Recomandari excursii optionale in Hawaii

Cu vasul Pride of America al liniei Norwegian Cruise Line ce opereaza saptamanal, pe tot parcusul anului, croaziere in insulele Hawaii si giganti ca Princess, Holland America, Celebrity si Carnival Cruise Lines care, de asemenea ofera itinerarii Hawaiene attractive – nu incape indoiala ca statul Aloha este o destinatie majora pentru vasele de croaziera. Motivele sunt evidente: vreme placuta, siguranta, porturi localizate central (Honolulu, Oahu; Kahului, Maui, Nawiliwili, Kauai; Kona si Hilo pe Insula Mare) si excursii optionale care pun in evident istoria, cultura si atractiile unice ale insulelor.

hawaiiexexcursions6

Cu porturi care de regula sunt departe de atractiile cheie, Hawaii este una din acele destinatii in care excursiile optionale te ajuta sa maximizezi ziua petrecuta in port. (alternativa este, evident, inchirierea unei masini). Vasele de croaziera au observat acest lucru si incearca sa ofere o gama variata de activitati pentru toata lumea, si pentru cei mai activi si pentru cei orientati spre cultura. In continuare veti vedea o serie de excursii optionale pe care merita sa le incercati in momentul vizitarii unui port Hawaiian. Unele sunt faimoase in toata lumea, altele sunt secrete ce au fost pastrate pana de curand. Toate iti voi face vacanta pe insula cu adevarat memorabila.

*Multe din excursiile optionale din insulele Hawaii nu sunt potrivite pentru femei insarcinate, copii foarte mici, personane ce sunt predispose la rau de mare sau de miscare sau persoane cu probleme ale spatelui sau ale inimii.

Oahu

USS Arizona Memorial & Mighty Mo

Acest tur atinge doua din cele mai importante atractii ale bataliei de la Pearl Harbour. Dupa un popas la Centrul Vizitatorilor, va veti imbarca pe o barcuta pentru a vizita USS Arizona Memorial. Cand japoniezii au atacat in data de 7 Decembrie 1971, corpul navei a fost distrus si s-a scufndat, omorand 1177 membri ai echipajului (1102 raman inmormantati pe vas, care este scufundat chiar sub cladirea plutitoare a memorialului. Apoi veti merge catre Insula Ford, unde Missnouri USS (cunoscut si sub numele de Mighty Mo) este docat in prezent. Liderii japonezi au semnat tratatul oficial de predare la bordul vasului Mighty Mo la data de 2 septembrie 1945, in golful Tokyo, punand punct oficial celui de-al Doilea Razboi Mondial. Nava de razboi de 270 de metri lungime a avut o cariera distinsa incluzand serviciul pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, razboiul din Koreea si Operatiunea Furtna de Nisip. Retras din functiune si deschis ca muzeu, vasul mamut ofera o perspectiva fascinanta asupra vietii de marinar.

hawaiiexexcursions7

Cui se adreseaza: Familiilor, celor care apreciaza istoria, persoanelor in varsta. Explorarea Memorialului USS Missouri necesita eforit fizic presupunand urcarea si coborarea constanta de scari.

De ce este extraordinar: Memorialul Arizona trebuie vazut de oricine a trait pe perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial sau de oricine este interesat de istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial. La bordul lui Mighty-Mo veti putea vedea zonele unei nave de razboi adevarate care erau rareori vazute de altcineva in afara de echipajele active. Punctul culminant al turului acestui vas este Puntea Predarii, unde a fost semnat tratatul ce a incheiat razboiul; Camera motoarelor nr. 4, inchisoarea de la bord, cabinele si sala de mese.

Centrul Cultural Polinezian si Luau

Iata un mod de a vizita Hawaii, Tahiti, Samoa, Fiji, Tonga, Noua Zeelanda si Marquesas intr-o singura zi fara a va urca la borul unui avion sau fara a arata un pasaport. Fiecare sat este autentic recreat si dispune de zone pentru gatit, zone cu legume plantate, si zone cu demonstratii interactive. De exemplu puteti invata sa decojiti o nuca de cocos in Samoa, sau sa jucati un joc specific Neo-Zeelandez sau sa cantati la tobele specifice in Tonga. Veti vedea alaiul canoelor, Curcubeele din Polinezia (un spectacol plutitor in centrul centrului cultural) inainte de a participa la premiatul Alii Luau si la extraordinarul spectacol de noapte Horizons ce dispune de o distributie de mai mult de 100 de actori. Serviti mese traditionale in timp ce admirati dansuri si melodii Hawaiinene antice, mers prin foc si jonglerii.

