Insulele Britanice – sfaturi de navigare

54erfd

În ciuda dimensiunii lor mici, Insulele Britanice asigură o experiență variată a croazierelor. Întinderile de coastă sunt pline cu porturi de tip poartă care duc la castele și case impunătoare bogate în cultură și patrimoniu, priveliști ale mediului rural înverzit, cele mai dramatice peisaje montane din Scoția și Țara Galilor de Nord, pub-uri tradiționale și orașe capitale interesante, cum ar fi Londra, Edinburgh și Cardiff.

În primul rând, ce semnifică numele acestora? Insulele Britanice este termenul geografic folosit, ce include Marea Britanie (Anglia, Scoția, Țara Galilor), precum și toate insulele din larg, inclusiv Irlanda. (Referitor numai la geografie, nu la naționalitate.) Insulele Îndepărtate includ destinații diverse, cum ar fi Insula Man, în afara Angliei de Nord-Vest; Hebridele Exterioare, Insulele Orkney și Insulele Shetland, din afara Scoției; și Insulele Canalului, ce au o formă de auto-guvernare de lângă Franța.

În primul rând, ceea ce este într-un nume? British Isles este termenul geografic, care include Marii Britanii (Anglia, Scoția, Țara Galilor), precum și toate insulele din larg, inclusiv Irlanda. (Aceasta se referă numai la geografie, nu naționalitatea.) Insulele Îndepărtate includ destinații diverse, cum ar fi Insula Man, în afara Angliei nord-vest; Hebridele Exterioare, Insulele Orkney și Shetland, Insulele off Scoția; și Insulele Canalului, auto-guvernare britanice Crown dependențe lângă Franța.

O croazieră oferă o modalitate relaxantă și plăcută de a vedea unele dintre cele mai bune caracteristici ale Insulelor Britanice, fără să vă îngrijorați de călătoriile rutiere și feroviare lungi și obositoare sau zboruri interne, pe distanțe scurte, cu restricții de greutate a bagajelor. Spre deosebire de multe alte destinații de croazieră, caracterul compact al Insulelor Britanice nu cere o croazieră mai lungă de 2 zile pe mare, fiind posibilă și opțiunea de 1 zi pe mare în cazul unui itinerar mai scurt. Astfel rămâne suficient timp pe uscat pentru a explora porturile de escală.

Cea mai bună perioadă pentru croazieră în Insulele Britanice

Marea Britanie este o destinație pe tot parcursul anului, cu patru anotimpuri distincte. Primăvara (martie, aprilie și mai) este, în general, cea mai frumoasă perioadă pentru a vedea mediul rural, aflat în plină floare, dar și pentru vizitarea orașelor și a atracțiilor, deoarece acestea sunt mai puțin aglomerate. Vara (iunie, iulie și august) este perioada de vârf cu cele mai calde temperaturi. Zilele sunt lungi din luna mai până la sfârșitul verii, iar noaptea cade abia după 9 PM. Toamna (septembrie, octombrie și noiembrie) mediul rural este luminat de culori ca portocaliu, roșu și nuanțe de galben, iar iarna (decembrie, ianuarie și februarie) chiar dacă poate fi cel mai rece sezon, oferă piețele de Crăciun și evenimente de sezon la multe dintre atracțiile turistice (plus o valoare bună a vânzărilor în luna ianuarie).

Temperaturile de vară pot ajunge la 32 de grade Celsius, dar, în general, media este de 21. În timpul iernii, temperaturile pot scădea sub punctul de îngheț, moment în care apare și zăpada, mai ales în nordul Angliei și al Scoției, deși temperatura medie este de aproximativ 3 grade Celsius.

-09iujhbvc

Linii de croazieră în Insulele Britanice

Nave mici și de dimensiuni medii domină de asemenea piața de croazieră în Insulele Britanice. Southampton, cel mai mare terminal de croazieră din Marea Britanie, oferă cea mai largă gamă de itinerarii și este casa companiilor Cunard Line și P & O Cruises, care oferă o experiență clasic britanică de croazieră. Fred. Olsen Cruise Lines operează, de asemenea, un număr mare de croaziere din Southampton. Alte puncte de plecare principale includ Dover și Tilbury, acesta din urmă la doar 40 kilometri de Londra. Doar un număr mic de nave navighează din râul Tamisa, în inima Londrei, oferind un punct de îmbarcare spectaculos.Thomson Cruises ofera itinerarii în Marea Britanie la sfârșitul pieței, în timp ce liniile de lux includ croaziere în Insula Hebridean, specializate în nave mici de lux care navighează în jurul Scoției și al insulelor din Scoția, dar și Silversea, care oferă o călătorie în jurul Mării Britanie. Alte linii de croaziere care operează în jurul Insulele Britanice sunt Celebrity Cruises, Cruise & Maritime Voyages, Saga, Swan Hellenic și Voyages of Discovery.

