Industria croazierelor continuă să crească la nivel global

Cu un deceniu în urmă, în total, doar 12 milioane de oameni navigau în jurul lumii. Cu toate acestea, totalul s-a mărit uimitor ajungând la 21.3 milioane de pasageri, reprezentând o creștere de 77%. Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA) dezvăluie noi date care arată această creștere semnificativă.

Numai cheltuielile industriei croazierelor au generat un total de 117 miliarde de dolari. Această industrie generează peste 891.009 locuri de munca full time ce depășesc ca sumă totală pentru salarii 38.47 miliarde de dolari.

Conform afirmațiilor Christinei Duffy, președintele asociației CLIA, industria croazierelor aduce împreuna pasageri si membrii ai echipajului care explorează împreună destinații inedite și itinerarii deosebite pe tot parcursul vacanței. Popularitatea industriei este de înțeles luând în considerare mulțimea opțiunilor pe care pasagerii le au la bordul vaselor. Experiența unei asemenea vacanțe este într-adevăr minunată. Există o creștere continuă a veniturilor și locurilor de muncă în toate părțile lumii, conform studiului asociației CLIA.

Pierfrancesco Vago, directorul executiv al linei de croazieră MSC si directorul CLIA Europa afirmă că 45% din producția industriei al ultimului an provine din Europa. Această industrie a devenit un contribuabil major la economia Europeană contribuind la dezvoltarea unor noi locuri de muncă pe tot continentul. Previziunile arată că această creștere va continua datorită preferințelor europenilor pentru acest tip de vacanță.

Studiul asociației CLIA conform Centrului de Cercetare în Afaceri și Consilierilor Economici include  următoarele date din anul 2013:

–          Aproximativ 21.31 milioane de pasageri din toată lumea se îmbarcă în porturi

–          America de Nord a avut 11.82 milioane de pasageri care au reprezentat 55% din totalul navigatorilor, 10.92 milioane au fost rezidenți ai Statelor Unite.

–          30% din pasageri (6.4 milioane) provin din Europa cu Marea Britanie si Germania reprezentând 1.73 milioane respectiv 1.60 milioane

–          Țările cu un număr considerabil de pasageri pe vasele de croazieră sunt Australia (833,000 pasageri), Brazilia (732,000 pasageri) și China (727,000 pasageri)

–          Cele mai vândute itinerarii durează aproximativ 7 zile pe apă cu acostări în 3 sau 4 porturi.

–          O medie de 126.93 de dolari a fost cheltuită pe zi într-un port de membrii echipajelor de croazieră și pasageri, iar peste 115 milioane în totalul acostărilor în port.

Data: 20 Septembrie 2014



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.