Hurtigruten: impreuna, in siguranta

Linia de croaziera Hurtigruten a adoptat o serie de masuri de siguranta, bazate pe cele mai recente dispozitii si recomandari ale autoritatilor locale.

Scopul lor este de a preveni posibile infectari cu COVID – 19 atat in timpul croazierelor din Norvegia cat si in timpul croazierelor de expeditie, si de a asigura o navigare placuta si in deplina siguranta.

Inainte de imbarcare

Pentru a proteja pasagerii si membrii echipajului, linia Hurtigruten se va asigura ca toate persoanele care se imbarca la bordul navelor sale nu sunt infectate cu COVID-19.  Este important sa puteti confirma in mod real ca nu aveti simpome COVID-19 inainte de imbarcare.

  • Trebuie sa completati un formular inainte de a calatori cu Hurtigruten. Trebuie sa confirmati ca nu aveti simptome specifice COVID-19. Veti primi pe mail acest formular, cu 24 de ore inainte de imbarcare. Formularul are campuri editabile, unde puteti introduce raspunsurile dumneavoastra si poate fi transmis catre linie pe e-mail. Daca nu puteti completa formularul in format digital, copii ale acestuia vor fi disponibile in format fizic, la check-in. Toate informatiile solicitate sunt obligatorii. Imbarcarea va poate fi refuzata, daca formularul nu este copletat cu toate informatiile solicitate.
  • Va trebui sa confirmati ca sunteti de acord sa va conformati oricaror reguli si restrictii de calatorie actuale, impuse de autoritatile norvegiene (pentru croazierele cu imbarcare si/sau debarcare in Norvegia).
  • In timpul imbarcarii, vi se va masura de la distanta temperatura corporala.
  • Trebuie sa acceptati sa fiti testati pentru COVID – 19, in orice moment, daca temperatura dumneavoastra este peste valorile normale.
  • Daca sunteti vaccinati, va rugam sa prezentati documentele medicale oficiale care atesta acest fapt.
  • Personalul medical poate efectua teste rapide oricand este nevoie, cu rezultate disponibile in doar 20 de minute. Sunt prezenti la bord un ofiter sanitar si o asistenta medicala, pe itinerariile de pe coasta Norvegiei.
  • Pentru croazierele de expeditie, veti avea nevoie de un test COVID – 19 negativ, efectuat cu max. 72 de ore inainte de imbarcare.
  • Daca veti naviga intr-o croaziera de expeditie, trebuie sa aveti asupra dumneavoastra toate documentele necesare calatoriei (vize, certificate de vaccinare, formulare specifice, etc.).  

Testarea echipajului si alte proceduri

Toti membrii echipajului se vor asigura ca oaspetii au parte de o experienta lipsita de incidente. Pentru siguranta tuturor, fiecare angajat trebuie sa urmeze protocoale stricte

  • Toti membrii echipajului trebuie sa respecte dispozitiile Institutului Norvegian Pentru Sanatate Publica si sa completeze un formular cu privire la starea lor de sanatate.
  • Inainte de a se imbarca, toti membrii echipajului sunt instruiti cu privire la procedurile de igiena si gestionarea situatiilor legate de COVID-19, precum si procedurile de prim-ajutor.
  • La bordul vaselor care navigheaza de-a lungul coastei Norvegiene, un asitent medical este disponibil pentru orice situatii de natura medicala.
  • Inainte de imbarcare, toti membrii echipajului vor fi testati pentru febra. In cazul unei temperaturi ridicate, se va efectua un test rapid COVID – 19, cu rezulat disponibil in doar 20 de minute.
  • Imbarcarea este permisa doar pentr membrii echipajului cu o stare de sanatate buna. Angajatii care prezinta simptome specifice COVID – 19 vor fi izolati si testati in mod repetat, pana la obtinerea unui rezultat negativ.
  • Temperatura angajatilor este masurata zilnic.
  • Pentru croazierele de expeditie, inainte de imbarcare, toti membrii echipajului trebuie sa prezinte un test COVID – 19 negativ, efectuat cu max. 72 de ore inainte de imbarcare.
  • Membrii echipajului care sosesc din alte tari vor fi carantinati, inainte de a li se permite imbarcarea. Vor fi testati la inceputul perioadei de carantina si cu 10 zile inainte de imbarcare.

