Orientul Mijlociu – sfaturi de navigare

456ygtrfg

Ca o regiune de croazieră, Orientul Mijlociu – țările arabe invecinate cu Marea Arabiei si Marea Rosie precum si cu sud-estul Mediteranei – rămâne în flux. Datorita caderii continue cauzata de Primavara Araba de la sfarsitul anului 2010 pana la jumatatea anului 2012, au fost afectate croazierele pe raul Egiptean Nil si ocazional Poarta catre Tunisia din itinerarii, dar tarile mai stabile din Emiratele Arabe Unite, Oman si Iordania, primesc mai multe nave de croaziera din Golful Arab. De asemenea, destinatiile mai noi de croaziera ca Bahrain și Qatar depun eforturi pentru a-si inbunatati infrastructura. (In timp ce Israelul este geografic in Orientul Mijlociu, escalele din Haifa si Ashdod/ Ierusalim sunt facute mai des pe o croaziera Est Mediteraneana. Pentru mai multe detalii despre croazierele Pamantul Sfant, citeste “Eastern Mediterranean Cruise Basics”.)

Cresterea increderii pentru liniile de croaziera care navigheaza in regiune sunt, desigur, vesti bune pentru pasionatii de croaziera care cauta aventuri exotice si pentru aceia care vor sa exploreze dincolo de destinatiile  mai familiare din Europa, Alaska, Caraibe si Hawaii. Europenii, in special, se indreapta spre Orientul Mijlociu pentru soarele care este prezent si iarna.

In functie de itinerariul dumneavoastra, o croaziera in Orientul Mijlociu poate oferi un “bufet” generos pentru fanii istoriei, cu opriri la unele dintre cele mai notabile situri antice din lume, de la piramidele din Egipt pana la orasul pierdut din Iordania – Petra. Veti ramane surprinsi, de asemenea, de caracteristicile turistice de tip occidental contemporan, cum ar fi hoteluri extravagante si plaje artificiale. Portul plin de viata al orasului Aqaba, cu cafenele in  aer liber, aproape ca evoca o scena din sudul Frantei.

In cele din urma, motivul principal pentru care navigati acolo este sansa de a fi invaluit de cultura musulmana si stilul de viata care, pentru toata importanta sa in afacerile internationale, de multe ori nu pot fi intelese pe deplin fara experienta de prima-mana. Venirea in aceasta parte a globului iti deschide ochii, in mai multe privinte. Vei reveni cu o intelegere mai buna a amestecului de istorie si modernitate, bogatie si saracie, religie si probleme sociale care fac din aceasta regiunea una tumultoasa, dar in acelasi timp fascinanta.

4rt5yhgb

Cea mai buna perioada pentru o croaziera in Orientul Mijlociu

Sezonul pentru navigare in Golf este din decembrie pana in martie, când vremea este blândă și zilele insorite sunt garantate. Croazierele de repoziționare tind sa se desfasoare de obicei pe la sfarsitul lunii martie sau la începutul lunii noiembrie.

Linii de croaziere in Orientul Mijlociu

Liniile de croaziera mai mici, cum ar fi Silversea, Seabourn, Oceania, Crystal, Star Clippers si Regent Seven Seas Cruises de multe ori includ opriri in porturile din Dubai si in alte porturi din Orientul Mijlociu deoarece navele se repozitioneaza intre Asia si Europa.

Holland America, Princess, Azamara, Cunard, Royal Caribbean si P&O fac opriri de obicei peste noapte in Dubai in croazierele in jurul lumii sau in repozitionari.

În 2015, Celebrity ancoreaza primul vas de croaziera in Abu Dhabi, în timp ce Royal Caribbean aduce un vas înapoi in Dubai. Liniile europene MSC și Costa oferă, de asemenea, croaziere sezoniere in Golful Arab din Dubai. Rețineți că, pe aceste nave, americanii sunt, de obicei minoritate, și limba engleză s-ar putea să nu fie limba principal.

