MSC EURIBIA VA OPERA SAPTAMANA VIITOARE PRIMA CROAZIERA DIN LUME CU EMISII NETE ZERO DE GAZE CU EFECT DE SERA

MSC Euribia este planificata sa efectueze saptamana viitoare prima croaziera din lume cu emisii nete zero de gaze cu efect de sera, de la Saint-Nazaire, unde este construita de Chantiers de l’Atlantique, pana in Danemarca pentru ceremonia de botez.

Vasul propulsat de LNG va pleca din portul francez pe 3 iunie si este programat sa ajunga in Copenhaga pe 7 iunie, demonstrand astfel ca functionarea cu emisii nete zero de gaze cu efect de sera este posibila in prezent.

Ani de angajament

Comentand despre viitoarea croaziera de patru zile, Pierfrancesco Vago, presedintele executiv al diviziei de croaziere din cadrul MSC Group, a declarat: “Aceasta calatorie de net zero emisii de gaze cu efect de sera, facuta in premiera in industrie, a vasului nostru emblematic MSC Euribia, marcheaza un nou pas semnificativ in misiunea noastra de decarbonizare si demonstreaza mai mult decat orice angajamentul nostru.”

Michele Francioni, vicepresedinte senior al MSC Cruises, a adaugat: “Prima calatorie a MSC Euribia va fi o performanta incredibila si reprezinta ani de angajament si hotarare. Aceasta ar trebui sa demonstreze ca avem capacitatea de a functiona pe baza emisiilor nete zero de gaze cu efect de sera cu tehnologia actuala a vaselor.”

Doar inceputul

Francioni a continuat: “Aceasta este doar inceputul. Suntem angajati in aceasta tranzitie si punem in aplicare tot ceea ce putem face pentru a o facilita. Nu poate fi realizata fara alternative precum bio-LNG, e-LNG, hidrogen verde sau metanol verde, care sa fie disponibile pe scara larga pentru a realiza pe deplin viziunea croazierei cu emisii nete zero.”

Utilizarea bio-LNG

Navigarea va utiliza bio-LNG folosind un sistem de echilibru de masa – o metoda eficienta din punct de vedere ecologic de a oferi beneficiile gazului biometan regenerabil.

Intregul lant de aprovizionare va fi in conformitate deplina cu Directiva privind energia regenerabila a Uniunii Europene (RED II), iar fiecare lot individual al totalului de bio-LNG produs a fost certificat de International Sustainability & Carbon Certification. Compania de croaziera a achizitionat 400 de tone de bio-LNG pentru a-si arata angajamentul fata de implementarea combustibililor regenerabili si a masurilor de tranzitie energetica catre calatoria cu emisii nete zero de gaze.

Sisteme optimizate pentru reducerea consumului de combustibil

Pentru croaziera, MSC Cruises primeste sprijin din partea companiei energetice nordice Gasum, un producator de top de biogaz si procesor de fractiuni biodegradabile din regiunea nordica.

Viteza si itinerariul primei calatorii a MSC Euribia au fost concepute special pentru a optimiza configurarea si sarcinile motoarelor, pentru a minimiza consumul de combustibil.

Specialistii in eficienta energetica atat din MSC Cruises, cat si din Chantiers de L’Atlantique se vor alatura croazierei pentru a monitoriza si optimiza toate aspectele calatoriei. Acestia vor lucra alaturi de capitanul Stefano Battinelli si de seful inginerului navei MSC Euribia, Pasquale Mastellone.

Intre timp, expertii in eficienta energetica de la biroul MSC Cruises din Londra vor monitoriza si optimiza continuu toate sistemele de bord pentru a minimiza cererea de energie si pentru a identifica oportunitati suplimentare de imbunatatire a eficientei energetice in timp real. Acest lucru va include o gama de masuri, de la configurarea motoarelor pana la viteza ventilatoarelor individuale de aer conditionat din cabinele pasagerilor, impreuna cu optimizarea itinerariului si vitezei.

Toate initiativele combinate vor economisi energie pentru a reduce consumul de combustibil.

“Nu putem face asta singuri”

Vago a subliniat si necesitatea de sprijin suplimentar pentru decarbonizarea industriei maritime. A declarat: “Nu putem face asta singuri… Avand in vedere importanta absoluta a combustibililor alternativi pentru industria noastra, precum si pentru alte sectoare din societatea civila pentru a atinge decarbonizarea, trebuie sa lucram impreuna pentru a creste disponibilitatea lor pe scara larga.”

“Achizitia noastra de bio-LNG va transmite un semnal clar si semnificativ pietei ca exista cerere din partea liniilor de croaziera si a industriei maritime in ansamblu pentru combustibili mai curati, dar avem nevoie ca guvernele, producatorii si utilizatorii finali sa colaboreze si sa mareasca disponibilitatea acestor surse noi si foarte necesare de energie.”

Nave flexibile in privinta combustibililor

Noile nave construite de MSC Cruises sunt nave flexibile in privinta combustibililor si pot utiliza o varietate de combustibili regenerabili disponibili in prezent si care se asteapta sa fie dezvoltati in viitor.

Utilizarea LNG-ului fosil ofera deja o scadere de pana la 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera in comparatie cu combustibilii marini conventionali si elimina practic toate emisiile de oxid de sulf si particule, reducand in acelasi timp oxidul de azot cu 85%.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.