Informatii oficiale din partea liniilor de croaziera privind Coronavirus!

Dragii noștri,

Dorim să vă oferim câteva informații oficiale transmise de către liniile de croazieră cu privire la noul coronavirus. În prezent, la îmbarcare se realizează proceduri de screening cu rolul de a preveni infectarea unor pasageri sau unor membrii ai echipajului.

Pentru a proteja sănătatea și siguranța tuturor celor de la bord, liniile de croazieră monitorizează îndeaproape situația în ceea ce privește COVID-19.

IMPORTANT DE STIUT!

1. Orice persoană care a călătorit din/ înspre China continentală, Macau, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Thailanda, Japonia, Republica Coreea, Malaezia sau Italia ( regiunea Lombardia și Veneto: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano și Vò.) in ultimele 30 de zile sau a vizitat/ tranzitat aeroporturile din aceste țări nu se va putea îmbarca pe nici un vas de croazieră. Aceleași reguli se aplică și însoțitorilor de călătorie ai acestor pasageri (părinte, soț, copil, frați sau un însoțitor care împart o cabină);

2. Pasagerilor care prezintă simptome de boală, cum ar fi febra (≥38 C °) sau frisoane, tuse sau dificultăți de respirație li se vor refuza îmbarcarea. Aceleași reguli se aplică și însoțitorilor de călătorie;

3. Oricine care în termen de 14 zile înainte de îmbarcare a avut un contact sau a ajutat la îngrijirea unei persoane care a fost suspectată sau diagnosticată cu noul coronavirus va fi refuzat la îmbarcare;

4. Pasagerii care dețin pașaport chinez, dar care nu au călătorit din sau prin destinatiile specificate mai sus în ultimele 30 de zile și se regăsesc într-o stare de sănătate bună se pot îmbarca pe majoritatea vaselor ale liniilor de croazieră. Cu toate acestea, autoritățile din anumite state nu permit temporar posesorilor unui pașaport chinez să călătorească pe teritoriile lor. La data publicării, deținătorii de pașapoarte chineze nu au voie să călătorească în: Bahamas, India, Indonezia, Japonia, Malaezia, Singapore, Sri Lanka, Israel și Vietnam. Vă rugăm să rețineți că această listă se poate modifica pe baza reglementărilor guvernamentale viitoare;

5. Pasagerii care sunt restricționați de oricare dintre măsurile de mai sus sunt rugați să contacteze agentul de turism pentru informații suplimentare!

6. La îmbarcare toți pasagerii vor completa un chestionar cu referire la starea lor de sănătate.

7. Ca măsură suplimentară la bordul tuturor navelor de croazieră se acordă o atenție sporită igienizării spațiilor publice, a cabinelor și proceduri intensificate de curățare și filtrare a aerului. Fiecare navă de croazieră este echipată cu un centru medical supravegheat de doctorul navei și de personalul medical. Aceștia oferă servicii medicale persoanelor care prezintă un simptom care poate fi corelat virusului. La bordul vaselor există stații de igienizare a mâinilor, pe care le puteți găsi în mai multe locații de la bord. Personalul vă încurajează sa le folosiți cât mai des, mai ales la intrarea în restaurante.

Pentru sănătatea și siguranța pasagerilor și a membrilor echipajului, liniile de croazieră au decis anularea, întreruperea sau modificarea itinerariilor din zonele Asiei afectate de către coronavirus.

De la apariția coronavirusului în China, liniile de croazieră monitorizează îndeaproape situația și se află într-o continuă cooperare atât cu autoritățile sanitare locale și internaționale, cât și cu agențiile partenere.

Echipa Croaziere.net vă va ține la curent cu informații noi care vor fi furnizate de către liniile de croazieră partenere.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.