Nu contează daca operatorul de croaziera este de talie internationala, porturile din Pakistan, Iran, Irak, Arabia Saudită și Yemen, care pana acum nu erau accesibile vaselor de croaziera se vor deschide in curand pentru a putea descoperi locuri noi. Țările din Africa de Nord, care sunt adesea identificate cu Orientul Mijlociu includ Egipt, Tunisia și Libia; aceste porturi pot fi anulate daca se observa rachetele se semnalizare.

we3456yt

Orientul Mijlociu – Itinerarii Croaziere

Golful Arab: De obicei, aici sunt șapte nopți, cu o noapte în Dubai, Abu Dhabi sau Muscat, aceste croaziere se concentreaza pe aventurile din deșert, explorari culturale și comerciale, fie în mall-uri sau souk-urile locale. (Americanii s-ar putea să fie mai familiarizați cu termenul Golful Persic).  În timp ce unele linii de croazieră renunta la Bahrain sau Qatar pentru Oman, porturile și infrastructura de turism în aceste țări sunt în continuare mai puțin dezvoltate. Cu excepția cazului în care ati fost inainte in aceasta regiune, vă recomandăm să alegeți Oman.

Canalul Suez / Marea Roșie: De obicei, intr-un segment dintr-o croazieră in jurul lumii sau o croaziera de repoziționare, aceste itinerarii dispun de imbarcari din Italia sau Marea Mediterană de Est spre Dubai, cu vase care trec prin Canalul Suez, Marea Roșie și Golful Aden din Arabia Saudită. În timp ce aceste croaziere sunt in mare parte a timpului pe mare, se fac opriri în Safaga (pentru Valea Regilor) și Aqaba (pentru Petra lui Jordan), fapt ce ofera un plus de valoare calatoriei.

Croaziera pe Nil: O croaziera pe Nil este o adevărată aventură, care cuprinde toate faimoasele piramide și monumente din Egiptul antic.

Țara Sfântă: Acest termen este dat de multe ori pentru croazierele care au in itinerariu orase din Egipt și Israel.

876uytgfbv

Orientul Mijlociu – Repere ale porturilor

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, este cel mai mare și mai bogat dintre cele 7 natiuni ale Emiratelor. (Denumirea se referă atât la oraș cat si la statul în care se află.) Portul de croazieră se află în orașul central  Abu Dhabi, o metropolă cosmopolită în rapida crestere. Zgârie-norii strălucitori gauresc cerul, și resort-urile de cinci stele sunt răspândite în insulele naturale, dar si in cele artificiale. Veți găsi aici terenuri de golf, plaje, porturi de agrement, mall-uri de lux, Formula Unu pe pista auto, zone de agrement și instituții culturale.

Aqaba, Iordania. Acest oras iordanian localizat pe extremitatea de sud a țării este singurul său port; o ramură a Mării Roșii se termină acolo. De pe vasul de croaziera, puteți vedea trei țări: Egipt, Israel și Iordania. Aqaba este, de asemenea, o importantă destinație mondială pentru scafandri și amatori de scuba, cu importante si superbe recife de corali situate în apropiere. Dar oaspetii vaselor de croaziera sunt interesati in special de excursiile la Petra; acest maiestuos, misterios și straniu oraș pierdut, care datează de 2000 de ani, la doar doua ore de port, este o destinatie care nu trebuie ratata.

-09876trgfv

Dubai, Emiratele Arabe Unite. Unul dintre cele mai frumoase orase din Emiratele Arabe Unite, Dubai este un fel de Las Vegas arab. Este un oraș într-o stare de dezvoltare constantă. Există santiere de construcții peste tot – pentru noi hoteluri și stațiuni, apartamente înalte și mall-uri uriase. În acest oraș din deșert, zgârie-norii strălucesc peste plajele superbe. Dubai este, de asemenea, cunoscut ca o Mecca a cumparaturilor. Un alt lucru care aduce faima: Orasul este un nod  important pentru regiune in ceea ce priveste transportul aerian. Doar companiile aeriene majore au zboruri spre Dubai, la fel ca și propria sa companie aeriană Homegrown, Emirates, considerat a fi unul dintre cele mai bune companii aeriene din lume, iar multe croaziere vor începe sau termina itinerariile lor în Dubai.