098iujh

Itinerarii de croazieră în Insulele Britanice

În general, o croazieră în jurul Britaniei este de 14 nopți, perfectă pentru pasagerii care consideră această croazieră drept punctul central al vacanței lor. Pentru cei care doresc să adauge o croazieră pe uscat în Europa, sau o vizită la prieteni și familie în Regatul Unit, există trasee mai scurte începând de la trei nopți.

Mini-croaziere Northern: Linii, cum ar fi Thomson oferă curse de trei nopți cu plecare de la Liverpool, care navighează în jurul nordului Scoției până la Rosyth sau Leith, pentru a face o excursie la capitala Edinburgh, înainte de a continua până în Anglia și de a debarca la Newcastle.

Scoția: Este faimoasă pentru peisajele dramatice ale lacurilor, pentru munți și mlaștini, alături de o istorie fascinantă. Excursiile de șapte nopți în Scoția cu companii precum Hebridean Island Cruises au destinații inspirate, inclusiv insula Jura, unde cei 200 de locuitori sunt depășiți de mai mult de 5.000 de cerbi, și insula Skye, celebră pentru legătura sa cu prințul Charlie.

În jurul Marii Britanii: Cele mai multe dintre linii oferă itinerarii de 8 și 9 nopți, care navighează în jurul Marii Britanii și includ o vizită la una sau mai multe dintre insulele îndepărtate. De exemplu, croaziera Saga din Dover navighează în Irlanda și în Țara Galilor, având porturile de escală la Dublin, capitala irlandeză plină cu atracții, cum ar fi fabrica de bere Guinness; Belfast din Irlanda de Nord, cu istoria sa maritimă; și Holyhead, pe Insula Anglesey, punctul principal din Wales, unde prințul William și Kate Middleton obișnuiau să locuiască. Majoritatea croazierelor de o săptămână viziteză Insulele Canalului, care sunt mai aproape de Franța decât de Anglia și au un caracter foarte distinctiv al lor. În mod similar, Insula Man, situată în Marea Irlandei, are propria monedă și propria limbă, limba manx (deși toată lumea vorbește în limba engleză).

Insulele Britanice: Un itinerar de 13-14 nopți, în general, pleacă de la Southampton sau Portsmouth, acoperind cele mai importante atracții. Urmărind coasta de est, croazierele navighează spre nord, către Edinburgh și Scottish Highlands, orașe ce adăpostesc castele fabuloase, iar apoi către Insulele Orkney și Glasgow, pe coasta de vest. Dacă navigați la sud către Liverpool, aceste itinerarii se vor îndrepta către Dublin și Cork, unde pasagerii pot saruta  legendara piatră din Castelul Blarney pentru a fi binecuvântați cu darul elocinței. Croaziere continuă de multe ori către insule îndepărtate, cum ar fi Insulele Scilly, un grup de insule din largul coastei Cornwall, ce dețin unele dintre cele mai mari concentrații de vestigii preistorice din Marea Britanie. Alte itinerarii includ Insula Canalul Guernsey, cu uimitoarea capitală St. Peter Port, și fascinantă soră mai mică insula Sark, în care nu există trafic, doar tractoare și trăsuri trase de cai, principalele forme de transport.

765trgf

Principalele porturi din Insulele Britanice

Diversitatea insulelor britanice, porturile escală din marile orașe de pe continent, insulele mici cu sate se îmbină perfect pentru o carte poștală.

Belfast, Irlanda. Celebru ca locul de naștere al Titanicului, spectaculosul Belfast Titanic este un punct central de atracție situat lângă cala în care a fost construită căptușeala. Un tur poate fi combinat cu o vizită la SS Nomadic, în stilul Titanic, dar și ultima navă White Star Line. Excursiile pe țărm vizitează Causeway Giant, un fenomen geologic provocat de erupții vulcanice (deși unii spun că acele coloanele de bazalt au fost opera unui gigant numit Finn McCool). Înapoi în Belfast, veți vedea picturile murale de pe peretele păcii din Belfast, și veți servii o băutură în uimitorul Victorian Crown Liquor Saloon.

