Detaliile Protocolului de sanatate si siguranta al MSC Cruises

Geneva, Elvetia, 3 august 2020 – Vorbind astazi in cadrul unei conferinte de presa tinute in Italia, CEO-ul MSC Cruises, Gianni Onorato, a dezvaluit detaliile complete ale protocolului global de securitate si sanatate al companiei, care a fost dezvoltat pentru a sprijini reluarea operatiunilor in Mediterana, conceput pentru a proteja sanatatea si siguranta oaspetilor si a echipajului, precum si a comunitatilor locale pe care navele companiei le vor vizita.

MSC Cruises a lucrat indeaproape cu diferite autoritati din tarile in care navele companiei vor acosta, pentru a dezvolta un protocol de siguranta. Un grup de lucru format din experti medicali, au dezvoltat un protocol, care depaseste liniile directoare regionale si nationale reale si stabileste eficient un nou standard. In plus, RINA, corporatia independenta de certificare maritima, a verificat daca protocolul indeplineste Ghidul Agentiei Europene pentru Siguranta Maritima (EMSA), care incorporeaza standarde suplimentare de sanatate, inclusiv cele din actiunea comuna „Healthy Gateways EU”.

MSC Cruises a dezvoltat proceduri de operare cuprinzatoare, care se bazeaza pe masuri de securitate stricte, care au existat de mult timp la bordul navelor. Noile proceduri includ testarea universala COVID-19 pentru toti oaspetii si pentru echipaj, inainte de imbarcare, vizite sigure pe uscat, doar la achizitionarea unei excursii cu MSC Crusies si introducerea unui Plan de protectie COVID pentru oaspeti. Avand toate aceste masuri in vigoare, MSC Cruises isi propune sa ofere oaspetilor cea mai sigura croaziera posibila.

MSC Cruises a lucrat pentru a cuprinde fiecare aspect al calatoriei oaspetilor, din momentul rezervarii, imbarcarii la bord pana la debarcare si intoarcerea acasa, pastrand in acelasi timp unicitatea experientei oaspetilor.

Reinceperea navigarilor cu itinerarii pe Mediterana

MSC Cruises s-a pregatit pentru reinceperea operatiunilor de navigare in aceasta vara in Mediterana. MSC Grandiosa va oferi croaziere de 7 nopti in Mediterana de Vest, iar MSC Magnifica va naviga pe Mediterana de Est. Datele lor reale de plecare vor fi stabilite in conformitate cu liniile directoare primite de autoritatile competente. Itinerariile planificate includ Grecia si Malta, unde autoritatile nu numai ca si-au redeschis porturile pentru croaziera, dar au aprobat si protocolul de sanatate si siguranta pentru a sprijini reluarea operatiunilor de navigare a liniei MSC Cruises.

Pentru aceasta faza initiala a repornirii operatiunilor, cele doua nave ale MSC Cruises care opereaza in Marea Mediterana pentru sezonul actual de vara vor primi initial doar oaspetii care sunt rezidenti in tarile Schengen. In plus, itinerariile lor au fost proiectate in functie de accesibilitatea porturilor, reducand – acolo unde este posibil – nevoia oaspetilor de a utiliza transportul in comun sau zborurile si au fost planificate impreuna cu autoritatile.

Oaspetii care locuiesc in tari care nu pot naviga in croazierele de vara pe Mediterana vor fi contactati de MSC Cruises cu optiuni pentru planurile lor de croaziera.

In SUA, navele MSC Cruises vor reveni in functiune numai dupa primirea aprobarilor necesare de la autoritatile locale si nationale, inclusiv CDC, precum si de la autoritatile din regiunile in care vor opera navele.

Protocolul privind domeniul sanatatii si securitatii MSC Cruises isi propune sa stabileasca un nou standard

Dupa ce a infiintat un grup de lucru inter-functional format din experti interni in domeniile serviciilor medicale, sanatatii publice si canalizarii, serviciilor hoteliere, HVAC si a altor sisteme de inginerie navala, tehnologie informationala si logistica, MSC Cruises a angajat principalul furnizor mondial de asistenta medicala Aspen Medical pentru a ajuta in continuare la dezvoltarea protocolului si procedurilor de operare. In plus, MSC Cruises a infiintat un grup de experti COVID „panglica albastra” – un grup de experti de inalta calificare pentru a revizui initiativele MSC Cruies si pentru a se asigura ca actiunile intreprinse sunt cele adecvate, eficiente, folosind cele mai bune practici stiintifice si de sanatate disponibile.

