NORWEGIAN EPIC: TOP 10 PRINCIPALE ATRACTII

Saptamana trecuta (18 – 23 Iunie 2010), Ioan Basea si Casiana Basea propietarii Croaziere.net, alaturi de  expertii in croaziere Heidi Sarna si Matt Hannafin s-au imbarcat pentru  voiajul inaugural al vasului Norwegian Epic (avand 4100 pasageri si 153.000 tone). Spicuim in continuare sub impulsul amintirilor si emotiilor … inca “la cald” cateva din motivele pentru care anul viitor (cel mai tarziu) cand toata vara vasul va fi in Mediterana (sau daca nu chiar de  acum – 8 zile Caraibe de Est, 8 zile Caraibe de West sau combo cruise 16 zile) sa va imbarcati pe o adevarata  bijuterie de vas care va va procura senzatii, amintiri  cu siguranta de neuitat, de necomparat.

Desi nu este de dimensiunile vasului Oasis Of The Seas (Royal Caribbean), aceasta nava este cu totul inovatoare. Asteaptati-va sa intalniti la bord multi pasageri si o multime de coridoare cu cabine care par interminabile.

Insa pentru iubitorii de mega vase care vor sa aiba mereu ceva de facut, cu multe optiuni de a lua masa, activitati de divertisment si iubitori de sport, Norwegian Epic este marele castigator. Iata un top 10 al momentelor petrecute de catre Heidi si Matt pe vas.

“Grupul Blue Man ne-a uimit”.

Tipic pe vasele de croaziera sunt show-urile de revista: cantec si dans. In ultimii ani de la aceasta regula s-au abatut: Disney (din motive evidente), Royal Caribbean (care au introdus show-urile live in stil Broadway pe vasele din clasa Osis) si NCL (Norwegian Cruise Line), care cateodata avea spectacole un pic cam iritabile. Acum, insa, NCL a dat pe spate pe absolut toata lumea avandu-i la bord pe Blue Man Group – cu 8 reprezentatii, fiecare de 75 de minute, in cele 7 nopti de croaziera.

“Ne-a placut  The Cats Jazz & Blues Club”.

Ce face acest loc atat de special? Muzicienii canta la fel ca si cum ar intr-un club de blues & jazz de pe uscat. In prima noastra noapte la bord, formatia Slam Allen Blues a cantat la o gama variata de instrumente. De la Albert King pana la Otis Redding si George Benson, formatia cateodata improviza, lasandu-se purtati de val. Liderul formatiei Slam Allan manuia chitara sa Stratocaster scotand acorduri deosebite fiind totodata si vocalist, cu o voce extraordinara, un pic ragusita, exact ca de blues. Spectacolul este de asemenea interactiv: Allen a invitat orice muzician care se intampla sa fie in public si care vroia sa participe pentru cateva minute la show. Multi au si facut asta, desi banuim (fara nicio dovada in afara de talentul lor) ca majoritate, daca nu toti, erau muzicieni din alte trupe de la bord. Oricum, ideea este super, adaugand o doza de spontaneitate si improvizatie fata de celalalte linii de croaziera cu programe de divertisment bine planificate.

“Toboganul cu apa ne-a facut sa zambim”.

Asa cum am spus mereu, nimic nu se compara cu distractia de moda veche. Norwegian Epic are unul dintre cele mai incitante tobogane, din cele 3 existente in industrie (vasul Carnival Dream si va urma cel de pe Disney Dream). A fost placut sa ma uit la zambetele si bucuria celor doi fii de 7 ani a lui Heidi, dar si a sotului ei care s-au grabit sa alunece in tuburile gigantice. Si Heidi a optat pentru aceeasi varianta, ea aruncandu-se intr-un tub galben inchis ce conducea spre o piscina mare. Apreciem aventurile simple, iar Epic are trei astfel de tobogane care sunt la dispozitia dumneavoastra.

“Am salivat in restaurantul cu specific asiatic”.

Restaurantele asiatice nu sunt straine in croazierele din toata lumea: cu NCL insusi, plus Crystal, Celebrity, Cunard, Holland America Line, si alte linii, toate ofera cate ceva din specialitatile asiatice in restaurantele de la bordul celor mai noi vase. Si care este diferenta aici? Epic ofera patru restaurante cu specific diferite. Este vorba de: restaurantul Teppanyaki, Shanghai Chinese, barul Noodle si barul Wasabi Sushi & Sake, dar doua feluri de mancare cu specific indian (unul vegetarian si unul bazat pe carne) in bufetul Garden Cafe. “Teppanyaky” este o experienta unica, cu bucatari care feliaza ingredientele in bucatele de numai cativa centimetri. Ai grija la ulei!! Restaurantul Shanghai alaturi de barul Noodle sunt decorate in stilul vechi al restaurantelor din Hong Kong, in timp ce Sushi & Sake Bar este decorat intr-un stil simplu, dar de foarte bun gust.

