Portul Tenerife

Portul Tenerife – vedere de ansambluTenerife-main

Situata la o distanta de aproximativ 300 de km de continentul African, si la 1300 de km de Spania continentala,Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare, si insula cu cele mai frumoase peisaje. Insula se bucura de temperaturi medii anuale de 23 de grade Celsius, avand o clima blanda, primavaratica. Dominata de muntele Teide, acesta uimitoare insula vulcanica ofera vizitatorilor o experienta unica.  

Puteti sa hoinariti printr-unul din satele somnoroase din varfurile dealurilor, sa va bucurati de miresmele padurilor de dafini si feriga, sau sa va pierdeti in desisul unei plantatii de bananieri. Sau poate doriti sa va tolaniti pe una din plajele insorite, cu nisip negru-auriu, ori sa escaladati un varf de munte inzapezit. Unii turisti prefera o partida de golf sau un joc de tenis, altii doresc sa faca cumparaturi sau sa observe delfinii si balenele in largul marii.

6580705733_3419ae449a

Gurmanzii se pot desfata cu traditionalele tapas, sau pot lua masa intr-unul din restaurantele cu stele Michelin.

Pe o insula ce ofera atatea bogatii, alegerea va apartine!

La sosirea in Santa Cruz – principalul port din Tenerife – veti avea de mers aproape 15 minute pentru a iesi din portul unde andocheaza nava dumneavoastra (in cazul in care nu va este pus la dispozitie un autocar). Nu fiti descurajati, sau tentati sa ramaneti la bord, oricat de primitoare ar fi nava de croaziere. O vizita in orasul Santa Cruz, fondat in secolul al XV-lea, merita acest mic efort.

7 cruceros puerto Santa Cruz de Tenerife4

Odata iesiti din port, veti fi intampinati de o larga si frumoasa promenada – Avenida Maritima – serpuind de-a lungul falezei. De o parte se afla o alee pietonala flancata de un rand lung de copaci, iar de partea cealalta a strazii aglomerate se afla insirate o multime de magazine, cafenele, restaurante si cluburi (unul dintre acestea a fost numit, in mod ingenios, Klan D Stino!).

Pe alte strazi adiacente veti gasi magazine de bijuterii sau magazine tip “outlet”. Un lucru deloc de neglijat este faptul ca, in Insulele Canare, taxele sunt foarte mici, astfel ca va veti putea bucura de preturi foarte avantajoase.  

t5


Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.