Combinand noile date si cercetari in ceea ce priveste COVID-19, o intelegere imbunatatita a virusului si modul in care acesta se comporta, cu cea mai recenta tehnologie in ceea ce priveste screeningul si protejarea oamenilor de eventuale infectari, noul protocol de operare este conceput pentru a preveni si a atenua riscul de transmitere a virusului in timpul unei croaziere. Acesta include urmatorii piloni in ceea ce priveste masurile de precautie:

1. Screening universal al sanatatii oaspetilor inainte de imbarcare, care cuprinde trei etape cuprinzatoare: o verificare a temperaturii, un chestionar de sanatate si un test de tampon COVID-19. In functie de rezultatele screeningului si in functie de istoricul medical sau de calatorie al oaspetilor, va avea loc o selectie sau testare secundara a sanatatii. Orice oaspete care este testat pozitiv, prezinta simptome sau o temperatura mai mare, va fi refuzat la imbarcare. Urmand liniile directoare ale Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, oaspetii care calatoresc din tari clasificate drept cu risc ridicat vor fi solicitati sa faca un test molecular RT-PCR, care va fi efectuat cu 72 de ore inainte de a se imbarca. Toti membrii echipajului vor fi testati pentru COVID-19 inainte de imbarcare, precum si in mod regulat in timpul contractului.

2. Masuri ridicate de salubritate si curatare, sustinute de introducerea de noi metode de curatare, prin utilizarea de produse dezinfectante de calitate superioara si canalizarea aerului la bord cu tehnologie UV-C care ucide 99,97% din microbi.

3. Distantarea sociala va fi posibila prin reducerea numarului de pasageri la bord, permitand mai mult spatiu pentru oaspeti, aproximativ 10 m² (aproximativ 108 mp) de persoana, pe baza capacitatii totale de 70%. Capacitatea va fi redusa, activitatile vor fi modificate formandu-se grupuri mai mici, iar oaspetii vor putea sa rezerve inainte servicii si activitati, pentru a gestiona numarul de invitati. Atunci cand distantarea sociala nu este posibila, oaspetilor li se va cere sa poarte masca de protectie, de exemplu in lifturi. Mastile de protectie vor fi oferite zilnic oaspetilor in cabinele lor si vor fi disponibile si in spatiile publice de la bord.

4. Facilitati si servicii medicale imbunatatite, cu personal inalt calificat, echipament necesar pentru testarea, evaluarea si tratarea pacientilor suspectati de COVID-19 si disponibilitatea tratamentului gratuit la Centrul Medical de la bord pentru orice oaspete cu simptome. Vor fi disponibile camere de izolare dedicate pentru a permite izolarea eventualelor cazuri suspecte si a contactelor apropiate.

5. Monitorizarea continua a sanatatii va fi efectuata pe toata durata croazierei. Oaspetii si echipajul isi vor controla temperatura zilnic, fie cand se intorc de pe mal, fie la statiile dedicate, pentru a monitoriza astfel starea de sanatate a fiecarui oaspete si a fiecarui membru al echipajului. In timpul acestei faze initiale a operatiunilor, ca o masura suplimentara imbunatatita de protectie si pentru a evita riscurile de imbolnavire, oaspetii vor merge pe uscat doar ca parte a unei excursii organizate de MSC Cruises. Ne vom asigura ca transferurile sunt igienizate corespunzator si ca exista un spatiu adecvat. Ghizii de turism si soferii vor fi supusi, de asemenea, screeningului de sanatate si vor purta echipament de protectie individuala corespunzator (EIP).

6. Daca se identifica un caz suspect, in stransa cooperare cu autoritatile nationale de sanatate, se va activa un plan de raspuns pentru situatii de urgenta. Cazul suspectat si contactele apropiate vor urma masuri de izolare si pot fi debarcate in conformitate cu reglementarile locale si nationale.

MSC Cruises a introdus un nou Plan de protectie MSC COVID-19 pentru a oferi oaspetilor liniste siguranta privind croazierele. Aceasta va acoperi oaspetii daca se infecteaza inainte de plecare, daca nu pot calatori, in timpul croazierei, pentru cheltuieli medicale si dupa croaziera, daca oaspetele se imbolnaveste. Planul de protectie MSC COVID-19 este disponibil in prezent numai pentru oaspetii din tarile Schengen. In plus, oaspetii ar trebui sa isi aleaga, de asemenea, asigurarea de calatorie si asigurarea de sanatate.

