Primele detalii despre designul vasului Queen Anne si zonele publice

Linia de croaziera Cunard a expus primele detalii ale urmatorului vas, Queen Anne. Aceasta va avea debutul in 2024, fiind prima care va intra in serviciul liniei in ultimii 10 ani si va prezenta un nou design interior, pe langă o noua imagine si noul concept creat.

Potrivit Cunard, Queen Anne „a fost creata cu o viziune uimitor de noua, luand unele dintre cele mai fine talente ale vremurilor noastre pentru a scrie un nou capitol din povestea Cunard, inspirata din trecutul remarcabil al liniei”.

Designerii David Collins Studio, Richmond International si Sybille de Margerie, au lucrat cu directorul creativ Adam D. Tihany pentru a crea “ o abordare moderna asupra locatiilor, apartamentelor si a designului decorativ”, a spus Cunard intr-o declaratie pregatita.

Designul navei, a adaugat compania, este conceput cu cinci piloni în minte: mostenire, maiestrie, povestire, stil si inovatie.

“Asa cum o orchestra de renume mondial ofera un sentiment sau te duce intr-un moment sau intr-o epoca, estetica vasului Queen Anne va face la fel in ascultarea epocii de aur a lui Cunard, dar prin lentila indrazneata a modernitatii”, a spus Adam D. Tihany, director de creatie a flotei Cunard.

Echipele de proiectare au accesat arhivele Cunard, detinute la Universitatea din Liverpool, obținând o mulțime de documente istorice și detalii despre aspect, materiale, țesături, modele și texturi.

Echipa a modificat afisele emblematice, coperti ale brosurilor si planuri ale spatiilor mari ale navelor inspirate de art deco-ul timpuriu folosit de Cunard, pentru a oferi un concept de nava „care rivalizeaza cu cea mai buna ospitalitate experimentata pe tarm”, a adaugat Cunard.

Tihany a explicat ca a cristalizat viziunea ca un „ pod incantator de la povestea liniei Cunard catre viitor”.

Am fost descurajat de amploare si de multitudinea locatiilor pentru inceput, dar pe masura ce am inceput sa deslusim calatoria, sa cream experientele si sa perfectionam viziunea, totul a devenit clar. Am vrut sa realizam ceva nostalgic, dar contemporan, totusi relaxat, plin de farmec, nou si incitant – totul in limitele unei nave”, a adaugat Simon Rawlings, director de creatie la David Collins Studio.
„Ne-am bazat designul pe un sentiment de uimire, ca un matchmaker pe mare care introduce trecutul in viitorul sau cel mai atragator”, a spus Sybille de Margerie.
Am lucrat foarte strans cu echipa Cunard de constructie a navelor in timpul procesului de proiectare pentru a aduna cat mai multe cunostinte posibil si de asemenea, ne-am referit la experienta noastra vasta in domeniul ospitalitatii, unde longevitatea si caracterul practic sunt la fel de importante ca aspectul si senzatia”, explica Lewis Taylor. Director de design la David Collins Studio marturiseste despre proces.


„Am adaugat straturi de detalii arhitecturale si coduri de design care se refera la istoria Cunard si care adauga experientelor o nota de capriciu si excentricitate britanica. Aceste elemente de design arhitectural, impreuna cu nivelul rafinat de servicii la bord, vor face noul vas, cu adevărat unic.” ADN-ul designului a fost adus la viata prin elementele Cunard Queens Grand Suites.

Queens Grill Grand Suites le ofera oaspetilor propria resedinta private la bord si un nou nivel de exclusivitate, spune Cunard, cu fiecare finisaj ingrijit cu grija in fiecare cabina. Aranjate de David Collins Studio, acestea reprezinta, potrivit companiei, „epitomul cazarii de lux la mare”, cu o sala de mese dedicata si camara majordomului adiacent, dressinguri, bai finisate cu marmura cu vedere la mare, o camera spatioasa, dormitor si cele mai mari balcoane de la bord.

