Croaziera in Marea Neagra – Atractii

Tot in timpul acestor voiaje puteti sa descoperiti magnifica arhitectura a orasului Odessa,  considerat a fi cel mai sofisticat oras al regiunii. Puteti sa serviti un pahar in Sevastopol – orasul unde a inceput legendarul Razboi al Crimeii sau sa vizitati Yalta- orasul unde Stalin, Roosevelt si Churchill s-au intalnit si au redesenat harta Europei la sfarsitul celui de- al Doilea Razboi Mondial. Cei pasionati de sporturile de apa se pot bucura de jet-skiuri sau de barcile cu motor in timp ce iubitorii de peisagistica vor ramane profund impresionati de privelistile dintre Feodosia si Sevastopol.

Localizarea Marii Negre

Marea Neagra este conectata prin Stramtoarea Bosfor de Marea Marmara si prin Stramtoarea Dardanele de Marea Egee . Tarile ce au iesire la Marea Neagra sunt : Rusia, Ucraina, Turcia, Bulgaria, Georgia si Romania.

Itinerarii

Istanbul – locul unde se intalnesc doua continente :  Asia si Europa – nu este doar un port magnific ci si punctul de imbarcare sau debarcare pentru cele mai multe croaziere.  In momentul in care ajungeti in Istanbul trebuie neaparat sa vizitati catedrala Sf. Sofia, Moscheea Albastra si Marele Bazar.

Unele dintre cele mai interesante itinerarii sunt cele cu plecare din Roma catre Atena ce va prilejul de a vizita  frumoasele insule Grecesti.  Daca doriti  puteti gasi si croaziere catre Istanbul sau Atena  cu plecari din Genova sau chiar din Barcelona.

Marea majoritate a croazierelor sunt intre 11 si 14 nopti, dar veti gasi si itinerarii de 7 sau de 9 nopti, precum si unele mai lungi de 14 nopti cu plecari din Anglia.

Contextul european

Invazia Giorgiei de catre Rusia in vara anului 2008 a produs o mica instabilitate in regiunea Marii Negre. Astfel a  fost afectat cel mai important port din Giorgia: Butumi, care este localizat in sud-vestul tarii. Prin intermediul acestui port se face accesul catre Adjara unul dintre cele mai exotice porturi ale Marii Negre. Orasul Adjara este cunoscut pentru monumentele sale istorice, pentru fortificatiile sale precum si pentru climatul subtropical si plajele insorite. Cu exceptia porturilor  Sochi si Butumi cele mai importante porturi din Marea Neagra sunt situate in partea de Vest astfel incat voiajele ce viziteaza Ucraina, Bulgaria si Turcia sa nu fie afectate de recentele conflicte.

Companiile MSC Cruises sau Costa Cruises oferta croaziere pe Marea Neagra cu imbarcari din Venetia, Atena si Genova in timp ce linia P&O Cruises oferta imbarcari din Londra.

Imbarcarea si debarcarea – Planuri de calatorie

Croazierele pe Marea Neagra au in general ca porturi de imbarcare Southampton (foarte convenabil pentru cei ce vor sa plece din Anglia),  Atena, Istanbul, Roma, Genova sau Venetia.

Foarte important de stiut este faptul ca, acum, accesul de la aeroport la portul din Atena este foarte usor de realizat datorita constructiei unei autostrazi cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1996.

Moneda de plata
Moneda de plata de la bordul vaselor difera de la linie la linie astfel : pe vasele P&O si Fred.Olsen se foloseste Lira, MSC si Costa Cruises Euro iar pe altele cum ar fi Princess, Azamara se foloseste dolarul american.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.