Croazierele se intorc: navigari de proba, reguli CDC si provocari!

Cadrul pentru Ordinul de Navigare Conditionata al CDC este un document de 40 de pagini care detaliaza abordarea treptata si reluarea navigarilor pentru industria de croaziere din Statele Unite.

Prezentare generala a calatoriilor simulate, conform CDC:

  • Operatorul navei de croaziere trebuie sa efectueze orice simulare in mod consensual, si sa nu conditioneze angajarea membrilor echipajului sau eventuale recompense ulterioare. Este necesar acordul scris al fiecarui participant, care va trebui documentat.
  • Operatorul poate sa imbarce un numar suplimentar de angajati, in plus fata de numarul minim necesar, doar cu acordul si in baza instructiunilor tehnice ale CDC.
  • Operatorul navei de croaziera trebuie sa proiecteze si sa efectueze o calatorie simulata, in masura in care este posibil, pentru a testa eficacitatea si capacitatea de a atenua riscurile asociate COVID-19 la bord.
  • In cadrul acestei simulari, inainte de imbarcare, operatorul trebuie sa efectueze testarea de laborator a pasagerilor voluntari si monitorizarea lor pe o anumita perioada de timp, in baza instructiunilor tehnice ale CDC.

Concluzii principale

  • Liniile de croaziera va trebui sa aplice pentru un Certificat de Navigare Conditionata COVID-19. CDC poate sa apropbe sau sa respinga orice cerere pentru permise, sau poate sa le revoce ulterior. Liniile de croaziera va trebui, de asemenea, sa efectueze o serie de calatorii de proba, inainte de a-si relua navigarile. Aceste calatorii vor simula o croaziera normala si vor include exercitii pentru potentiale cazuri de focare si cazuri pozitive de COVID-19 la bord.
  • Operatorii de croaziere vor avea nevoie de o serie de proceduri noi, capacitate semnificativa pentru testare si planuri de raspuns pentru a gestiona orice posibil scenariu.
  • CDC isi rezerva dreptul de a determina numarul pasagerilor si al membrilor de echipaj, itinerariile, porturile, activitatile la bord si orice alte detalii.
  • Croazierele cu plecare din SUA nu pot fi mai lungi de 7 nopti. CDC isi rezerva dreptul de a scurta durata acestora.
  • Liniile de croaziera trebuie sa asigure screening-ul pasagerilor si al echipajului inainte de imbarcare. Echipajul va fi testat in continuare, saptamanal.
  • Membrii vasului de croaziera trebuie sa asigure testarea de laborator pentru toti pasagerii si echipajul de la bord, in concordanta cu instructiunile CDC.
  • Navele trebuie sa asigure si sa mentina standardele in ce priveste igiena mainilor, acoperirea fetei, distantarea sociala si alte chestiuni legate de prevenirea COVID-19, conform instructiunilor CDC.
  • Operatorii de croaziere vor trebui sa modifice serviciile de masa si cele de divertisment, pentru a asigura mentinerea distantarii sociale.
  • In eventualitatea unui caz pozitiv, pasagerii si echipajulĀ trebuie debarcati iar transportul se va face cu mijloace non-comerciale.

Daca o linie de croaziera decide sa aplice si obtina Certificatul de Navigare Conditionata COVID-19 acordat de CDC, va trebui sa treaca de cateva provocari, printre cere: traficul portuar limitat si necesitatea asigurarii unui numar de locuri de cazare in hoteluri sau in alte structuri similare.

Conform noilor instructiuni ale CDC, liniile de croaziera vor avea nevoie de un acord cu prestatorii de sevicii medicale, cu privire la debarcarea si directionarea catre spitalele de pe uscat, pentru pasagerii si echipajul care au nevoie de ingrijiri specifice.

Va fi nevoie, de asemnea, de un acord intre operator si una sau mai multe facilitati de cazare de la tarm, in vederea izolarii si carantinarii cazurilor de COVID-19 si respectiv a contactelor directe identificate incepand cu ziua de imbarcare si pana la debarcare, pentru fiecare voiaj.

Si, poate cea mai mare provocare: va fi necesar un acord intre operatorul navei de croaziera si autoritatile portuare. Acest acord va determina numarul maxim de nave in fiecare dintre porturi, cu scopul de a nu impovara suplimentar sistemul public de sanatate, in cazul unui posibil focar COVID- 19.

Sursa: https://www.cruiseindustrynews.com/



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.