Cui i se adreseaza: Seniorii, familiile si oricine este interesat de cultura Polineziana este candidatul perfect pentru aceasta excursie.

De ce este extraordinar: Personalul este compus in principal din studenti. Locul lor de munca la centrul cultural ii ajuta sa isi achite taxele pentru studiile universitare. Traditiile sunt transmise mai departe, studentii dezvolta interes si invata sa aprecieze cultura lor, iar vizitatorii beneficiaza de un pic din experienta Polizeziana. Toata lumea castiga.

Maui

Ahinahina (Sabia de argint) este o plata ce nu creste nicaieri in alta parte a lumii decat aici si specia pe cale de disparitie Nene (Gasca Hawaiiana) pasarea statului Hawaii. Daca esti interesat de senzatii tari ia in considerare turul care include o plimbatre in vulcan; fotografii ce raman peste noapte nu vor vrea sa rateze rasaritul sau apusul pentru cea mai buna lumina.

hawaiiexexcursions8

Cui i se adreseaza: Turul cu masina este extraordinar pentru seniori, iubitorii de natura si admiratorii de fotografii. Cei ce vor sa coboare cu bicicleta in vulcan trebuie sa aibe cel putin 12 ani si sa masoare cel putin 1.50 m inaltime. Participantii trebuie sa fie competenti desi nu este necesar sa fi in cea mai buna forma in conditiile in care mersul cu bicicleta se face la vale. Nu este recomandat femeilor insarcinate sau persoanelor cu probleme cardiace.

De ce este extraordinar: Vulcanul Haleakala a erupt ultima data in 1790 si este cel mai mare vulcan activ din lume. Craterul sau in forma de luna masoara 12 m lungime, 4 m latime si aproape 90 m adancime. Mai mult de trei sferturi din suprafata parcului de 12250 Ha ce cuprinde maiestuosul crater este salbatica. Peisajele de aici par desprinse din alta lume si este putin probabil sa le fi mai vazut in alta parte pe pamant.

Observarea balenelor

In fiecare iarna, intre 3500 si 4500 de balene cu cocoasa (mamiferului statului Hawaii) calatoresc 5000 km din friguroasa Alaska catre apele caldute ale insulelor pentru a se imperechea si pentru a naste puii. Specialisti marini certificati conduc expeditii de observare a balenelor in perioada 1 Decembrie – 30 Aprilie; canalul protejat dintre Maui, Lanai si Molokai este cel mai bun loc pentru a observa aceste animale magnifice. Expertii ofera informatii fascinante despre comportamentul balenelor si despre noile descoperiri cu privire la balene si daca sunteti norocosi veti fi capabili sa ascultati cantecele balenelor.

Cui i se adreseaza: Aceasta este o experienta pentru familii, marinari si orice este interesat de biologia marina. Cei ce sunt predispusi la rau de mare trebuie sa isi ia masurile de protectie necesare.

De ce este extraordinar: Balenele sunt extraordinare! Cantarind pana la 40 de tone si masurand pana la 13 m lungime, balenele cu cocoasa intra in top 5 ale celor mai mari balene. Reintoarcerea anuala in Hawaii este un eveniment foarte asteptat si sute de oameni se indrapta spre mare sa le observe. Imagineaza-ti bucuria de a vedea o multime de balene gigantice ce se scufunda si plesnesc coada in apa chiar in fata ochilor tai.