Edinburgh, Scoția. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, împărțit între orașul medieval vechi și orașul nou în stil Georgian, capitala Scoției este trecută cu vederea datorită Castelului Edinburgh. (În fiecare zi, cu excepția zilei de duminică, se va auzii “One O’Clock Gun”, un semnal de timp mai întâi tras în 1861, pentru navele pe Firth of Forth.) Grand Royal Mile duce la Palatul Holyrood, reședința scoțiană oficială a reginei, iar excursiile pe țărm includ vizite la extraordinarul iaht regal Britannia, ancorat acum permanent în istoricul șantier naval din Edinburgh.

Glasgow, Scoția. Cultura bogată din Glasgow se evidențiază prin moștenirea de clădiri renovate în stil Art Nouveau de către renumitul arhitect scoțian Charles Rennie Mackintosh , dar și cele 20 de muzee și galerii, inclusiv noul Muzeu Riverside, locuința unei importante colecții de transport. Veți găsi, de asemenea, Galeria de Artă și Muzeul Kelvingrove, cea mai populară atracție gratuită din Scoția. Un punct de reper al construcției de nave din Glasgow este giganta macara Titan de pe Clydeside, unde vizitatorii se pot bucura de priveliști spectaculoase de pe platforma de 45 de metri.

Liverpool, Anglia. Este casa formației The Beatles, unde fanii celor patru fabuloși pot lua un tur în jurul locațiilor celebre, inclusiv Cavern Club, unde au concertat o singură dată. Albert Dock, situat pe malul apei, face parte din patrimoniul mondial UNESCO al orașului și găzduiește cel mai mare grup de clădiri de patrimoniu de gradul I din U.K, inclusiv faimoasa clădire Liver Building la Pier Head. Printre atracții se numără Muzeul Maritim Merseyside, gândit la început drept Muzeul Internațional al Sclaviei și galeria de artă Tate Liverpool.

Londra, Anglia. Palatele regale, cumpărăturile de clasă mondială și districtele colorate pline de caracter sunt doar câteva dintre lucrurile care fac din Londra o locație așa de importantă. Multe dintre muzeele și galeriile de top, printre care Muzeul Britanic, Galeria Națională și Tate Modern sunt gratuite, în timp ce uimitorul Muzeu Imperial War a suferit o reamenajare imensă pentru a coincide cu centenarul Primului Război Mondial. O croazieră pe râul Tamisa este un mod minunat de a vedea  principalele puncte de atracție, inclusiv Tower Bridge, Turnul Londrei, Big Ben și Casa Parlamentului. Vizitatorii pot vizita în Greenwich, ultima navă supraviețuitoare a transportului de ceai, Cutty Sark.

Newcastle, Anglia. In ultimii ani Newcastle, situat pe malul nordic al râului Tyne și Gateshead situat pe malul sudic al râului, au fost transformate într-o singură destinație culturală și cosmopolită. Orașele gemene sunt legate de șapte poduri, inclusiv Podul Millennium, cunoscut local ca “blinking eye bridge” din cauza modului în care acesta se înclină pentru a permite navelor să treacă. De la Newcastle, pasagerii de croazieră pot vizita, de asemenea, “Îngerul Nordului,” cea mai mare sculptură din Marea Britanie, cu o înălțime de 20 metri și cu o anvergură a aripilor de 54 de metri.

Orkney, Scoția. Situat în largul coastei de nord-est a Scoției, Orkney este un arhipelag de aproximativ 70 de insule renumite pentru o multitudine de situri arheologice și pentru păsări. Dintre cele 20 de insule locuite, Orkney deține majoritatea populației. Capitala, Kirkwall, are cea mai nordică catedrală a Marii Britanii fondată de către vikingi, o distilerie de whisky, arte atractive și magazine de artizanat. Printre minunățiile geologice din Orkney se include “The Old Man of Hoy”, o stivă de mare de 137 metri formată prin eroziunea stâncii.

Southampton, Anglia. Unul dintre cele mai istorice porturi din Marea Britanie, muzeul SeaCity urmărește conexiunea dintre Southampton și toate lucrurile maritime, inclusiv Titanic, care a ridicat ancora din acest port în timpul călătoriei sale fatale în 1912. În orașul vechi este Bargate, vechi de 800 de ani, ce era odată intrarea principală în oraș, și Casa Tudorilor din secolul al 15-lea, o casă medievală din cherestea a unui comerciant. Atunci când vorbim despre cumpărături, WestQuay este un centru comercial modern, cu vedere spre estuarul din Southampton.