Suitele Princess Grill au fost proiectate de Sybille de Margerie. Potrivit lui Cunard, sunt „calde, primitoare si inconjurate de cele mai moi materiale si texturi delicate pentru o experienta intima”. Spatiile de cazare au o masa de toaleta și o zona de bar cu modele de panouri de perete inspirate de liniile fluide ale captuselilor din trecut ale lui Cunard, panouri sculptate pentru tavan și covoare grandioase de salon de designerul textil, Corinne Hughes.
În timp ce cabinele cu balcon Britannia ofera zone de relaxare cu canapele cu vedere la mare si bai luminoase cu cabina de dus din sticla.

Un punct focal pentru oaspeti si inima navei, Grand Lobby, a fost conceput pentru a oferi o intrare de spectacol, plina de energie și lumina. Marcand tranzitia de la trecut la prezent, zona gazduieste o sculptura murala metalica contemporana care se schimba de-a lungul zilei prin efectul de iluminare integrat cu un art deco inclinat in omagiu „Epocii de Aur” a calatoriilor. Naratiunea este adusa in joc si prin spatiile de divertisment, cum ar fi reimaginarea teatrului emblematic Royal Court. Spatiul cu doua etaje si 825 de locuri este inspirat de marile sali de sunet ale lumii.
Proiectat de Richmond International, teatrul are scaune „de cel mai mare confort si impodobite cu catifea bogata, oferind fiecarui oaspete o vedere perfecta asupra scenei”, a spus Cunard.

Queen Anne va avea, de asemenea, 15 restaurante, unde oaspetii se vor bucura de o mare varietate de bucatarii din intreaga lume. Potrivit lui Cunard, distinctia se reflecta in mod viu in fiecare dintre decorurile locatiei, de la restaurantul uimitor de mare Britannia pana la noul rafinat pub Golden Lion.
O premiera in flota Cunard, nava va dezvalui si un nou concept de wellness și frumusete, oferind cea mai larga selectie de facilitati de fitness, frumusete, spa si suite termale cu o estetica contemporana, deschisa si aerisit, a spus compania. Un alt aspect esențial al planului general este paleta de culori care a fost selectata individual pentru fiecare spațiu pentru a crea o ambianta unica in fiecare cadru. Culorile noi, indraznete ofera mai multa amploare spatiilor, in Queens Grill Suites, albastrul intens cu sclipici de galben auriu, in cabinele Britannia au fost alese pentru a reflecta marea si stralucirea luminii soarelui, iar tonurile profunde bogate de rosu, chihlimbar si auriu sporesc senzatia luxoasa ale Suitele Princess Grill. Lounge. Pentru restaurantele Princess si Queens Grill, au fost alese culori stralucitoare cu elemente aurii, pentru a intari estetica generala luxoasa, dar rafinata de la bord.

„Orice lucru dificil poate data, orice lucru prea previzibil poate fi obositor și replicat, asa ca pastrarea lucrurilor proaspete, unice si indraznete asigura ca design-urile sunt atemporale si indeplinesc sau depasesc asteptarile oaspetilor”, a adaugat Simon Rawlings.

O alta premiera pentru Cunard, o reprezinta exteriorul actualizat al navei care va avea faimosul cos de fum rosu, dar va debuta si cu o imagine actualizata. Noul design exterior prezinta un design rafinat al emblemei emblematice a companiei si introducerea unui nou font inspirat de marile nave maritime din trecut. „Am lucrat cu designeri de interior de top la nivel mondial si cu talente creative proaspete; ne-am discutat si testat ideile cu oaspeti din intreaga lume și ne-am adancit in arhivele Cunard pentru a ne asigura ca putem sarbatori cu adevarat ceea ce face Cunard, atat de unic”, a declarat Lee Powell, vicepresedinte al marcii Cunard.

Queen Anne va porni la începutul anului 2024, programul ei pentru sezonul inaugural fiind disponibil pentru rezervare din mai 2022.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.