MSC Divina se aliniaza la standardele ecologice ale industriei

MSC Divina, cel mai nou vas MSC Cruises, din clasa Fantasia, se afla momentan in proces de constructie in santierul naval STX Europe din Franta. Aceasta este programata spre livrare abia in mai 2012, dar deja de pe acuma compania are confirmarea ca va fi un exemplu de vas ecologic in industrie.

Aceste stiri vin din partea Shippingefficiency.org – un website nou creat pentru ca agentiile de turism dar si membrii publicului sa aiba posibilitatea sa consulte rating-urile fiecarui vas in parte in ceea ce priveste eficienta consumului energiilor, inainte de a lua o decizie de navigare.

Fondat de catre antreprenorii din spatele asociatiei de caritate Carbon War Room – inclusiv Chairman-ul din Virgin Group, Sir Richard Branson – Shipping Efficiency foloseste un sistem de rating A-G, sistem ce este bazat pe metodologia International Maritime Organisation, dezvoltata pentru Indexul de Design al Eficientei Energiei din Natiunile Unite. Rating-urile sunt prezentate pe o schema grafica intuitiva, similara cu cea folosita pentru a arata eficienta consumului de energie a caselor, facandu-le foarte usor de inteles si de comparat.

Motorul de cautare de pe Shippingefficiency.org este unul foarte usor de folosit, dar in acelasi timp plin de informatie, ce va permite sa consultati instant o baza de date de peste 60.000 de vase despre care puteti accesa informatii diverse, de la anul de constructie, tonajul total, marimea motoarelor dar si eficienta consumului de energie.

Pasagerii de croaziere care sunt pro reducerea emisiilor de carbon vor regasi rating-ul de top A pentru cele 2 vase ultramoderne MSC Splendida si MSC Fantasia si pot sa isi rezerve de pe acum viitoarea croaziera la bordul acestor vase. In 2012, MSC Divina li se va alatura celor 2 surori de mai sus mentionate.

Asadar daca va planificati o vacanta pe un vas de croaziera si vreti ca totul in jurul dumneavoastra sa se incadreze standardelor ecologice, intrati pe Shippingefficiency.org si vedeti ce vas vi s-ar potrivi mai bine.

MSC Cruises are in momentul de fata cea mai moderna flota din lume cu unsprezece vase precum: MSC Magnifica, MSC Splendida (cel mai mare vas construit vreodata pentru un armator European), MSC Fantasia (cel mai mare vas construit vreodata pentru un armator European), MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Armonia MSC Opera, MSC Lirica, MSC Melody, care navigheaza in Mediterana tot anul si sezonal in Europa de Nord, Oceanul Atlantic, Caraibe, Nordul si Sudul Americii, Oceanul Indian si Africa de Sud. MSC Cruises este singura companie care a primit vreodata premiul “6 Golden Pearls” oferit de catre Bureau Veritas, recunoscandu-le nivelul inalt si managementul calitatii si protejarea mediului inconjurator.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.