Puerto Rico isi anunta revenirea in turism

9b0e364054f8ac13932a10a87386d40e_M

Pasagerii unui vas de croaziera dansand cu localnicii in Vechiul San Juan pe 30 noiembrie 2017

Au trecut deja trei luni de cand uraganul Maria a devastat Puerto Rico, insa insula isi anunta revenirea in turism, odata cu inceperea sezonului turistic, inca de pe 20 decembrie 2017. Navele de croaziera deja au inceput sa viziteze insula de aproape 2 luni. Potrivit Puerto Rico Tourism Co (PRTC), sunt disponibile aproape 60 de excursii optionale la tarm. Aproximativ 80.000 de pasageri s-au imbarcat deja din San Juan in ultimele doua luni, iar 85.000 de turisti urmeaza sa faca acest lucru pana in ianuarie.
Potrivit PRTC, mai mult de 100 de hoteluri au fost deschise, peste 4.000 de restaurante functioneaza, iar atractiile turistice majore din intreaga insula au fost curatate si restaurate.

“A fost o continua colaborare intre echipa guvernatorului Ricardo Rossello si a partenerilor din industria turismului, care a dus la un progres extraordinar si suntem incantati sa fim oficial deschisi pentru turism”, a declarat José Izquierdo, director executiv al PRTC. “Turismul contribuie in mod esential la economia insulei, atingerea acestor obiective nu numai ca va contribui la construirea unui Puerto Rico mai puternic, mai bun, dar va demonstra rezistenta oamenilor si a destinatiei noastre”.

Potrivit PRTC, toate aeroporturile sunt pe deplin operationale, cu aproximativ 70 de zboruri pe zi. Aeroportul Internațional San Juan are zboruri zilnice non-stop de la 17 aeroporturi principale din continentul american. Zboruri suplimentare opereaza din Canada, Germania, Panama, Columbia, Republica Dominicana si alte insule din Caraibe.
Mai mult de 75% din hoteluri sunt operationale si se pot face rezervari. Aproximativ 107 de atracții turistice pot fi explorate de-a lungul insulei, printre care principalele situri ca: San Juan, Castillo San Felipe del Morro, Cueva Ventana si multe altele.

PRTC a mai spus ca transportul la sol functioneaza ca de obicei cu taxiuri si mijloace de transport public, alaturi de 24 de companii de inchirieri de masini.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.