Despre portul Cape Town

 

 

 

Portul Cape Town: privire de ansamblu

Cape Town

Frumos, sofisticat, social-progresiv, democratic, antrenant, optimist – toate aceste cuvinte imortalizeaza esenta orasului Cape Town. Muntii Table troneaza maiestuos asupra orasului, aflat intre Golful Table si Cape Flats. Aceasta bijuterie sud-africana este o destinatie ideala pentru calatorii indrazneti, dornici sa exploreze Rainbow Nation (denumire data Africii de Sud dupa primele alegeri democratice din 1994), de la Capul Bunei Sperante si Capul Winelands, pana la safariurile incarcate de adrenalina , langa granite de Nord-Est a tarii.

 

Aceasta peninsula in forma de carlig, maturata de forta apelor Oceanului Atlantic, reprezinta o enigma. Deseori, Cape Town pare mai degraba un batran bastion european, decat un avanpost african. De la interzicerea apardheid-ului, in 1990, orasul a devenit mai cosmopolit, in timp ce inca se lupta cu inegalitatile sociale. Si totusi, in aer pluteste o speranta molipsitoare, iar locuitorii orasului sunt dintre cei mai prietenosi oameni pe care-i poti gasi oriunde in lume.

 

Cape Town ofera o gama naucitoare de oportunitati de a invata despre Africa de Sud: trecutul sau tribal, regiuni viticole, influentele Olandei, Angliei si ale Cape Malay, si o flora si fauna unice.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.