Numar record de croaziere inregistrate de piata britanica in 2017

000ggg_26

Piata britanica de croaziere, a inregistrat in 2017 o noua crestere a numarului de turisti cu un record de 1.971.000 de pasageri care navigheaza pe o croaziera oceanica, avand o crestere de 4,3% fata de 2016, potrivit noilor cifre publicate de CLIA UK și Irlanda.
Acesta este numarul total al pasagerilor din 2017, numar revizuit recent, deoarece toate datele din 2017 provenite de la liniile de croazira au fost abia acum primite si confirmate de catre CLIA si partenerii sai de cercetare.
Piata de croaziera si-a pastrat in conformitate cu cifrele din 2016, ponderea pe piata de vacanța si in 2017, la putin peste 4%.
Andy Harmer, vicepresedinte senior și director CLIA Marea Britanie și Irlanda, a declarat: “Aceasta este o performanta puternica pentru piata britanica si irlandeza si indica faptul ca este foarte probabil ca numarul total de pasageri in 2018 sa depaseasca 2 milioane de turisti.
Valoarea totala a unei vacante de croaziera a devenit un factor mai important pentru consumatori in 2017, pretul, valoarea si ofertele speciale fiind mentionate drept un factor-cheie in alegerea croazierei de catre turist. Mai precis, pachetul de bauturi a devenit un factor semnificativ pentru pasageri, probabil datorita obiceiurilor de vacanta din statiunile terestre.
Harmer a mai adaugat: “Suntem incantati de aceasta tendinta, ceea ce indica o consolidare a increderii consumatorilor, si o crestere a dorintelor acestora de a-si rezerva o croaziera din timp”.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.