Drumul catre Hana

Autostrada Hana se intinde pe coasta mai putin dezvoltata a insulei Maui, printre paduri tropicale, varfuri din lava intarita si cascade. Un tur pe durata integii zile pe drumul curbat iti va oferi oportunitati de fotografiere extraordinare ce nu se gasesc in zonele cu resort-uri din Maui. Tururile vor include opriri la Seven Sacred Pools in Parcul National Haleakala si servirea pranzului la Ferma Hana in orasul Hana. Unele itinerarii includ timp pentru shopping la Hilo Hattie’s sau degustari de vinuri la vinaria traditionala Tedeschi.

hawaiiexexcursions9

Cui i se adreseaza: Aceasta este o experienta pentru familii, marinari si orice este interesat de biologia marina. Cei ce sunt predispusi la rau de mare trebuie sa isi ia masurile de protectie necesare.

De ce este extraordinar: Balenele sunt extraordinare! Cantarind panala 40 de tone si masurand pana la 13 m lungime, balenele cu cocoasa intra in top 5 ale celor mai mari balene. Reintoarcerea anuala in Hawaii este un eveniment foarte asteptat si sute de oameni se indrapta spre mare sa le observe. Imagineaza-ti bucuria de a vedea o mutile de balene gigantice ce se scufunda si plesnesc coada in apa chiar in fata ochilor tai.

Kauai

Aventura Off-Road

Conduce drumurile mai putin cunoscute ale insulei Kauai intr-un ATV nimit Mudbug deoarece este garantat faptul ca pana la sfarsitul zilei spatele iti va fi plin de noroi. Incepand in Koloa vei sari si te vei lovi in drumul tau pe langa trestia de zahar, de-a lungul apelor curgatoare si printr-un tunel montan (folosit pentru transportarea trestiei de zahar). Ghizi vor indica locuri din filme faimoase ca Jurassic Park si Honeymoon in Vegas. Destinatia dumneavoastra? O piscina naturala umpluta de o cascada unde te poti relaxa, iti poti curata noroiul si te poti bucura de un pranz la picnic.

hawaiiexexcursions10

Cui i se adreseaza: Vei iubi aceasta excrsie daca esti un suflet curajos caruia nu este frica sa se murdareasa cu noroi si care vrea sa descopere si altceva decat drumul batatorit din Kauai. Expertii in filme ce vor sa vada anumiste scene din fileme preferate sunt de asemenea bine-veniti. Limita de varsta este 16 ani pentru a conduce, insa pentru a participa trebuie sa ai cel putin 5 ani.

De ce este extraordinar: Excursia aceasta prezinta Kauai asa cum este ea: o combinatie de istorie a trestiei de zahar, cascade uimitoare si faima filmelor moderne, toate preserate cu multa aventura.

Canionul Waimea, Raul Wailua si Fern Grotto

Aceasta excursie este doar pentru pasagerii ce navigheaza cu vase ce stau pana tarziu sau peste noapte in port (cum este Pride of America). Bucurati-va de o cina in stil bufet cu specialitati Hawaiiene, cum ar fi porcul fript, somonul lomi lomi si haupia (un desert traditional pe baza de nuca de cocos) completat cu un open bar. Pe timpul cinei veti privi niste dansuri hula, urmate de spectacolul principal, care prezinta mai multi dansatori, aruncatori de foc, muzicieni si povestitori. Aceasta este de asemenea o oportunitate pentru a cumpara mestesugurile facute manual de artisti si vanzatori.

Cui i se adreseaza: Aceasta excursie se potriveste tuturor, de la familii la seniori. Este recomandat in special celor care ajung aici pentru prima data si vor sa vada cat mai multe intr-un singur tur.

De ce este extraordinar: Kauai este cunoscuta pentru frumusetea naturala, si schimbarile drastice de peisaj de la canionul stancos Waimea, la paduri tropicale. Acest tur va permite sa le vedeti pe toate intr-o singura zi.

Luau Kalamaku

Invata cum se fabrica zaharul alegand turul „Gay & Robinson’s campuri si fabrica” (cea mai buna perioada pentru vizita este din aprilie pana in octombrie, cand moara este operationala in totalitate). Veti invata despre istoria plantatiilor, cum este plantata trestia de zahar, irigata, culeasa si cum este procesat zaharul.

Cui i se adreseaza: Oricine este interesat in cultura Hawaiiana si de felurile de mancare traditionale. Este o noapte distractiva pentru toti pasagerii.