Imbarcare si debarcare

La urcarea si coborarea de pe nava, atat oaspetii cat si membrii echipajului trebuie sa tina cont de anumite masuri de preventie, cum ar fi utilizarea mastilor faciale, masurarea temperaturii, dezinfectarea mainilor, etc.

La imbarcare, sunt obligatorii urmatoarele reguli: purtarea mastii, masurarea temperaturii, utilizarea dezinfectantului, distantarea fizica

  • Este obligatorie completarea chestionarului cu privire la starea de sanatate
  • Daca sunteti vaccinati, trebuie sa prezentati documentul care atesta acest fapt.

Curatenie

Linia Hurtigruten aplica cele mai inalte standarde in privinta curateniei. Acestea au fost imbunatatite recent, cu protocoale noi, pentru a preveni raspandirea COVID – 19.

  • Pe toate navele se folosesc cele mai recente tehnologii, pentru eliminarea COVID – 19. Cabinele si zonele publice sunt dezinfectate cu produse care au o eficienta ridicata si care sunt aprobate de autoritatile sanitare norvegiene si germane. Produsele utilizate au o eficienta de 99.99% impotriva virusurilor si bacteriilor, sunt non-alcoolice, cu PH neutru, non-inflamabile si sigure pentru mediul inconjurator.
  • Exista o rutina stricta de curatenie si se fac verificari in mod regulat, inclusiv de catre parteneri externi care inspecteaza navele in mod anuntat sau inopinat.
  • In plus, sunt verificate periodic sisteme de climatizare (incalzire, ventilatie si aer conditionat), iar calitatea aerului si a apei potabile este permanent monitorizata.

Distantarea sociala

Pentru a asigura distantarea sociala la bord, spatiile publice sunt semnalizate corespunzator (inclusiv cu marcaje pe podea), au fost diversificate si imbunatatite serviciile in cabine si au fost ajustate toate activitatile la bord.

  • Au fost adaugate semne distinctive pe podea, in zonele publice, iar navele opereaza cu o capacitate redusa.
  • Este obligatorie purtarea mastii, atat in interior cat si la exterior, atunci cand distantarea fizica nu este posibila.
  • A fost redusa capacitatea restaurantelor si este necesara o rezervare in prealabil. Room-service – ul este o alternativa, pentru persoanele care doresc sa ia masa in confortul cabinei.
  • Rezervarea este necesara, de asemenea, pentru accesul la sauna, sala de sport si jacuzzi. Astfel, se asigura distantarea sociala si se evita aglomeratia si timpii lungi de asteptare, oferind suficient timp personalului pentru dezinfectia si igienizarea corespunzatoare in spatiile respevctive, intre utilizari.
  • Pentru croazierele de expeditie, numarul participantilor la seminarii si prezentari a fost redus, cu posibilitatea vizionarii live in mai multe locatii diferite (inclusiv in cabine).

Mastile faciale

Membrii echipajului poarta masca sau viziera in toate spatiile publice, in timpul pregatirii meselor in bucatarii si in timpul igienizarii cabinelor. In anumite situatii, masca este obligatorie si pentru oaspeti ( la imbarcare si debarcare; pe coridoare si scari, in ascensor, in salile de conferinte si salile de spectacol si in orice alte locuri in care nu este posibila distantarea).

 

Servicii la bord

O parte importanata a experientei navigarii o reperezinta serviciile din restaurante. Acestea au fost adaptate si reorganizate, pentru a oferi oaspetilor un mediu sigur si placut

  • Mesele sunt oferite in mai multe ture si se tine cont de distanta recomandata. In locul preparatelor de la bufet, sunt servite portii individuale. Pentru a servi masa la restaurant, este necesara o rezervare.
  • Oaspetii sunt rugati sa se prezinte la restaurant la ora stabilita, pentru a evita aglomeratia, si sa pastreze distanata corespunzatoare fata de celelalte persoane.
  • La intrarea in restaurant se va masura temperatura si se va folosi un dezinfectant pentru igienizarea mainilor.
  • Toate platile se vor face “touch-free” (fara atingere), cu cardul de croaziera
  • In bucatarii, toate ustensilele si utilajele, tacamurile si vesela sunt curatate si dezinfectate dupa fiecare utilizare. De asemenea, sunt dezinfectate toate suprafetele atinse frecvent (manere, blaturi de lucru, clante, usi, intrerupatoare, etc..)
  • Toate meniurile sunt disponibile pe smart phone si pot fi comandate si in regim de room-service (intre orele 07:00 – 22:00).

