Nava Sun Princess din urmatoarea generatie de vase a liniei Princess Cruises va avea un dom geodezic

Sun Princess este numele primei nave din urmatoarea generatie de vase cu alimentare GNL de la Princess Cruises, iar aceasta va avea o cupola geodezica inchisa cu sticla situata pe puntea superioară.

Domul va gazdui o piscina interioara-exterioara ce noaptea se transforma intr-un spatiu de divertisment cu o atmosfera de South Beach, efecte speciale de iluminat si capacitatea de a se sustine cascadorii aeriene.

Sfera si Piata Princess

La miezul noptii, vizibila atat de afara, cat si dinauntru, este Sfera. Aceasta gazduieste emblematica Piata Princess ce se intinde pe 3 etaje si care este “mai mare si mai buna decat oricand”, a declarat presedintele liniei Princess Cruises – John Padgett – in timpul dezvaluirii de joi seara la Port Everglades, viitoarea casa a navei.

Piata, cu un ecran LED urias ca punct focal, este proiectata de Jeffrey Beers International si cuprinde cele trei niveluri inferioare ale Sferei. Urmatoarele sase niveluri superioare gazduiesc locuri de cazare a pasagerilor.

Nava Sun Princess are 2,157 de cabine, dintre care 50 de suite si 100 de cabine interconectate. Avand 21 de punti, vasul detine mai mult spatiu pentru balcon in aer liber, iar toate cabinele cu balcon au si o canapea inauntru.

29 de spatii pentru mancare si bautura

Printre alte facilitati se numara si 29 de locuri unde pasagerii pot lua masa sau pot servi diferite bauturi, 5 piscine si 14 jacuzzi-uri.

Din punct de vedere tehnic, o noua caracteristica a vasului este un sistem de lubrifiere cu aer – bule sub carena – pentru a reduce rezistenta si pentru a imbunatati eficienta de operare.

Mai mult din toate

Padgett a rezumat ca nava Sun Princess, in 5 ani, va avea mai mult din tot ce le place oamenilor la Princess Cruises.

“Este o evolutie, nu o revolutie”, a declarat acesta.

Josh Weinstein dezvaluie numele

Presedintele si CEO-ul Carnival Corporation – Josh Weinsteina avut onoarea de a dezvalui numele navei in timp ce peste scena din Portul Everglades s-a ridicat un balon cu heliu inscriptionat „Sun Princess”.

Anji Corley, Randy Fenoli, Jeff Corwin prezenti la eveniment

Personalitati asociate cu Princess Cruises, inclusiv actrita Anji Corley, fashion designer-ul Randy Fenoli (nasul navei Discovery Princess) si gazda TV Jeff Corwin au tinut cate un discurs la inaugurare, la fel si directorului Portului Everglades – Jonathan Daniels, ce a afirmat despre noul vas ca este o inovatie printre mixul de nave din port.

Debutul timpuriu in 2024

Nava Sun Princess de 175,500gt cu 4,314 dante inferioare (cu capacitate de 4314 pasageri in ocupatie dubla) este programata sa paraseasca curtea Monfalcone a Fincantieri pe 31 Ianuarie 2024 si sa opereze pe timpul primaverii si verii pe Mediterana inainte de a reveni in Portul Everglades in luna Noiembrie pentru sezonul de Caraibe.

Sun Princess



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.