Flota Hurtigruten marcheaza 125 de ani de explorare cu juramant de sustenabilitate

Flota Hurtigruten implineste azi 125 de ani de cand fondatorul Richard With a adus vasul Vesteraalen in serviciul coastei Norvegiei, stabilind o legatura maritima pentru localnici si turisti.
Petrecere fara produse din plastic
Linia de croaziera a sarbatorit prin gazduirea unei petreceri aniversare unde nu s-au folosit obiecte din plastic. Petrecerea a avut loc in toate porturile, destinatiile, birourile si navele Hurtigrten.
“Continuam sa construim pe cei 125 de ani de experienta și mostenire, de asemenea continuam sa fortam limitele introducand primele nave de croaziera de tip hibrid electric,” a declarat directorul executiv al flotei Hurtigruten, Daniel Skjeldam. Vasul Roald Amundsen este programat sa intre in serviciu in 2019, urmat de vasul Fridtjof Nansen in 2020.
“Credem cu tarie ca flota Hurtigruten este perfecta pentru exploratorul modern si ca avem o crestere substantantiala pe toate pietele”, a continuat Skjeldam. “Expansiunea pe care am vazut-o pana acum este doar inceputul”, a adaugat el.
De la pol la pol
De-a lungul istoriei, flota Hurtigruten a transportat calatori in peste 200 de destinatii in 30 de tari, de la pol la pol – in apele din Antarctica, America de Sud, Pasajul Nord-Vest, Groenlanda, Islanda, Svalbard si, de unde a inceput totul: coasta norvegiana.
Pentru a marca aniversarea, petrecerea s-a extins de-a lungul a 11 000 de mile marine, de la Seattle in vest si de la Hong Kong la est pana la Svalbard, in nordul inalt si de-a lungul coastei norvegiene.
Linia Hurtigruten a devenit primul operator de croaziera care militeaza pentru interzicerea tuturor materialelor plastice inutile, de unica folosinta, in cadrul flotei sale globale de nave de expediție. De la paie la cesti de baut si pungi de plastic, totul este inlocuit cu hartie, materiale biodegradabile si alte alternative de lunga durata.
“Poluarea din plastic este cea mai mare amenintare la adresa oceanelor noastre. Ce modalitate mai buna de a ne lega trecutul si viitorul decat sa ne sarbatorim aniversarea prin eliminarea tuturor materialelor plastice inutile de unica folosinta “, a spus Skjeldam.
Cele 14 nave de expeditie ale flotei Hurtigruten ofera experiente moderne, in cele mai spectaculoase destinatii din lume. Odata cu introducerea navelor de croaziera cu motor electric hibrid, impreuna cu conversia celor 9 nave existente, la o baterie hibrida de LNG, linia Hurtigruten isi propune sa stabileasca un nou standard pentru viitorul calatoriilor de aventura.
Scopul este de a oferi calatorii ecologice
“Suntem hotarati sa devenim liderul global al calatoriilor de aventura ecologica. Indiferent daca dezvoltam produsul liniei de croaziera Hurtigruten, proiectam nave noi sau discutam noi itinerarii și destinatii, durabilitatea este nucleul fiecarui detaliu al operatiunii liniei de croaziera Hurtigruten “, a spus Skjeldam.
De asemenea, linia de croaziera Hurtigruten pledeaza pentru interzicerea reglementarilor stricte in destinatii originare participanad la mai multe proiecte de cercetare si finantare a proiectelor locale si globale prin intermediul Fundatiei Hurtigruten.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.