Debutul vasului Costa Toscana in Italia

Noul vas amiral al liniei Costa Cruises, Costa Toscana a debutat in Marea Mediterana in 05 martie 2022. Aceasta este cea de-a doua nava alimentata cu GNL (Gaz natural lichefiat) din flota Costa Cruises.

Vasului Costa Toscana intampina 5.224 de oaspeti pentru o serie de navigari ce au un itinerariu de 7 nopti in vestul Marii Mediterane. Itinerariul inaugural al navei include vizite in Spania, Italia si Franta dupa plecarea din terminalu de croaziera Costa Palacrociere din Savona. Pe langa portul de origine, croaziera de sapte nopti ancoreaza in sase porturi diferite: Civitavecchia, Palermo, Valencia, Barcelona și Marsilia.

Continuand sezonul de debut, vasul Costa Toscana ofera, de asemenea, diferite itinerarii in vestul Marii Mediterane. Pana in noiembrie, nava de 182.700 de tone va avea diferite porturi in programul sau, inclusiv Palma de Mallorca, Ibiza si Napoli.

La mijlocul lunii decembrie, nava se repozitioneaza in Brazilia pentru un sezon de iarna in America de Sud. Oferind o serie de croaziere de 7 nopti din portul Santos, devenind astfel cea mai mare nava care a oferit vreodata un astfel de itinerariu in aceasta zona.

Costa Toscana a fost livrata in decembrie si este sora vasului Costa Smeralda, ce a fost construita in 2019. Potrivit liniei de croaziera Costa Cruises, noua nava este considerata un „oras inteligent” calator, datorita tehnologiei sale ecologice.

Pe langa faptul ca este alimentata cu GNL, nava prezinta si alte inovatii menite sa reduca si mai mult impactul sau asupra mediului, cum ar fi un sistem inteligent de eficienta energetica si instalatii avansate de desalinizare a apei de mare.

Fiind noua nava amirala a companiei, vasul Costa Toscana aduce un omagiu regiunii italiene Toscana printr-un proiect creativ coordonat de Adam D. Tihany. Potrivit liniei de croaziera Costa Cruises, designul isi propune sa readuca la viata cele mai frumoase zone ale Toscanei, cea care da numele navei, puntilor sale și principalelor zone publice. Mobilierul, iluminatul, tesaturile si accesoriile sunt toate “Made in Italy” si au fost concepute special pentru vasul Costa Toscana de catre 15 parteneri.

Produsele aduc culorile si atmosfera Toscanei in toate zonele publice ale navei, inclusiv in Spa-ul Solemio; barurile tematice – care au fost concepute in colaborare cu mari branduri italiene si internationale si cele 21 de locatii de servit masa.

Cele peste 2.600 de cabine reflecta perfect, de asemenea, stilul si gustul italian, potrivit companiei:„Costa Toscana este o nava inovatoare care interpreteaza pe deplin noua experienta de croaziera, inclusiv explorarea destinatiilor, la care am lucrat in ultimele luni”, a declarat Mario Zanetti, presedintele liniei de croaziera Costa Cruises.

O data cu debutul vasului Costa Toscana, Costa Cruises incepe si o noua faza a programului sau de repornire. Pe langa constructia noua, sapte alte nave din flota existenta isi reiau serviciul in urmatoarele luni. Ca urmare, intreaga flota de 12 nave a companiei Costa Cruises va fi operationala la timp pentru sezonul de vara in Marea Mediterana si Europa de Nord.

„Repornirea noastra va consolida un ecosistem care inainte de pandemie a generat un impact economic anual de 12,6 miliarde de euro in Europa, inclusiv 3,5 miliarde doar in Italia, cu peste 63.000 de locuri de munca”, a adaugat Mario Zanetti.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.