Porturi si destinatii – Insulele Grecesti

Prima mea croaziera catre … Insulele Grecesti

Deoarece in ultima vreme atentia marilor linii de croaziera se indreapta catre Europa , Insulele Grecesti devin o atractie tot mai mare in randul celor ce doresc o croaziera unica si de neuitat. Principalele insule care sunt incluse in itinerariile vaselor mari sunt Mykonos, Creta, Santorini si Rhodos, ale caror porturi pot gazdui pana la 4 vase gigant in timpul sezonului de varf ( Iunie – August ). Plajele insorite, tavernele aglomerate, peisajele unice si monumentele istorice sunt cateva dintre motivele pentru care o multime de turisti viziteaza aceste insule an de an.

Dar in afara acestor insule deja cunoscute mai sunt si cateva sute de insule care merita explorate,  cum ar fi insulele Kalymanos, Telendos, sau Syros.  Si daca veti alege voiaje in luna Septembrie sau de la sfarsitul sezonului atunci veti realiza ca temperatura este mult mai suportabila si apa marii este la fel ca si in lunile caniculare, precum si faptul ca nu va veti lovi de o asa mare aglomeratie.

Excursiile optionale si vehiculele motorizate

Daca veti dori sa explorati insulele veti observa ca oferta de excursii optionale este destul de variata. Veti putea alege intre a inota in lagune si pesteri, a vizita ruinele castelelor sau in a vizita binecunoscutele biserici cu acoperis albastru.

Chiar daca excursiile optionale sunt foarte bine organizate si foarte bine gandite totusi nu trebuie sa ratati oportunitatea de a explora insulele si individual. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu ajutorul unui scuter. Marea majoritate a insulelor sunt destul de micute ( intre 40 si 120 km² ) astfel cativa litrii de benzina va vor fi de ajuns. Daca veti conduce preventiv atunci va veti putea bucura de cateva din cele mai frumoase momente ale voiajului. Daca cumva va veti rataci tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti inspre plaja si de acolo veti ajunge foarte usor la vas.

In loc de scoter puteti alege si un Quad – ca si un scuter doar ca pe 4 roti – care este mult mai potrivit pentru trasee
off-road. Pentru a putea inchiria un Quad veti avea nevoie de permis de soferi. Ca si un sfat : cu cat arata mai bine Quadul cu atat probabilitatea sa va ceara permis de conducere este mai mare.

Unde si ce sa mancam ?

Cateva dintre mancarurile specifice regiunii sunt : gyros cu tzatziki, feta si masline, dolmades ( frunze de struguri umplute cu carne si orez), mussaka ( lasagna greceasca de obicei cu cartofi, carne si vinete), spanikopita ( spanac cu feta). Bineinteles toate acestea nu se pot servi fara un shot de Ouzo ( bautura traditionala Greceasca). Aceste mancaruri le veti putea gasi la orice mica terasa, taverna sau orice restaurant grecesc.

In marea majoritate a insulelor, terasele si restaurantele din port sunt aproape la fel si va vor oferi o mare varietate de feluri de mancare.

Astfel : Daca veti opta sa mancati la una din terasele de pe langa port veti fi inconjurat de o multime de oameni care rad, glumesc si se distreaza. Va fi o atmosfera care va va umple de fericire si buna dispozitie. Aceste terase sunt renumite mai mult pentru privliste si atmosfera decat pentru mancarea in sine, care nu este oricum rea deloc. Daca veti alege totusi sa mancati intr-un restaurant sau pe o terasa mai departe de mare atunci veti fi impresionat de felurile de mancare si de bunatatea acestora chiar daca asta inseamna sa nu va mai bucurati de aceleasi privelisti.

Climatul arid al Insulelor Grecesti este ideal pentru cultivarea fisticului si a nucilor. Astfel daca va plac aceste doua fructe nu ezitati sa cumparati cateva kilograme pentru ca de fiecare data cand veti gusta din aceste delicatese va veti aduce aminte de insula pe care tocmai ati parasit-o.

Ruinele si bisericile Grecesti

Chiar daca nu sunteti un impatimit al istoriei sau al religiei nu veti putea sa nu fiti atrasi de atmosfera mitologica ce o inspira aceste insule.  Odata ajunsi  veti observa faptul ca prezentul si trecutul se imbina la perfectie. Veti avea posibilitatea sa vedeti ruinele unor vechi cetati sau biserici.  Pentru o experienta cat mai placuta este indicat ca obiectivele turistice mai mici, cum ar fi bisericile, sa le vizitati individual, in timp ce pentru atractiile mai mari este indicat sa se achizitioneze o excursie organizata.

Plaje virgine si Pesteri

Plajele Insulelor Grecesti sunt renumite din cauza unui motiv legendar. Pe oricare plaja va veti afla veti observa ca nisipul e perfect, ca si intr-o vedere. Daca va place sa inotati atunci acesta este locul ideal. Pe toate plajele veti gasi sezlonguri si umbrelute precum si o multitudine de terase si magazine. Astfel daca sunteti o persoana comunicativa si doriti sa va faceti prieteni noi aceste plaje va vor oferi prilejul perfect.

Dar daca doriti si aveti timp  inainte sau dupa croaziera indreptati-va catre portul Atenei, Piraeus de unde luati o barca pana in Syros. Odata ajuns aici cautati oresul Kinni. In acest oras indreptati-va catre capatul plajei si veti gasi o firma de taxi. Platiti 15 Euro si acestia va vor duce pe plajele din partea de nord a insulei. Acolo alegeti-va plaja favorita, si puteti ramane doar dumneavoastra cu natura pana cand taximetristul se intoarce dupa dumneavoastra. Aceasta excursie este una dintre cele mai relaxante excursii.

Stiati ca :

Insulele Grecesti sunt pline de turisti asa ca limba Engleza este vorbita peste tot. Totusi daca veti reusi sa invatati putina Greaca va va fi de un real ajutor.

In timp ce va veti plimba pe insule veti observa pe acoperisul caselor cateva constructii ciudate. Acestea sunt de fapt recipiente de acumulare a apei in timpul ploii. Apa acumulata se foloseste pentru a uda plantele si copacii. Insulele au foarte putine surse de apa naturala astfel aceasta metoda este una foarte buna pentru a acumula apa. Pentru a avea apa potabila localnicii se bazeaza pe statii de desalinizare a apei precum si pe importul de apa.

Chiar daca nudismul este ilegal in Grecia acesta este tolerat mai ales in locurile unde nimeni nu va va judeca.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.