MSC Cruises anunta achizitia Starlight Cruises in Africa de Sud

MSC CRUISES ANUNTA
ACHIZITIA STARLIGHT CRUISES IN AFRICA DE SUD

MSC Cruises, a patra companie de croaziere ca marime din lume si lider de piata in Marea Mediterana, Africa de Sud si Brazilia, a anuntat achizitionarea liniei de croaziere Starlight, agentii lor de vanzari in Africa de Sud, de aproape 20 de ani. Noua companie va comercializa croaziere cu denumirea MSC Starlight Cruises incepand din luna mai 2011. Acordul ofera companiei MSC Cruises controlul general al Starlight Cruises. De asemenea, permite continuarea gestionarii companiei de catre fostii proprietari, familia Foggitt, care au operat ca agenti de vanzari pentru navele de croaziera, in Africa de Sud si in insulele din Oceanul Indian de peste 30 de ani.

CEO-ul MSC Cruisesdomnul Pierfrancesco Vago a sustinut infiintarea primului sediu al societatii in Africa sub-sahariana. “Aceasta este o achizitie importanta care afirma relatiile stranse pe care le avem cu Starlight Cruises. Aceasta sustine, de asemenea, angajamentul nostru pentru succesul viitor din Africa de Sud si cresterea continua a turismului de croaziera din regiune “, a declarat dl Vago.

Doamna Daphne Osborne (nascuta Foggitt), care devine Directorul Managerial al MSC Starlight Cruises a declarat ca cele doua companii s-au bucurat impreuna de afaceri  si de angajamente personale de aproape doua decenii. “A fost o casatorie de ani de zile acum, si in urma a doua sezoane record succesive, precum si a semnelor sigure de o continuare a acestei tendinte, s-ar parea ca este momentul potrivit.” Domnul Allan Foggitt ramane Director de Marketing al MSC Starlight Cruises. Dl Stefano Vigoriti, care a condus MSC Cruises in Africa de Sud pana in prezent, devine Managerul de Operatiuni pentru noua companie.

Relatia dintre Starlight Cruises si Compania Mediterranean Shipping (MSC) Group, a doua cea mai mare companie de transport maritim de containere din lume, a inceput la scurt timp dupa ce MSC a inceput transportul de croaziere la sfarsitul anilor 1980 si a pozitionarii navelor Lauro Achille si Monterey MSC in Africa de Sud.

Cand MSC Cruises a fost stabilita ca o filiala a Grupului MSC in 2003, dupa mai multi ani de crestere economica fara precedent si un program de investitii de 5.5 miliarde de euro, navele de croaziera MSC Rhapsody si MSC Melody s-au alaturat programelor din Africa.

Pozitionarea vasului de lux MSC Sinfonia (capacitate 2100 pasageri) in Africa, in 2009 s-a dovedit un punct de cotitura pentru croazierele locale si a stabilit o noua tendinta unde croazierele au devenit din ce in ce mai populare in randul vacantelor localnicilor. Denumit în continuare “cel mai bun hotel plutitor” care a operat in Africa de Sud, MSC Sinfonia a revenit pentru un nou sezon in noiembrie 2010, cand a operat in colaborare cu MSC Melody.

Atat MSC Sinfonia cat si MSC Melody vor reveni in Africa de Sud in cursul acestui an pentru sezonul de vara 2011/2012, care va avea din nou un program complet de destinatii interesante de croaziere in oceanele Indian si Atlantic, cu plecari din Durban si Cape Town.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.