Reactia companiilor de croaziere la haosul traficului european cauzat de Cenusa Islandica

Cat de vulnerabili suntem!?! Industria transporturilor din Europa a fost blocata in ultima saptamana, datorita unui nor de cenusa provenind de la unul dintre vulcanii activi ai Islandei. Semnificatiile acestui dezastru se extinde peste granitele Europei astfel si industria croazierelor este clar afectata.

Cateva companii au fost nevoite sa isi modifice itinerariile prestabilite pentru a acomoda pasagerii care erau prinsi intre anulari si intarzieri. Pur si simplu unele vase au avut mai putini oaspeti si altele au facut miscari strategice pentru a acomoda oaspetii noi.

De exemplu, Companiile de croaziere germane AIDA Cruises si TUI Cruises, au fost nevoite sa ia masuri proactive si adica sa debarce pasagerii in Barcelona si sa ii transporte cu autobuzul inapoi in Germania. Pana si aceea ce urmau sa plece au trebuit sa isi asigure transportul cu un autobuz din Germania in Barcelona.

Deasupra industriei croazierelor planeaza un „nor de argint”, cel putin la fel de mare ca cel de cenusa, astfel ca Princess Cruises si Cunard Line au raportat o crestere semnificativa a interesului fata de itinerariile Trans – Atlantice. Oficialii de la Cunard au declarat ca locurile urmatoarelor 4 itinerarii transatlantice de 7 nopti sunt complet vandute si mai exista cereri pe listele de asteptare.

Aparent, valulul de telefoane catre sediul central de rezervari a companiei Cunard, s-a triplat de weekedul trecut. In consecinta Cunard a marit numarul de ore de lucru in weekend pentru a putea primi telefoane.

Oficialii de la Princess Cruises au delcarat: „avem un numar de cereri fara precedent de mare pentru itinerariile noastre transatlantice cu plecari din Statele Unite. Numarul de locuri este limitat”. Totusi ei au mai declarat ca „ situatia este fara precedent si nu se poate prezice cat timp va mai fi afectat traficul aerian in Europa”.

Clar, cea mai mare si importanta problema ramane totusi impactul asupra traficului, care a cauzat o mare dezordine, si asupra costului cu anularile de zboruri, schimbarile de itinerarii, repatrieri complexe si compensarile catre pasageri, probleme care isi vor pune amprenta asupra companiilor de croaziere si de zbor. Totusi, conceptul de „vacanta pe croaziera”, poate fi acum o optiune mult mai viabila pentru europenii care isi planifica vacantele de vara acum. Este vizat in special conceptul inovator al celor de la Costa Crociere, si anume conceptul de croaziere cu mai multe puncte de imbarcare, unde oaspetii vor avea posibilitatea sa se imbarce din cel mai apropiat oras port. Aceste croaziere sunt specifice Mediteranei de Vest.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.