Descrierea favoritelor noaste punţi exterioare superioare

Descrierea favoritelor noaste punţi exterioare superioare

Pe măsură ce vasele de croaziere devin tot mai mari, iar liniile de croaziere incearcă să ofere cele mai inovative facilităţi de la bordul lor, punţile exterioare superioare ale acestora au trecut prin transformări spectaculoase.
Puntile exterioare superioare moderne si complexe, piscinele multiple, unele doar pentru adulti, altele doar pentru copii, toboganele de apă sunt acum dotări standard pe vasele noi de croaziere.
Liniile de croazieră proiectează acum puntile exterioare superioare ale navelor, încercând să oglindeasca toate condiţiile oferite de resorturile aflate la ţărm.
Unele dintre cele mai fierbinţi tendinţe sunt :
Punţile exterioare superioare s-au transformat in adevărate parcuri de distracţie.
Zone special amenajate pentru adulţi, unde se pot retrage dacă preferă liniştea.
Fiind dotate cu ecrane mari, punţile exterioare superioare sunt locurile unde acum pasagerii pot urmari filmele preferate, acestea fiind difuzate pe parcursul întregii zile.
Dacă una din condiţiile principale după care vă alegeţi vasul de croazieră este puntea exterioară superioară, unde este localizata piscina, atunci regăsiţi mai jos descrierile favoritelor noastre :

Punţile exterioare superioare Princess Cruises :

Dacă doriţi să vă aflaţi in mijlocul acţiunii, atunci Calypso Reef si Neptune Reef sunt locurile in care trebuie să ajungeţi.
Componentele cheie aici sunt piscinele încăpătoare, jacuzzi, barurile, mesele de biliard, jocurile de divertisment muzical şi multiplele opţiuni de luat masa. În plus, toate navele, cu excepţia Caribbean Princess, Crown Princess, Ruby Princess şi Emerald Princess, dispun de un acoperiş glisant din sticlă care acoperă Reef Calypso şi piscina. Acest lucru este deosebit de util în Alaska şi Marea Baltică în Europa pe vreme rea.

Noaptea, zona Calypso se transformă într-un scenariu de cinema . Pasagerii pot alege să vizioneze filmele preferate chiar in timp ce se relaxează în piscină, această facilitate fiind disponibilă pe aproape toate vasele flotei Princess Cruises.
În plus, piscinele Lotus Spa oferă o caracteristică cu totul specială şi anume, inotul importiva curentului.
Dotări speciale:
Cu vasul Crown Princess, linia a mers un pas mai departe şi a introdus conceptul The Sanctuary, un paradis destinat doar adulţilor, oferind servicii de răsfăţ cu totul speciale. Ideea s-a dovedit atat de populară încât The Sanctuary poate fi regăsit acum la bordul tuturor vaselor din flota Princess Cruises ( cu excepţia Ocean Princess şi Pacific Princess). Iar dacă pasagerii işi doresc să stea tolăniţi la soare, fără sa achite o extra taxă şi intr-o zonă ceva mai liniştită, pentru ei există o zonă de terasă cu piscină, ascunsă undeva către pupa vasului.
Exista de asemenea şi posibilitatea de a lua masa la piscină ; puteţi servi o felie delicoasă de pizza la Neptune , un burger la Trident Grill sau un sănătos pate de ton , toate acestea fiind disponibile in schimbul unui tarif modic.
Navele la bordul cărora vă puteţi bucura de aceste facilităţi sunt : Grand Princess, Star Princess, Golden Princess, Caribbean Princess, Diamond Princess, Sapphire Princess, Crown Princess, Emerald Princess şi Ruby Princess.

Punţile exterioare superioare Celebrity Cruises :

Pe punţile exterioare superioare, copiii şi adulţii deopotrivă se pot bucura de fântânile „dansatoare” , amplasate lângă piscinele pentru familii si cele sport. Zona specială pentru adulţi Solarium, este un spaţiu minunat oferind o piscină, jacuzzi, pereţi de sticlă şi acoperiş cu panouri solare.

Dotări speciale:
Lawn Club, localizat pe cea mai înaltă punte este dotat cu gazon din iarbă naturală – acest lucru fiind o premieră in domeniul industriei navelor de croazieră. Pasagerii se pot bronza la soare, în timp ce joacă jocuri cu mingea pe cele două terenuri , joacă golf sau savurează un picnic pe iarbă.
The Mast Grill and Bar serveşte taco, nacho, hot dog, burgeri şi cartofi prăjiti, iar dacă vă simtiţi puţin vinovaţi după ce le-aţi degustat, puteţi oricând încerca sala de fitness sau Spa, aflate la doar caţiva paşi distanţă.

