MSC Cruises implica suport extern de specialitate pentru a dezvolta un protocol privind siguranta la bord

CRUISE - MSC logo funnelMSC Cruises dezvolta un nou protocol de operare in materie de securitate si sanatate pentru a sprijini revenirea in serviciu si analizeaza potentialul Mediteranei pentru reluarea operatiunilor de croaziera.

Dupa ce a infiintat un grup de lucru inter-functional format din experti interni in domeniile serviciilor medicale, sanatatii publice si salubritatii, serviciilor hoteliere, HVAC si altor sisteme de inginerie navala, IT si logistica, MSC Cruises a apelat, de asemenea, la consultanta din partea Aspen Medical pentru a continua dezvoltarea propriului protocol si pentru imbunatatirea procedurilor companiei.

Pierfrancesco Vago, presedintele executiv al MSC Cruises, a comentat: „Activitatea grupului nostru de lucru este sustinuta in continuare prin formarea si implicarea unui grup de experti din partea Blue Ribbon COVID, pentru consultanta privind protocoalele si planificarea, precum si prin aducerea de consultanta de specialitate suplimentara pentru sporirea resursele si cunostintelor noastre existente”.

Grup de lucru format personal de catre Pierfrancesco Vago

Format personal de Vago, grupul de experti include: profesorul Christakis Hadjichristodoulou, profesor de igiena si epidemiologie de la Facultatea de Medicina, precum si vicepresedintele acesteia, Scoala de Stiinte a Sanatatii, Universitatea din Tesalia – Grecia; Profesorul Stephan J. Harbarth, seful Programului de administrare antimicrobiana al Facultatii de Medicina, Spitalele Universitare din Geneva (HUG) si doctorul Ian Norton, medic specialist de urgenta, cu calificari postuniversitare in Chirurgie, Sanatate Internationala si Medicina Tropicala, care a fost, de asemenea, fostul sef al programului initiativei echipei medicale de urgenta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) din 2014 pana in ianuarie 2020.

Vago a spus ca “Grupul va ramane in pozitie si dupa inceperea operatiunilor de navigare pentru a ne asigura ca vom beneficia de cunostintele si aportul oamenilor din acest grup, chiar daca situatia continua sa evolueze si sa devina disponibile mai multe date.”

Bud Darr, EVP-ul Grupului MSC pentru politica maritima si afaceri guvernamentale, a comentat: „Pe parcursul dezvoltarii noului nostru protocol de functionare in materie de securitate si sanatate, am fost in consultanta continua cu autoritatile de sanatate publica regionala, nationala si locala, inclusiv, printre altele, cu cei din Europa, SUA, Brazilia si China – atat direct cat si prin CLIA”.

El a adaugat ca, „Unele dintre cele mai detaliate angajamente si contributii ale companiei au avut loc la nivelul UE, cu autoritatile responsabine pentru sanatatea publica, in ceea ce priveste navele de croaziera. Acest lucru a dus recent la emiterea de indrumari intermediaredin partea UE Healthy Gateways, printre altele, si ca autoritatile nationale de sanatate de pe tot continentul fac analize in acest sens”.

Colaborarea cu autoritatile tarilor care au iesire la Mediterana

Darr a mai adaugat ca, „Accentul nostru in faza urmatoare a colaborarii cu autoritatile – inclusiv cu cei responsabili de sanatate, transport si sectorul maritim – in tarile care au iesire la Mediterana, este de a examina cele mai recente orientari la nivel european si international si a cauta sa le aplicam, dupa caz, in propriile cerinte locale”.

El a mai adaugat de asemenea, ca „Aceasta este de fapt, regiunea in care, datorita imbunatatirii situatiei de sanatate pe malul marii si a revenirii turistilor si ne asteptam in prezent la o posibila reluare a operatiunilor de croaziera”.

Detaliile privind protocoalele de operare vor aparea in curand

Noul protocol de functionare al MSC Cruises – ale carui detalii vor fi anuntate in curand – a fost conceput pentru a indeplini si a depasi liniile directoare furnizate de organismele cheie de reglementare si tehnice internationale si regionale, inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii, Actiunea Comuna a Sanatatii UE si Agentia Europeana pentru Siguranta Maritima (EMSA), precum si reglementarile stabilite de multe dintre guvernele din tarile in care activeaza navele de croaziere MSC Cruises.

Linia de croaziera incearca, de asemenea, sa angajeze o societate de clasificare pentru a furniza verificari ale unor terte parti daca protocoalele si procedurile sale respecta orientarile stabilite la nivelul UE.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.