SUA şi Marea Britanie şi au raportat că clienţii nu au reacţionat la această situaţie prin anularea vacanţelor viitoare.

Industria liniilor de croazieră operează în plină forţă
• Industria croazierelor a cunoscut o creştere constantă în ultimii ani. Este o industrie globală, o industrie pe tot parcursul anului, si liniile membre continua să ureze bun venit pasagerilor la bordul navele lor şi pentru rezervările viitoare.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Cerinţe de securitate

• Toate navele de croazieră au bărci de salvare, plute de salvare şi veste de salvare pentru fiecare persoană de la bord precum şi  pentru o  capacitate suplimentară.
•  Bărcile de salvare trebuie să poată fi încărcate,  lansate şi manevrate departe de navă în termen de 30 de minute de la semnalul de a abandona nava.
• Vasele de croazieră sunt obligate săt ţină exerciţii de siguranţă în mai multe limbi în termen de 24 de ore inaninte de îmbarcare pentru pasageri.
• Toate navele de croazieră moderne sunt obligate prin SOLAS să aibă o serie de instrumente electronice de navigaţie, care ajuta nava la navigarea în mod corespunzător . Cele mai multe nave de croazieră depăşesc  în mod substanţial cerinţele de reglementare în această privinţă.
• Navele CLIA  au aproximativ 97,000 de tone,  aproximativ 2700 de pasageri şi 800 de  persoane din cadrul echipajului, de obicei, are cinci echipe de stingere a incendiilor, membri sunt antrenaţi  să stingă  incendiile la bordul navei, 4000 detectoare de fum, 500 de stingătoare de incendiu, 16 kilometri de conducte aspersoare, 5.000 de capete de aspersoare şi 6 km de furtun de incendiu.
• În cazul în care  Paza de Coasta SUA sau alte autorităţi internaţionale, constată ca un vas de croazieră  e în contradictie cu orice normativ necesar sau consideră că este periculos în orice mod, Garda de Coasta locala, căpitanul de port sau autoritatea locală de reglementare poate opri  îmbarcarea pasagerilor sau ridicarea ancorei până când aceste deficienţe sunt corectate.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.