Punţile exterioare superioare Royal Caribbean International :

Toate vasele din clasa Freedom si Oasis au variante si opţiuni diverse de punţi exterioare superioare cu piscine multiple. O piscina este pentru inot, cealalta fiind dedicată activităţilor sportive gen polo sau volei in apă, iar pentru cei care se relaxează în apă fierbinte, există jacuzzi –uri speciale .
Oasis si Allure sunt dotate de asemenea şi cu piscine a caror apă se adânceşte treptat.
Zona H2O este dedicată doar copiilor, fiind dotată cu piscină pentru copii, tun de apă si fântâni de apă sculptate şi colorate atractiv.

Adulţii au o zona Solarium dedicată special lor, unde copiii nu au acces. Zona Solarium este dotată cu piscină, şezlonguri, hamace, balansoare şi jacuzzi –uri ce sunt fixate pe pereţii exteriori ai navei , oferind vederi incredibile la ocean.
Dotări speciale:
Piscinele Flow Rider sunt marca Royal Caribbean International , dotate cu simulatoare de surfing, în care cei mai îndrăzneţi pasageri işi pot proba calităţile de surferi. Vasele din clasa Freedom au fiecare câte o piscina Flow Rider, in timp ce Allure şi Oasis au fiecare câte două asemenea piscine.
Piscina Solarium dispune şi de o cafenea unde se poate servi pizza si dozatoare de unde pasagerii se pot auto servi cu băuturi răcoritoare.
Navele la bordul cărora vă veţi bucura de aceste facilităţi sunt : Freedom of the Seas, Liberty of the Seas, Independence of the Seas, Oasis of the Seas şi Allure of the Seas.

Punţile exterioare superioare Crystal Cruises :

Punţile exterioare superioare ale liniei abundă de acelaşi lux ce se regăseşte in celelalte locaţii de la bordul vasului, fiind totodată şi foarte spaţioase.
Pe aceste punţi pasagerii vor regăsi şezlonguri matlasate ( nu cele de calitate inferioara din plastic ) şi se vor putea folosi de cât de multe prosoape pufoase vor dori. Jacuzzi-urile şi piscinele sunt rareori aglomerate.

Dotări speciale:
Crystal Cruises pune la dispoziţia pasagerilor mai activi şi dornici de mişcare terenuri de golf, mese de ping-pong si terenuri de tenis.
Bufeturile regăsite la piscinele acestor vase sunt renumite. The Trident Bar and Grill oferă atât gustări clasice, bufeturi tematice cât şi unele sendvişuri cu specific mai neobişnuit.
Navele la bordul cărora vă veţi bucura de aceste facilităţi sunt : Crystal Serenity si Crystal Symphony.

Punţile exterioare superioare Norwegian Cruise Line :

La prima vedere, la bordul vasului Epic, se regăsesc aceleaşi clasice dotări ca pe orice alt vas, o multitudine de şezlonguri, piscine si fântâni arteziene. Doar că dotările acestui vas sunt mai complexe de atât, cei mici având propria lor oază, in Splash and Play Zone, bine umbrită, cu piscine si sculpturi de animale.

Această zonă este ascunsă sub toboganele de apa din enormul Aqua Park, la bordul vasului Epic. Cea mai mare atracţie de la bordul vasului este Epic Plunge, toboganul spiralat cu un tub lung de 200 de metri, prin care pasagerii vor face o cursă nebună până a ajunge în piscină.
Dacă pasagerii doresc mai degrabă să se retragă într-un loc mai liniştit, le recomandăm să se îndrepte spre Spice H2O, dotat cu o piscină unde au acces doar adulţii, dar şi cu un ecran imens. Un alt loc retras pentru cei ce au nevoie de linişte şi relaxare, puţin aglomerat, este localizat pe puntea 18 exterioara superioara, spre pupa vasului.
Dotări speciale:
Personalul de la bord este instruit să răsfeţe pasagerii cu prosoape răcite si stropite cu apă Evian, in zilele toride. În plus, chelnerii sunt instruiţi sa nu deranjeze pasagerii, întrebându-i odată la 5 minute dacă doresc să servească o bautură; aceştia vor arbora un mic steguleţ de şezlong, iar chelnerul va veni sa ia comanda într-o clipă. Adevaratele VIP –uri însa, sunt pasagerii cazaţi in suite, penthouse-uri sau vile, având acces la semiprivatele punti exterioare Villa dotate cu piscină proprie si şezlonguri comfortabile.
Localul The Grill serveşte micul dejun si prânzul cu produse de genul hot-dog, hamburger, pui, salate şi deserturi.
Nava la bordul căreia vă puteţi bucura de aceste facilităţi este Norwegian Epic.

Punţile exterioare superioare Holland America Line :

Pe punţile exterioare superioare ale vaselor Eurodam şi Nieuw Amsterdam, pasagerii vor regăsi piscinele Lido care pot fi acoperite cu un acoperiş retractabil pe vreme rea. Piscinele sunt decorate cu mult bun gust, in tonuri de maro cald, având alaturi şezlonguri împletite şi comfortabile, fiind înconjurate de 2 jacuzzi-uri imense şi incă doua mai micuţe.

