EXPLORA II A FOST LANSATA PE APA, IAR OTELUL A FOST TAIAT PENTRU EXPLORA III

Explora Journeys a sarbatorit recent doua realizari maritime la santierul naval Sestri Ponente al constructorului Fincantieri, situat in apropiere de Genova, Italia, cu lansarea pe apa a navei Explora II si taierea otelului pentru Explora III.

Nava noua Explora II va intra in serviciu in vara anului 2024 si isi va petrece primul sezon de operare in Marea Mediterana, a declarat compania intr-un comunicat de presa, deoarece constructia navei a inceput in octombrie 2021 la santierul naval Castellammare di Stabia al Fincantieri din Napoli, Italia, unde carena navei a fost pusa in mai 2022.

Explora III va fi lansata in vara anului 2026 si va fi prima dintre cele patru vase de lux ale Explora Journeys alimentate cu gaz natural lichefiat (LNG), cel mai curat combustibil maritim disponibil la scara mare, care joaca un rol important in decarbonizarea transportului maritim international.

Constructia Explora IV, de asemenea alimentata cu LNG, va incepe anul viitor, cu o data de finalizare la inceputul anului 2027.

Ceremonia a fost martorata de Michael Ungerer, Director General, Explora Journeys, Pierroberto Folgiero, Director General si Manager General al Fincantieri, si primarul Genovei, Marco Bucci.

Michael Ungerer, Director General Explora Journeys, a declarat: “Ceremonia de astazi marcheaza un alt pas semnificativ in misiunea noastra de a redefini calatoria pe mare pentru calatorii de lux pretentiosi din zilele noastre. Dupa lansarea cu succes al vasului Explora I si feedback-ul incredibil de pozitiv primit de la primii oaspeti, consultantii de calatorie si mass-media, povestea continua si suntem acum extrem de incantati sa asistam la urmatoarele etape importante de constructie atat pentru Explora II, cat si pentru prima noastra nava alimentata cu LNG, Explora III. Suntem mandri ca cele patru nave ale noastre sunt construite de Fincantieri, subliniind si mai mult angajamentul nostru fata de Italia.”



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.