Tilbury, Anglia. Situat pe râul Tamisa, Tilbury este portul principal al Londrei, la doar 40 de kilometri de centrul orașului. În timp ce majoritatea pasagerilor se îndreaptă direct spre capitală, Tilbury are un fort impresionant, care a fost construit în secolul al 16-lea pentru a apăra Londra de la un atac maritim. Acolo, regina Elisabeta I a adunat armata ei pentru a se lupta cu armata spaniolă. De la Tilbury, vizitatorii pot merge într-o excursie pe Downton Abbey, oprindu-se la Bampton din Oxfordshire, care este satul Downton în show-ul TV, înainte de a vizita Castelul Highclere, locația principală a filmărilor.

Tobermory, Scoția. Construit drept un port de pescuit în secolul al 18-lea, Tobermory este acum principalul oraș din insula scoțiană Mull. Malul mării, este presărat cu căsuțe viu colorate, iar amatorii de whisky pot vizita distilăria, fondată în 1798, care produce un singur malț. Mull este o destinație a faunei sălbatice, iar vizitatorii , dacă sunt suficient de norocoși, pot vedea vulturi cu coadă aurie și albă. Pasagerii pot lua, de asemenea, de la fața locului excursii cu barca, pentru a vedea balene, delfini și foci, care se hrănesc din mările din jurul insulei.

87uythgbf

Sfaturi pentru croaziere în Insulele Britanice

Fiți pregătiți pentru vreme. Vremea din Marea Britanie poate fi imprevizibilă. Indiferent de sezon, există întotdeauna posibilitatea să plouă, așa că, nu uitați să împachetați o umbrelă sau să cumpărați una la sosire. La bord, îmbrăcați-vă casual, pentru zi și mai formal seara, la unele linii, cum ar fi Cunard, vor fi recomandate. Pentru excursiile pe țărm, luați cu dumneavoastră un sacou mai subțire și pantofi confortabili.

Luați în considerare vacanțele școlare. Dacă preferați să călătoriți în compania altor adulți, verificați vacanțele școlare britanice și înjumătățiți datele în avans. În timp ce datele de vacanță pot varia ușor de la o școală la alta, în general vacanța de vară este în iulie și august. În mod alternativ, rezervați la linii numai pentru adulți, cum ar fi Saga. Navele pentru copii sunt Croaziere P & O “Oriana Cruise & Maritime Voyages” Marco Polo. Croaziere Hebridean Island nu acceptă copii sub vârsta de 9 ani, și Swan Hellenic, care este specializată într-o experiență culturală profundă, în mod natural tinde să atragă adulți și nu are facilități pentru copii.

Pe țărm, bacșișul nu este așteptat în Marea Britanie. Liniile de croazieră vă vor avertiza cu privire la politica de la bord, dar pe uscat, bacșișul nu este la fel cum este în SUA. Nu se obișnuiește să se plătească o gratuitate pentru fast-food, auto serviciu sau o masă la pachet. În magazinele de cafea, bacșișul nu se lasă de obicei, cu toate că puteți lăsa £ 1, sau restul, în semn de apreciere. În restaurante, se obișnuiește să se lase 10-15% din notă. Cu toate acestea, verificați nota cu atenție, deoarece unele restaurante adăuga în mod automat de la 12,5 la 15 % taxa de serviciu, iar dacă nu sunteți atenți, veți lăsa bacșiș de 2 ori.

Barmanii din pub-uri și baruri nu se așteaptă să lăsați bacșiș. Cu toate acestea, în cazul în care v-ați împrietenit cu barmanul sau au ați primit servicii excepționale, vă puteți arăta aprecierea spunând “și una pentru tine”, oferindu-i o șansă să îi cumpărați o băutură. De obicei, barmanul va lua banii, mai degrabă decât o băutură.

Știți moneda de la bord. În funcție de trecutul liniei de croazieră, la bord, moneda ar putea fi lira sterlină sau dolarul. De exemplu, oamenii ce vor călătorii pe o linie britanică cum ar fi P & O sau Thomson vor găsi la bord taxe reflectate în lire sterline. Cei care navighează pe liniile americane, cum ar fi Celebrity sau Silversea, vor plăti facturile în dolari americani.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.