Muscat, Oman. La sud de U.A.E. pe coasta Arabiei, este capitala Oman un loc magic in contrast cu vecinul său nordic plin de viață. Arhitectura din Muscat,  este destul de modernă, de la Marea Moschee la Palatul sultanului, care dateaza din anul 1970. Vechiul oras port are una dintre cele mai bune souks( bazar de condimente) din regiune. Există plaje minunate, perfecte pentru înot, peisaje superbe dincolo de oraș și stațiuni cu adevărat elegante. Nu ratati Chedi, o stațiune arabeasca cu influente contemporane, sau tradiționale.

Salalah, Oman. Deși nu este la fel de frumoasă ca și capitala țării, Muscat, Salalah are farmecul ei considerabil. Musonul anual Khareef conferă orașului și apropierii Munțiilor al Qara un climat temperat, creând o oază de smarald în mijlocul dunelor de nisip. In frumoasa Arabia, veți găsi – bulevarde cu clădiri elegante, care au fost create în stil tradițional islamic. De asemenea, orașul este cufundat în tradiția biblică, cu situri antice importante – inclusiv un palat ruinat care se crede că a aparținut Reginei legendare din Saba și mormântul profetului Iov.

Sharm El Sheikh, Egipt. Acest port din Peninsula Sinai, Egipt, este o stațiune populară de iarnă pentru britanici și europeni. Iubitorii de istorie ar putea dori să faca o excursie la mănăstirea Sfânta Ecaterina, considerata cel mai vechi centru supraviețuitor al creștinismului. Situata în apropierea muntelui Sinai, manastirea este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Canalul Suez. Deși nu ofera o imagine teatrala ca si Canalul Panama, acest canal, construit în 1869, leagă Marea Roșie de Marea Mediterană și este cel mai important canal navigabil din lume.

56ythg

Sfaturi de croaziere

Limba vorbita. În timp ce araba, în numeroasele sale dialecte, este proeminenta, in mai multe tari arabe din Golf exista comunități mari de expatriați și aproape toată lumea vorbește limba engleză.

Vineri. În țările musulmane, week-end-ul începe joi, iar vineri este ziua principala. Asteptati-va la diverse locuri inchise, de la restaurante la magazine. Multe vase de croaziera vor încerca din greu, dacă este posibil, să petreaca ziua de vineri pe mare, datorita acestui motiv.

Imbracaminte. În timp ce in această regiune este adesea foarte (foarte) cald, mai ales între mai și octombrie, articolele de imbracaminte sport – topurile fara maneci, pantalonii scurți, maieurile scurte – sunt interzise. Femeile vor trebui să-si aducă haine cu mâneci lungi sau pantaloni largi, care acoperă gleznele; și eșarfe (acestea pot servi ca acoperitoare de cap dacă intrati intr-o moschee). Barbatii pot purta orice doresc. Toată lumea poartă sandale; chiar și femeile. Hainele rupte nu ar trebui să fie afișate, și trebuiesc evitate costumele de baie din două piese la plaje publice. (Pastrati costumul din doua piese pentru piscina de la bord.)

Documente. Dacă pașaportul dumneavoastră contine stampile israeliene, vi se poate refuza intrarea în multe dintre țările arabe incluse în itinerarii; verificați cu linia de croazieră în cazul în care acest lucru este valabil pentru dumneavoastră.

Medicamente. În Emiratele Arabe Unite, multe medicamente, cum ar fi antidepresive sau medicamente cu codeina, sunt ilegale. Trebuie sa aveti la dumneavoastra o copie cu prescriptia medicului pentru aceste medicamente.

Pirati. Cu toate că au fost extrem de rare atacurile piraților aupra navelor in aceasta regiune, veti primi o notificare in cabina pentru a fi avertizati, în special cand vasul de croaziera trece prin Golful Aden sau când vasul trece din Golful Arabic în Golful Oman. Deși nu există, de obicei, nici un motiv de alarma, avertismentele sunt facute ca masura de precautie. Urmați protocolul navei de croazieră pentru aceste situații.

Fotografii. Este considerat un gest extrem de nepotrivit in a fotografia femeile musulmane în straiele lor tradiționale. Nu o face! Și, în timp ce mulți dintre oamenii prietenosi si copiii sunt incantati sa fie fotografiati, cereti mai intai permisiunea pentru a-i fotografia.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.