PORTURILE BRITANICE SARBATORESC UN AN RECORD IN 2023

Porturile britanice au avut un numar record de oaspeti si sosiri de nave de croaziera in 2023, conform datelor publicate de Cruise Britain.

Un total de 2.499 de sosiri au fost in 2023, depasind recordul anterior din 2019, in timp ce numarul de pasageri care isi incep croaziera la un port din Marea Britanie a depasit pentru prima data 1,5 milioane. Acesta reprezinta o crestere cu 26 % in comparatie cu cel mai mare nivel anterior din 2018.

In ceea ce priveste pasagerii in tranzit, porturile au primit 2,16 milioane de oaspeti, reprezentand cu 24 % mai mult decat in 2019.

„Popularitatea croazierelor in si in jurul Marii Britanii straluceste si mai intens decat inainte de Covid”, a declarat Ian McQuade, presedintele Cruise Britain.

„Croaziera este acum o parte importanta a peisajului turistic pentru multe porturi si destinatii, si vedem recompensele pentru o industrie care a lucrat in mod constant impreuna pentru a se recupera, regenera si dezvolta. In timp ce popularitatea croazierelor in jurul Marii Britanii si Irlandei continua sa creasca, exista o poveste de succes foarte puternica pentru apelurile porturilor britanice ca parte a unui lant multinational de descoperiri. Pe masura ce Cruise Britain sarbatoreste cea de-a 15-a aniversare a asociatiei, o privire retrospectiva in arhive arata o dublare a numarului de apeluri si imbarcari; plus o crestere incredibila de 500 % a pasagerilor in tranzit incepand cu 2009!”

In 2023, porturile au primit 53 de linii de croaziera diferite in intreaga Marea Britanie.

„Privind catre acest an, vedem continuarea traiectoriei de crestere, cu coasta de sud a Angliei si Scotia continuand sa consolideze cresterea nationala a croazierelor”, a adaugat McQuade. „Porturile regionale din toate cele patru tari ale noastre au raportat cifre record pentru 2023 si toate vor incerca sa construiasca pe aceasta crestere.

„Marea Britanie continua sa ofere si sa extinda experienta sa de vacante de croaziera incredibil de diversa pentru oaspeti si aceasta este una dintre cele mai puternice motive pentru cresterea pe care o vedem. Punctele tari traditionale, cum ar fi atractiile istorice fabuloase, sunt tot mai mult completate de activitati in aer liber si activitati de aventura care exploreaza coasta si peisajul minunat al Marii Britanii si experientele in afara cailor batute.”

„Cruise Britain si toti membrii sai continua sa lucreze cu linii de croaziera, parteneri din industrie si parti interesate si guvern pentru a sprijini dezvoltarea croazierei ca un sector rezistent si profitabil al industriei de calatorii.”



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.