Perceptia gresita despre cumpararea unei croaziere

Am primit un newsletter despre “insiderii industriei croazierelor”, care au facutun studiu de piata asupra perceptiei cumparatorilor despre cea mai buna modalitate de a cumpara o croaziera. Am fost surprins sa vad cat de dezinformati par oamenii sa fie in legatura cu aceasta achizitie a unei croaziere, chiar si in aceste zile cand informatiile sunt disponibile la tot pasul. Si de aceea vrem sa clarificam situatia:

Nu toata lumea va fi incantata de ceea ce vom spune, dar spre deosebire de alte comunitati si agentii similare de croaziera, noi nu vrem sa profitam de clientii nostrii. Scopul nostru prin ceea ce spunem este sa va oferim cele mai bune sfaturi despre cum sa cumparati o croaziera,

Studiul arata ca numai 78% din pasageri isi fac rezervarea printr-o agentie de turism de specialitate, in scadere fata de ultimii cinci ani, de la 88%. Ingrijorator este ca 56% din oameni au raspuns ca ei cred ca pot obtine un tarif mai bun pentru o croaziera in cazul in care acestia si-o achizitioneaza cu cardul, pe cont propriu, fara ajutorul unei agentii de specialitate. Nimic mai gresit!!

Adevarul? Cele mai bune oferte de croaziere provin de la agentiile de turism de specialitate in croaziere. Acestia pot si vor avea pentru dumneavoastra acelasi tarif, de fiecare data, pe care l-ati obtine daca ati rezerva direct de la linia de croaziera, plus un nivel de serviciu ridicat (de exemplu asistenta 24/24 h) pe care nu l-ati obtine daca ati face rezervare direct cu linia de croaziera, Dar cel mai mare avantaj dintre toate este ca in majoritatea cazurilor agentia va “indulci” avantajele suplimentare, pe care o linie de croaziera nu vi le-ar da. Acest stimulent se numeste “valoare adaugata”.

In ultimele luni atat Carnival Cruise Line cat si Norwegian Cruise Line si-au anuntat politica tarifelor scazute, dorind sa prinda din urma pe cei de la Royal Caribbean care au adoptat aceasta politica cu cati ani in urma. Asta inseamna ca indiferent de tariful pe care il veti vedea direct la linia de croaziera, acelasi tarif vi-l va oferi si agentia specializata. Aceeasi politica o veti gasi si la cateva linii de croaziere de lux: Regent si Oceania.

Veti beneficia de avantajele suplimentare doar daca veti rezerva prin intermediul unei agentii specializate, nu rezervand direct la linie. Linia de croaziera permite agentiilor sa utilizeze aceste avantaje cum ar fi: transferuri, asigurare, rezervarea orei la cina, sticle de vin etc.

Multi pasageri novice au fobie de agentii de turism. Nu trebuie. Agentii de turism de succes fac tot posibilul sa isi loializeze clientii si totodata sa-si creasca volumul de vanzari. Unii oameni nu inteleg ca liniile de croaziera platesc comisionul integral agentiei, dar acesta nu ii este perceput clientului. Toti banii pasagerului merg direct la linia de croaziera iar agentului ii este apoi atribuit comisionul dup ce pasagerul navigheaza.

Parte a acestei politici este ca fiecare croaziera rezervata de catre agentul de turism trebuie sa aiba exact acelasi pret ca si linia de croaziera, Deci, fiecare agentie plateste acelasi tarif pe care l-ati plati dumneavoastra direct catre linie. Agentiei ii este ulterior atribuit comisionul direct de catre linia de croaziera, dupa ce va veti intoarce din croaziera.  Este o afacere dificila acolo unde cash flow-ul este critic.

O alta perceptie gresita este ca agentul de turism va va devia de la ceea ce va doriti dumneavoastra si va vor vinde ceva de ei vor castiga multi bani. Sa va raspundem la intrebare: In primul rand, daca nu aveti un agent turism in care sa aveti incredere, atunci gasiti-va unul. In al doilea rand, in cazul in care cautati ceea ce va doriti inainte de a rezervare, atunci nu aveti cum sa fiti directionati spre altceva.

Sunt cazuri in care cateva aentii au taxat in plus pentru aceeasi croaziera, fata de tariful de brosura de la linie. Acesta este un motiv pentru care politica tarifelor reduse functioneaza pentru dumneavoastra. Daca vreodata platit in plus pentru o croaziera care pe site-ul liniei apare la alt tarif, atunci trebuie sa va schimbati agentia de turism. Nu exista nicio scuza acceptabila.

Totusi, agentiilor nu li se ofera comision la biletele de avion. De aceea, multe agentii invoca taxa de serviciu pentru a va vinde un billet. Acest lucru este corect, iar acest lucru il practica inclusive marile agentii care vand bilete pe internet.

Este foarte important sa se inteleaga ca nu toate agentiile sunt la fel. A gasi o agentie buna necesita timp, dar puteti invata care sunt criteriile pe baza carora puteti alege o agentie citind din articolele publicate pe CruiseMates, in sectiunea “Consumer Affairs”.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.