A fost implementata o procedura de imbarcare reproiectata, cu procese de check-in digitale, pentru a face procesul mai transparent si fara contact, in intervale de timp aglomerate, pentru a gestiona eficient fluxul de oaspeti. Masurile de securitate si sanatate din terminalul de croaziera vor respecta aceleasi standarde ridicate ca cele de la bord. Oaspetii vor fi supusi unui test de tampon COVID-19, o verificare a temperaturii si vor trebui sa complteze un chestionar privind starea de sanatate, pentru a se asigura ca sunt sanatosi si eligibili pentru croaziera. Daca sunt necesare verificari suplimentare, acestea vor fi efectuate de catre personalul medical si, daca este necesar, un test COVID-19 suplimentar ar putea fi efectuat.

Tehnologia centrata pe oaspeti sta la baza masurilor de sanatate si siguranta

Pentru oaspetii de la bordul ambelor nave, aplicatia MSC for Me va sustine si va facilita noile masuri de sanatate si siguranta. Aplicatia poate fi folosita pentru a rezerva servicii, precum si pentru a-si gestiona activitatile zilnice de la bord. In plus, la bordul vasului MSC Grandiosa, fiecare oaspete si membru al echipajului va primi o bratare MSC gratuita, care faciliteaza tranzactiile fara contact la bordul navei. Un nou centru de informatii, accesibil prin telefon, va permite oaspetilor sa apeleze la serviciile de informatii, in loc sa fie nevoiti sa se prezinte personal la birou.

O experienta bogata si placuta la bord

Oaspetii vor continua sa se bucure de experientele placute cu care au fost obisnuiti la bordul vaselor MSC Cruises, inclusiv spectacole premiate in teatru, mese de clasa mondiala, activitati familiale, cumparaturi de tip boutique, evenimente, antrenante si multe altele, dar cu unele schimbari si adaptari. pentru a se asigura ca sanatatea si siguranta pasagerilor sunt protejate.

Activitatile si divertismentul la bord au fost reproiectate pentru a permite formari de grupuri mai mici, oaspetii fiind nevoiti sa rezerve in avans. Un program bogat de activitati va fi disponibil pe intreaga durata a croazierei, inclusiv evenimente tematice, jocuri distractive, spectacole de talente, fitness, dans si multe altele.

Activitatile premiate pentru copii si spectacolele de jocuri live in familie vor fi disponibile in fiecare zi. Noi spatii la bord vor fi rezervate copiilor si adolescentilor, deoarece zonele pentru tineri vor functiona la o capacitate redusa. Parintii care fac o excursie mai pot lasa copiii cu personalul care se ocupa de copii, facand rezervarea cu o zi inainte. Pranzul si cina vor avea loc in continuare, alaturi de cele mai populare activitati pentru copii, cum ar fi MSC Dance Crew, Cabin 12006, jocuri de familie si serii web si experienta LEGO.

Vor avea loc in continuare, spectacole de divertisment live, insa capacitatea teatrului va fi redusa pentru a asigura distantarea sociala necesara, programul de divertisment va fi adaptat, astfel incat toti oaspetii sa se poata bucura de o mare varietate de spectacole.

Restaurantele, barurile si saloanele, vor functiona in conditiile prevazute de lege si vor permite distantarea sociala, iar toate bauturile vor fi servite oaspetilor la masa lor. Pentru o experienta fara contact, oaspetii vor putea accesa meniuri de restaurante si baruri de pe dispozitivul mobil personal, scanand un cod QR.

Grup de experti COVID cu „panglica albastra” a MSC Cruises

Grupul de experti COVID a MSC Cruises reuneste urmatorii experti de inalta calificare si respectati international in domeniile medicinii, sanatatii publice si / sau disciplinelor stiintifice conexe:

Profesorul Christakis Hadjichristodoulou, profesor de igiena si epidemiologie la Facultatea de Medicina, precum si vicepresedintele acesteia, Scoala de Stiinte a Sanatatii, Universitatea din Tesalia, Grecia;

Profesorul Stephan J. Harbarth, Epidemiolog in spital, specialist in boli infectioase si sef al programului de administrare antimicrobiana a spitalelor universitare din Geneva (HUG) si Facultatii de Medicina; si

Doctorul Ian Norton, medic specialist de urgenta, cu calificari postuniversitare in Chirurgie, Sanatate Internationala si Medicina Tropicala, in prezent director general al Respond Global, fost sef al programului initiativei echipei medicale de urgenta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pana in ianuarie 2020.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.