MSC CRUISES CONFIRMA COMENZI CU CHANTIERS DE L’ATLANTIQUE PENTRU DOUA NOI NAVE WORLD CLASS, AVANSATE DIN PUNCT DE VEDERE ECOLOGIC

MSC Cruises a confirmat comanda a doua vase propulsate cu gaz natural lichefiat (GNL) de la constructorul francez de nave Chantiers de l’Atlantique. Asta inseamna ca cele doua optiuni World Class au fost confirmate ca ordine ferme, cu optiune pentru o a cincea nava. Cele doua nave nou comandate – in prezent denumite World Class 3 si 4 – vor fi livrate in 2026 si 2027.

MSC World Europa si MSC World America sunt deja cele mai eficiente nave din industrie, avand performante semnificativ mai bune decat cerinta Organizatiei Maritime Internationale (OMI) pentru Indexul de Proiectare a Eficientei Energetice, iar noile nave vor fi o evolutie a prototipului avansat World Class, cu solutii inovatoare pentru maximizarea eficientei energetice, inclusiv utilizarea extinsa a recuperarii caldurii si a altor solutii tehnologice, ceea ce va duce la o amprenta de carbon si mai redusa a vaselor. In plus, noile nave vor fi pregatite pentru o varietate de combustibili alternativi, inclusiv metan bio si sintetic, precum si metanol verde. Navele vor fi, de asemenea, echipate cu motoare cu ardere interna pe combustibil dublu de ultima generatie, cu emisii reduse de metan.

Pierfrancesco Vago, Presedinte Executiv al MSC Cruises, a declarat: „Suntem mandri sa continuam parteneriatul nostru de 20 de ani cu Chantiers de l’Atlantique, cu care am construit deja 18 nave si avem 19 in constructie. World Class este un prototip cu adevarat inovator si impreuna construim unele dintre cele mai avansate nave din lume. Suntem hotarati sa cercetam si sa investim in tehnologii viitoare de mediu pe masura ce devin disponibile, pentru a ne asigura ca vom continua progresul in calatoria noastra de decarbonizare si atingerea emisiilor zero de gaze cu efect de sera pana in 2050.”

Laurent Castaing, Director General al Chantiers de l’Atlantique, a adaugat: „Intr-un moment dificil pentru industria europeana de constructii navale, MSC Cruises a aratat increderea sa in abilitatile si competentele noastre cu aceasta comanda. Dorim sa exprimam recunostinta noastra fata de MSC Cruises pentru increderea reinnoita in acest moment crucial. In plus, MSC Cruises, mereu in cautarea reducerii impactului asupra mediului a navelor sale intr-un mod rapid si semnificativ, a acceptat un cost semnificativ mai mare pentru a imbunatati eficienta energetica a acestor nave noi, care, conform indicelui EEDI al OMI, vor emite cu 50% mai putin CO2 decat benchmark-ul OMI din 2008.”

Castaing a continuat: „Dorim sa multumim si guvernului nostru, al carui sprijin pentru politica noastra de cercetare si dezvoltare pentru a face navele noastre mai ecologice ne-a permis sa raspundem asteptarilor clientilor pentru aceasta comanda.”

Navele noi World Class vor dispune de conectivitate pentru alimentarea la cheie in port pentru a reduce emisiile de carbon, cele mai avansate sisteme de tratare a apelor uzate concepute in conformitate cu OMI, noi avansuri in gestionarea deseurilor si o gama cuprinzatoare de echipamente eficiente energetic la bord pentru a optimiza utilizarea motorului si nevoile energetice ale vasului pentru a reduce si mai mult emisiile.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.