Excursii

In afara regulilor stricte de la bordul navelor, linia Hurtigruten colaboreaza strans cu partenerii locali pentru a se asigura ca excursiile la tarm se desfasoara in deplina siguranta si ca sunt respectate toate normele sanitare.

  • Unele excursii pot suferi modificari fata de programul initial, pentru a se asigura respectarea nilor norme de siguranta. Asta poate insemna reducerea numarului de participanti, limitarea accesului la anumite obiective turistice si obligativitatea purtarii mastii.
  • Toate mijloacele de transport opereaza la capacitate de max. 50% si sunt dezinfectate dupa fiecare calatorie.
  • Echipamentele folosite sunt dezinfectate dupa fiecare utilizare (casti, microfoane, etc..)
  • Oaspetii vor purta masca in autocare si in spatiile inchise vizitate. Ghizii, soferii si personalul care au contact direct cu oaspetii Hurtigruten sunt obligati sa poarte masca.
  • Se vor respecta toate dipozitiile si recomadarile autoritatilor din tarile vizitate.

Expeditii

In timpul expeditiilor in natura, puteti sa va deplasati intr-o anumita zona delimitata, indicata de ghidul dumneavoastra. Puteti sa va indepartati masca doar daca va aflati la o distanta sigura fata de alte persoane. Vizitele in zone locuite sunt organizate in stransa colaborare cu autoritatile locale.

  • Expeditiile se desfasoara doar cu ghidajul echipelor specializate, pentru asigurarea sigurantei oaspetilor si a localnicilor. Nu este permisa parasirea grupului in timpul expeditiei, iar purtatrea mastii este obligatorie pe toata durata vizitei.
  • Nu sunt permise vizitele individuale in cafenele si restaurante, sau cumparaturile pe cont propriu.
  • Purtarea mastii este obligatorie atat in zonele publice de la bord, cat si in timpul trasportului cu barcile Zodiac sau cu barcile de salvare (sau alte mijloace de transport).
  • Toate pontoanele, balustradele, barcile de transfer si echipamentele vor fi dezinfectate dupa fiecare grup.
  • Toate echipamentele tehnice personale utilizate pentru diferite activitati vor fi spalate si dezinfecatte dupa fiecare utilizare.
  • Se vor respecta toate dipozitiile si recomadarile autoritatilor din tarile vizitate.

Servicii medicale 

Fiecare nava are o echipa medicala si un ofiter responsabil cu siguranta sanitara, disponibili pe intreaga durata a calatoriei.

Pe vasele care navigheaza de-a lungul coastei Norvegiei, echipa este formata din ofiterul responsabil si un asistent medical. Distanta mica pana la tarm permite accesul rapid la unitati sanitare si spitale, in caz de nevoie. Navele care opereaza croaziere de expeditie sunt dotate cu un mic spital la bord. Echipa medicala este formata dintr-un doctor si cel putin un asistent.

Simptome la bord

Daca, in timpul calatoriei, apar semne ale unei infectii si prezentati simptome specifice, sunteti rugati sa va izolati in cabina si sa informati personalul de la receptie in legatura cu starea dumneavoastra de sanatate.

In acest caz, echipa medicala se va prezenta in cabina dumneavoastra si va efectua un test rapid, cu rezultat disponibil in 20 de minute. Daca rezultatul este pozitiv, va fi activat protocolul de stabilire a contactelor si testarea acestora, sub coordonarea autoritatilor locale. Pentru prevenirea raspandirii virusului, veti ramane izolati in cabina.

Linia de croaziere va lua toate masurile necesare pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de tot confortul posibil.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.