De ce este extraordinar: Nu puteti pleca din Hawaii fara a merge aici. Este o altrnativa locala, distractiva pentru a servi cina si a asista la un spectacol. Daca vasul pe care sunteti imbarcati nu sta pana tarziu in Kauai, unele linii ofera acest tur in Maui, unde sunt spectacole extraordinare de asemenea.

Insula Mare: Hilo

Parcul Vulcanic National din Hawaii

Atractia de top a statului este Parcul vulcanic National din Hawaii , ce erupe efectiv cu activitati. Vulcanul Kilauea s-a trezit din somnul sau lung in data de 3 Ianuarie 1983, aruncand lava topita patru etaje in aer. Decenii mai tarziu, oamenii de stiinta spun ca acest vulcan este tot intr-o stare eruptiva si nu se poate estima cand aceasta va inceta. Intins pe aproape 970 km patrati Parcul Vulcanic National din Hawaii ofera un centru pentru vizitatori, un muzeu, un centru pentru arta si Volcano House – un han construit in anul 1846. Majoritatea tururilor oferta o plimbare cu masina in jurul marginii craterului cu vizite la Thurston Lava Tube (pentru o plimbare rapida in tunelul vulcanic), Muzeul Jaggar si privelisti catre craterele vulcanilor Kilauea Caldera si Halema’uma’u. Unii se opresc la Big Island Candies sau la fabrica de nuci Macadamia Mauna Loa pentru a aduce un plus de dulceata excursiei. Alte variantii ale acestei excursii includ vizite la gradinile botanice, cascade si plantatii de cafea; in timp ce pasagerii mai activi aleg catararile prin parc sau plimbarile cu bicicleta.

hawaiiexexcursions11

Cui i se adreseaza: Familiile, pasionatii de fotografie, calatorii activi si cei ce sunt interesati de geologie si botanica vor fi incantati de acest tur.

De ce este extraordinar: Parcul Vulcanic National din Hawaii este o minune a naturii ce prezinta vaste intinderi de lava, bancuri de sulf, paduri tropicale, tubri de lava, oaze ce au ramas neatinse ca prin miracol de raurile de vala topita si o flora extraordinara, incluzand frumoasa Ohia Lehua rosie – floarea oficiala a insulei. Aceasta este sansa dumneavoastra sa pasiti pe lava sau sa priviti un crater fumegand.

Elicoperul – Cercul de Foc

O plimbare de 45 de minute cu elicopterul va duce deasupra celor mai active zone a vulcanului Kilauea. Veti putea vedea stralucirea lavei care curge, plajele cu nisip negru unde a curs lava si s-a intarit transformandu-se in roca vulcanica si satul Kalapana care a fost distrus de eruptia vulcanului. Pilotii sunt experimentati si sunt ghizi certificati care iti vor povesti ce vezi pe tot parcursul plimbarii. Pentru a experienta sa fie completa, urmeaza o oprire pentru un gratar de pranz si vizite catre cascadele din padurea tropicala.

hawaiiexexcursions12

Cui i se adreseaza: Oricine este interesat de observarea pe viu a activitatii vulcanice – si cine isi permite sa faca asta deoarece plimbarile cu elicopterul nu sunt ieftine.

De ce este extraordinar: Este putin probabil sa vedeti cum curge lava sau enormitatea craterului vulcanului Kilauea plimbandu-va prin parcul national. Privelistea de sus este extraordinara si este o sansa rara de a vedea un vulcan care erupe.

Pescuitul in ape adanci

Aici se poate pescui pe tot parcursul anului, ton, marlin, mahi-mahi, wahoo si alte specii de pesti de pe coasta Konei. In aceasta excursie vei naviga cu inca 5 pasageri si un comandant experimentat si ghizi. Pescuitul este de genul „prinde si elibereaza”, dar emotia prinderii unui peste imens merita experienta in sine.

hawaiiexexcursions13

Cui i se adreseaza: Amatorii sau pescarii profesionisti pot participa la aceasta excursie. Copiii trebuie sa aiba cel putin 10 ani.

De ce este extraordinar: Coasta Konei este locul cu o multitudine de specii diferite de pesti dar si cu multe exemplare.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.