“Barul O’Sheehans este locul unde sa-ti pierzi vremea”.


Noi nu vom nega: amandorura ne place un bar bun, pe uscat sau mare, iar O’Sheehan’s (numit pentru NCL CEO, Kevin Sheehan) este unul dintre cele mai bune. Desigur, este un bar mare, raspandit pe tot centrul puntii 6, deci nu va asteptati la intimitate. Este un soi de bar multidisciplinar, cu trei piste de bowling pe o parte, mese de biliard pe cealalta, Bennigan’s bar, dar si o vedere asupra unui ecran urias ce se intinde pe puntile 5 si 6, inaintea Atriumului. De asemenea are un bar unde se pot servi o selectie de bauturi spirtoase internationale: bere si lichior. Gasim acest loc ca fiind cel mai bun pentru intalniri, dar intotdeauna intr-un fel sau altul terminam sa stam aici in loc sa facem treaba pe care ne-o planificasem. Asta inseamna ca este un bar bun.

“Am vizionat Cupa Mondiala in Atrium”.

Norwegian Epic este el insusi o loc familliar-prietenos si sportiv. Drept dovada i-am gasit pe Heidi si familia ei uitandu-se la unul din meciurile Cupei Mondiale (Spania vs Paraguay) in Atrium. Matt, care navigheaza singur, si-a ales un loc grozav pentru a viziona un meci atat de important, pe un ecran inalt cat doua punti. Evenimente sportive speciale sunt prezentate, precum si programe de divertisment din cand in cand, in restul timpului derulandu-se o serie de peisaje si imagini din calatorii prezentate fara sonor.

“Cabinele studio impresioneaza”.

Ani in urma, multe linii de croaziera (batrana Queen Elizabeth 2 imi vine in minte) aveau in dotare un numar de cabine micute proiectate speciale pentru persoanele care calatoreau singure. Aceasta idee a murit in ultimele trei decenii, dar acum s-a reintors multumita celor 128 de studiouri minunate la bordului Epic-ului. Create de firma de design Priestmangoode, fiecare pat are peretele captusit imprejur, un hublou mare care arata afara, spre coridor, un spatiu de depozitare ingenios, si spoturi de iluminare foarte cool. Locuitorii din aceste cabine au acces exclusivist la zona de living, dublu de inalt cu un bar propriu, o zona linistita pentru citit, televizoare si zona de concierge.

“Mandara Spa & Deep Tissue Massage”.

Sunt cateva lucruri care ne bucura la fel de mult ca un masaj bun, astfel ca era de asteptat ca Haidi sa isi rezerve 50 de minute de masaj Deep Tissue la gigantul centru de spa Mandara de pe Epic. Complexul profesional are mai multe sali de terapie, o zona de relaxare termala (putand fi utilizat contra cost si un bazin cu sezlonguri din tigla incalzita) si un hol lung aprovizionat cu creme scumpe si lotiuni. Un terapeut foarte priceput din Africa de Sud ii asigura lui Heidi un tratament foarte relaxant. Masajele sunt scumpe pe toate navele de croaziera, iar aici lucrurile nu au stat diferit: 158 USD, inclusiv 18% service charge care se adauga automat la factura. Se spune ca platesti pentru ceea ce primesti.

“Am testat peretele de catarare”.

Ca mama de baieti gemeni si sot super activi, Heidi stie ca navele cu asttfel de activitati sunt adevarate ponturi pentru familia ei. Toti trei iubesc catararea si o fac cu fiecare ocazie, asa ca au fost extaziati sa vada ca pe Norwegian Epic este un perete de zece metri inaltime cu cinci rute, dar si un perete pentru coborare in rapel. Langa peretele de catarare este o trambulina si un alt perete de alpinism de sapte metri tip colivie, numit “spider web”, care este dantelat cu benzi de cauciuc gigantice. Am mentionat ca exista si un teren de baschet si o cusca pentru lupte corp la corp?

“Am navigat pe langa Statuia Libertatii”.

New York este unul din cele mai speciale locuri din lumea pentru croaziera. Ca fost newyorkez care inca tanjeste dupa oras, am simtit un nod in gat atunci cand Epic a trecut atat de aproape de celebra statuie. Norwergian Epic este acum in drumul sau spre sud pentru a incepe un an de croaziere alternative de 7 nopti, spre estul si vestul Caraibelor, cu imbarcare din Miami, urmand ca mai apoi sa se repozitioneze spre Barcelona pentru a incepe urmatoarea vara in Europa. Dar nu va ingrijorati in ceea ce priveste lipsa vizitelor porturilor din New York: Norwegian Cruise Line va avea un vas prezent pe tot parcursul anului in Bahamas si Florida: Norwegian Jewel.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.