Piscina Sea View este localizată spre pupa vasului, este dedicată exclusiv adulţilor şi este dotata cu două căzi cu apă fierbinte. De asemenea, acest loc este foarte spaţios, oferind o vedere superbă către mare.
Dotări speciale:
Pentru a evita supraaglomerarea punţilor, Holland America Line oferă spre închiriere pasagerilor cabane private, pe puntea Lido sau cu o punte mai sus într-o zonă exclusivistă. În aceste cabane private pasagerii sunt realmente răsfaţaţi cu scaune moi si canapele, un meniu special pentru prânz,Ipod-uri încărcate cu muzică şi pulverizatoare cu apă Evian.
Localul Slice serveşte pizza lânga piscina Sea View, iar Terrace Grill serveşte prânzul pe puntea Lido, amândoua localurile oferind şi o varietate de băuturi.
Navele la bordul cărora vă puteţi bucura de aceste faciitaţi sunt Eurodam şi Nieuw Amsterdam

Punţile exterioare superioare Disney Cruise Line :

Puntile exterioare cu piscină de la Disney sunt locul perfect pentru copii, dar suficient de stilate şi pentru adulţi . Puntea exterioară este împărţită in trei părţi, pentru fiecare categorie de vârstă.
Dotări speciale:
Mickey’s Pool, dotată cu un tobogan de apa este dedicată copiilor mai micuţi. Goofy’s Family Pool (Donald’s Pool pe vasul Dream ) este dedicata tuturor, indiferent de vârstă şi este locul în care se desfaşoară mai toate activitaţile muzicale de la bordul vasului, iar Quiet Cove este dedicata doar adulţilor.

Piscinele vaselor Dream şi Fantasy sunt dotate cu toboganul de apă Aqua Duck , constând într-un tub prin care îndrăzneţul pasager este propulsat pe o plută in sus si în jos, de-a lungul a patru punţi, tubul fiind suspendat în exteriorul vasului, la o distanţă de aproximtiv 100 metri deasupra oceanului.
Pentru familii, Pluto’s Dog House Snack Bar ( aflat lângă Piscina Mickey ) şi Pinocchio’s Pizzeria ( aflat lângă piscina Goofy ) sunt locuri excelente pentru a servi masa. Adulţii care aleg să se retragă în Quiet Cove , au la dispoziţie doua baruri care servesc si mese uşoare.
Navele la bordul cărora vă puteţi bucura de aceste facilităţi sunt : Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream şi Disney Fantasy.

Punţile exterioare superioare P&O Cruises :

Vasul Ventura este proiectat pe aceeaşi platformă ca şi navele din clasa Grand-Princess. Vasul dispune de patru zone pentru piscine : Beachcomber are un acoperiş de sticlă glisant, astfel încât pasageri pot înota pe orice tip de vreme. Aceasta zonă este dotată şi cu jacuzzi, baruri, masă de biliard. Vizavi veţi găsi piscina Beachcomber Pool Laguna, dotată cu căzi cu apă fierbinte. The Terrace Pool este o zona mai liniştită, localizata spre pupa vasului, iar Endless Pool face parte din Spa si este localizata spre prova vasului.
Vasul Azura, lansat la apă in 2010, oferă şi mai multe piscine, mai exact 5 la număr. Piscinele Aqua si Coral sunt localizata la mijlocul vasului pe puntea exterioară superioară si tinde sa atragă mai mult familii, în timp ce Terrace Pool este exclusiv pentru adulţi. A patra piscină, Oasis este locata in Spa, iar a cincea se regaseste spre pupa vasului.

Dotări speciale:
Azura’s Retreat este un Spa exterior ce oferă cabane spre închiriere şi diferite tratamente. Piscina Ventura’s Endless Pool dispune de un sistem de înot împortiva curentului pentru cei ce doresc sa facă exerciţii spotive.
Ca şi opţiuni de masă, pasagerii pot alege pizzeria, bufetul cu autoservire sau restaurantul.
Navele la bordul cărora va puteţi bucura de aceste facilităţi sunt : Ventura şi Azura

Punţile exterioare superioare Oceania Cruises :

Punţile exterioare Oceania Cruises ofera piscine cu apa sărată, înconjurate de şezlonguri comfortabile si dotate cu doua jacuzzi-uri.
Pentru cei ce preferă să stea ascunşi la umbra, există un loc ascuns in spatele piscinelor ce ofera fotolii si canapele comfortabile, special făcute pentru relaxare.
Dotări speciale:
La bordul vaselor Regatta si Nautica, se pot inchiria cabane private care permite pasagerilor să evadeze de aglomeraţia si gălagia generală. Cabanele ofera şezlonguri cu perne, iar personalul va servi pasagerilor prânzul sau ceaiul de după- amiază. Pe vasul Marina este disponibilă o minunată zonă ascunsă, aflată chiar lânga Spa, spre prova vasului.

Localul Waves Grill aflat lângă piscină serveşte la tarife modice sendvişuri , burgeri şi milkshake-uri.
Navele la bordul cărora vă veţi bucura de aceste facilităţi sunt: Marina, Insignia, Nautica, Regatta



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.