O croaziera de vis-fii cronicar de bord

„Concurs Social-Media – O croaziera de vis-fii cronicar de bord”

Croaziera a fost si ramane pentru multi dintre noi pamantenii, un vis! De multe ori visele se transforma in realitate!  Totul este sa crezi cu tarie ca asa este si ca visul este deja real!  Incepand de azi, imi inchipui ca am urcat deja la bordul unui vas de croaziera.

Briza Mediteranei imi umfla pletele aurii si imi da fiori de emotii dar si ma si racoreste atat cat am nevoie pentru o zi fierbinte de iulie. Cred cu tarie ca visul meu este real si ca impreuna cu iubitul meu sot suntem pe vasul de croaziera „botezandu-ne” cei 15 ani de casatorie in apele azurii ale Mediteranei.

O croazieră pe Mediterana ne oferă cu siguranta ocazia unică de a ne trezi în fiecare dimineață într-o altă lume, cu altă cultură și istorie fără să părăsim confortul apartamentului nostru plutitor ce ne poartă din Italia până pe coasta Spaniei.

Mediterana, asa cum am invatat candva la geografie, este curprinsă între Europa centrală, Asia occidentală și Africa de nord, care comunică cu Atlanticul oriental. Croaziera noastra si-a inceput itinerarul de pe coasta Italiei si va trece prin cateva orase port continuandu-si traseul catre Franta si Spania si Portugalia. Clima este calda in zona Mediteranei, mai ales in iulie, dar dorinta noastra de a ne incanta spiritele si a ne bucura privirea, admirand peisaje mirifice, orase de legenda si insule pierdute in imensitatea marii, ne face sa nu bagam de seama acest inconvenient!

Bucuria resimtita la fiecare pas este nepamanteana! Uneori avem impresia ca visam si de multe ori ne sarutam si ne imbratisam ca sa fim siguri ca nu este o reverie, nu este un vis cu ochii deschisi! Acesta este sentimentul permanent si definitoriu care ne inunda pe amandoi! Deja am vizitat Venetia cu celebra piata San Marco si Palat al Dogilor, Positano, Insula Elba, asteptandu-l pe Napoleon  sa ne intampine in Porto Ferraio, Cannes-ul, Monaco, Barcelona, locul unde Gaudi ne-a prins in mrejele balaurului din parcul Guell si unde ne-am odihnit si madularele pe fotoliile de faianta catalana superb combinata si colorata, creatia marelui arhitect. La catedrala Sagrada Familia ne-am reinoit juramintele. Ne-am jurat ca vom ramane fideli pana la sfarsit, atunci cand ne voi uni si mai mult spiritele si vom trai iubirea noastra si in eternitate.  Malaga ne-a incanta in plus si papilele gustative cu celebrul vin de Malaga. Ametiti fiind, am fost „ condusi” catre introspectie si catre meditatie.

La intoarcerea sper casa eram mai usori si mai bogati, mai fericiti si mai intelepti!

Visul a devenit realitate! Prima noastra croaziera, la aniversarea celor 15 ani de casatorie!

Georgeta Any Popovici



No Responses to “O croaziera de vis-fii cronicar de bord”

Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.