Industria croazierelor anticipeaza un an record

Cruise Lines International Association (CLIA), organizatia industriei de croaziere pentru 24 de membrii de linii de croaziere si 16.000 de membrii, agenti de turism, a prezis astazi ca anul 2008, prin liniile membre planuiesc sa ajunga la aprox. 12.8 milioane de pasageri. Din total, 10.5 milioane vor fi de origine din America de Nord, iar restul de 2.3 milioane de pe pietele internationale.

Industria croazierelor, reprezentata de membrii CLIA, este condusa de vase noi, itinerarii inovatoare si facilitati si activitati la bord extraordinare, aceasta continua sa demonstreze o putere mare, a spus Dan Hanrahan, presedintele CLIA pe segmentul marketing si presedintele si CEO la Celebrity Cruises si Azamara Cruises. “Anticipam ca diveristatea experientei oferite de croaziere membrilor nostri sa rezulte intr-un nou record anul acesta pentru aceasta industrie”.

De asemenea s-a anuntat ca membrii CLIA au ajuns la aprox 12.6 milioane de pasageri din toata lumea anul trecut, cu 4,6 % mai mult decat in 2006 cand erau doar 12.01 milioane. Liniile de croaziera au avut un factor de ocupare de peste 105% in 2007.

In anul 2008 se vor adauga 8 vase noi in lista flotei CLIA, reprezentand o crestere totala de 23.275 de paturi. Intre 2008-2012 CLIA va introduce 35 de vase noi, iar flota CLIA va creste in capacitate cu 29% din 2007, reflectand o schimbare dinamica de capacitate.

Optimismul CLIA este sustinut de rapoarte de la agentii membrii CLIA din acest an, perioada intre Ianuarie si Martie cunoscuta ca cea mai buna perioada de rezervari din tot anul. Un sondaj recent arata ca 90% din agenti asteapta vanzari la fel de bune ca anii trecuti sau poate chiar mai bune, 60% din agenti asteapta ca anul 2008 sa fie mai bun decat 2007, iar 20% se asteapta ca acest an sa fie cel mai bun din istoria rezervarii de croaziere.

Cu clienti care sa rezerve inainte cu cel putin 5-6 luni, ne-am dat seama de sezonul care urmeaza ca fiind un sezon pozitiva, a declarat Terry L. Dale, presedinte si CEO CLIA. Suntem foarte incantati de faptul ca rezervarile de croaziere si vanzarile au crescut impresionant in ultimul an chiar si in afara sezoanelor de top. Liniile de croaziere membre CLIA au parte de succes si au ajuns la o populatie diversificata de clienti de toate varstele, interesele si nationalitatile.

Profesionistii in turism afiliati CLIA sunt considerati a fi cea mai buna resursa a consumatorului cand trebuie planificata o vacanta pe croaziera. Ca sa localizati o agentie, consumatorii trebuie sa utilizeze locatorul de agentii de turism din site-ul CLIA www.cruising.org , sau cautati agentii SPECIALIZATE DOAR IN PROMOVAREA SI VINZAREA CROAZIERELOR , AFILIATE CLIA.

In aceasta industrie a alege o agentie care vinde orice, fara afiliere si fara agenti cu expertiza in materie, nu va garanteaza cea mai buna alegere, fara surprize.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.