Portul turistic Quebec

fgrg

Prezentare generala

Numeroase cafenele situate pe trotuare,baghete in cosurile bicicletelor,ridicatul din umeri specific frantuzesc, piete pietonale inacantatoare si locuitori de o frumusete si o gratie galica.Sunteti in Avignon? Lyon? St Tropez? Nu nu…doar la nord de Statele Unite!

Orasul Quebec ofera atmosfera specifica Europei,chiar aici in America de Nord.Un fel de Franta, dar fara atitudinea specifica…Localnicii prietenosi transmit romantismul si farmecul vremurilor trecute pe care il regasiti dincolo de Atlantic, facand din Quebec un oras-port cu totul si cu totul special.

Orasul este situat pe valea raului St Lawrence,delimitat la nord de Muntii Laurentini  iar la sud de dealurile si Muntii Apalasi,ce duc spre Noua Anglie.Raul St Lwrence scalda stancile din Upper Town (unde se afla si Fairmont Le Chateau Frontenac,unul din cele mai mari hoteluri din lume-foto) si se varsa in Atlantic,explicand astfel si colonizarea acestei regiuni.

gdfgrdfh

Asezarile au aparut in 4 faze: primele au fost asezarile nativilor amerindieni, urmate de cele franceze,britanice iar in 1867 s-a format Confederatia Canadiana.

Ales in 1608 ca punct de schimb comercial de Samuel de Champlain, numele de Quebec provine dintr-un cuvant  care in dialectal algonquin s-ar traduce “unde raul se ingusteaza”.Anul 1608 a reprezentat inceputul prezentei francezilor in zona.In secolele al-XVII-lea si al-XVIII-lea aici s-au purtat batalii istorice intre francezi,englezi,americani si populatia bastinasa.Ghiulele ruginite inca mai pot fi vazute in copacii si peretii cladirilor Vechiului Oras,ramas singurul oras imprejmuit de ziduri din Canada si Statele Unite.

fdhfdh

Orasul Quebec este fascinant toamna,prin coloritul frunzisului dar si primavara si vara prin ramurile inverzite si lumina incantatoare- acestea fiind anotimpurile cand vasele de croziera ajung in oras.Vara vremea este destul de calduroasa,dar toamna si primavara veti avea cu siguranta nevoie de o jacheta.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.