NORWEGIAN CRUISE LINE HOLDINGS COMANDA 8 NAVE NOI PENTRU 3 LINII DE CROAZIERA DE LA FINCANTIERI

Norwegian Cruise Line Holdings a dezvaluit astazi cea mai semnificativa comanda de constructii noi din istoria sa – un total de opt nave, reprezentand aproape 25.000 de locuri suplimentare, cu noi clase de nave pentru fiecare dintre cele trei marci ale sale – si constructia unui chei pentru mai multe nave la Great Stirrup Cay, insula privata a companiei in Bahamas si portul sau din Caraibe cel mai apreciat, conform unui comunicat de presa.

Navele noi comandate pentru toate cele trei marci sunt programate pentru livrare pe o perioada de zece ani, intre 2026 si 2036.

Dupa livrarea a patru nave din clasa Prima-Plus intre 2025 si 2028, este de asteptat ca Norwegian Cruise Line sa primeasca patru nave cu o greutate bruta aproximativa de 200.000 de tone, fiecare cu o capacitate de aproape 5.000 de pasageri, in 2030, 2032, 2034 si 2036, care sunt supuse finantarii.

Continuand succesul navelor sale din clasa Allura, ultima fiind livrata in 2025, Oceania Cruises este programata sa primeasca doua nave cu o greutate bruta de 86.000 de tone fiecare, cu o capacitate de 1.450 de pasageri in 2027 si 2029.

In cele din urma, dupa navele din clasa Explorer, Regent Seven Seas Cruises este programata sa primeasca doua nave cu o greutate bruta de 77.000 de tone fiecare, cu o capacitate de 850 de pasageri, in 2026 si 2029.

“Aceasta noua comanda strategica de nave pentru toate cele trei dintre marcile noastre premiate ofera introducerea constanta a navelor de ultima generatie in flota noastra si consolideaza cresterea noastra pe termen lung. De asemenea, ne permite sa utilizam in mod semnificativ scala noastra de operare, sa ne intarim angajamentul fata de inovatie si sa imbunatatim capacitatea noastra de a oferi oaspetilor nostri produse si experiente noi, totul in timp ce oferim oportunitati pentru imbunatatirea eficientei flotei noastre,” a declarat Harry Sommer, presedintele si directorul executiv al Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

“Suntem, de asemenea, incantati de adaugarea unui nou chei la Great Stirrup Cay pentru a sustine capacitatea noastra crescuta in Caraibe si mai multe nave pentru a accesa insula, imbunatatind experienta oaspetilor nostri si aducand accesul usor si fiabil la insula noastra privata pe tot parcursul anului.”

In parteneriat cu constructorul italian de nave Fincantieri, fiecare marca va proiecta noua sa clasa de nave si se va concentra pe crearea celor mai mari, mai eficiente si inovatoare nave din flota sa respectiva.

“De-a lungul anilor, relatia noastra de lunga durata cu Norwegian Cruise Line Holdings s-a bazat pe o viziune comuna pentru viitorul calatoriilor maritime, stabilind in mod constant noi standarde pentru inovatie, lux, sustenabilitate si satisfactia oaspetilor in industria croazierelor,” a declarat Pierroberto Folgiero, CEO si Director General la Fincantieri. “Suntem incantati sa lucram la aceste comenzi noi si sa livram nave de croaziera emblematice care vor imbratisa mostenirea noastra comuna de excelenta pentru generatii viitoare.”

Mark A. Kempa, directorul financiar al Norwegian Cruise Line Holdings, a comentat: “Ne asteptam ca aceste investitii strategice sa asigure traiectoria noastra de crestere, sa imbunatatim semnificativ profilul nostru de castiguri si sa sporeasca valoarea pentru actionari in viitorul indepartat. Cu o structura favorabila a platilor care include finantarea pre-livrare si plati initiale modeste pentru aceste comenzi de nave, ne asteptam in continuare la o reducere semnificativa a datoriei nete cu 1,5 unitati pana la sfarsitul anului 2024, in raport cu 2023, si ne asteptam ca holding-ul sa continue sa reduca datoria neta in fiecare an pentru viitorul previzibil.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.