Reprezentantii liniilor de croaziere, increzatori in ce priveste reluarea navigarilor

PIC

Intr-un interviu online, acordat recent publicatiei de specialitate Seatrade Cruise News, presedintii a patru mari companii de croaziere si-au exprimat optimismul in ceea ce priveste reluarea navigarilor in 2020, din porturile SUA.

Reprezentantii celor patru mari companii (Carnival Corporation, Royal Caribbean Group, Norwegian Cruise Line Holdings si MSC Cruises) au fost intrebati cat sunt de optimisti cand vine vorba de revenirea navelor in porturile SUA.

frank

Frank Del Rio, Presedintele Norwegian Cruise Line Holdings, a declarat ca se vor relua navigarile doar cand acest lucru se va putea face in siguranta. De altfel, corporatia pe care o reprezinta a anuntat ca si-a propus sa inceapa navigarea in decembrie. In opinia lui Del Rio, va dura aproximativ 60 de zile pentru ca navele sa fie pregatite, dupa ce acestea au fost “imobilizate” mai bine de 6 luni, tinand cont de aspecte esentiale cum ar fi mobilizarea echipajului pentru fiecare vas in parte si implementarea celor peste 74 de masuri sanitare specifice recomandate. Del Rio a concluzionat ca ca industria croazierelor va reveni, mai puternica si mai sigura ca oricand.

arnold

Arnold Donald, CEO la Carnival Corporation, a spus ca, pe o scara de la 1 la 5, ar acorda 4.9 pentru revenirea partiala a croazierelor Carnival inainte de sfarsitul anului.

Donald este de parere ca nu toate vasele isi vor relua activitatea in acelasi timp, iar diferite destinatii vor redeveni accesibile la momente diferite. Exista o cerere mare din partea clientilor fideli, care au mai navigat, iar vasele mari ofera suficient spatiu pentru fiecare pasager. Donald nu crede ca industria se va confrunta cu provocari pe tremen lung din aceasta cauza. Momentan, spune el, exista un dialog constant intre autoritatile SUA, pe de o parte, si reprezentantii marilor companii, pe de alta parte, in vederea reluarii navigarilor din SUA, in conditii de siguranta.

Grant Tarling, seful departamentului medical al corporatiei Carnival, este de parere ca exista trei etape esentiale in prevenirea aparitiei si raspandirii Coronavirusului la bord: testarea, monitorizarea simptomelor specifice si, nu in ultimul rand, ceea ce el numeste “comunicare – educatie – reactie”. Evident ca aceste etape nu vor putea garanta ca virusul va fi tinut la distanta, insa prin toate aceste trei masuri, impreuna cu recomandarile autoritatilor si ale specialistilor, vor putea fi detectate rapid cazurile de infectare, si tinute sub control.

richard

Richard Fain, lider al companiei Royal Caribbean Group, a declarat ca nu poate face o estimare in cifre, dar ca este optimist si zambeste. Insa, chiar daca nivelul de optimism este mare, Fain afirma ca nu vor relua navigarile pana cand acest lucru nu se va putea face in siguranta. In opinia sa, trebuie avute in vedere nu doar regulile impuse de SUA si CDC, dar si conditiile actuale din destinatiile vizitate; referindu-se mai exact la porturile din Caraibe si la protocoalele de siguranta adoptate de acestea.

Royal Caribbean a inceput mobilizarea de personal in Florida de Sud si se zvoneste ca ar dori sa inceapa cu cateva croaziere de proba, in care membrii echipajului vor juca rolul pasagerilor. Primele navigari cu pasageri la bord ar putea fi la bordul navelor Mariner of the Seas si Navigator of the Seas, ambele proaspat renovate; iar croazierele vor fi scurte, din Florida de Sud catre CocoCay (insula privata a liniei).

vago

Pierfrancesco Vago, presedinte executiv al liniei MSC Cruises, a afirmat ca cea mai buna solutie este testarea. MSC Cruises a reluat deja navigarile si a operat cu succes sapte croaziere in Mediterana, urmand sa implementeze aceleasi masuri de siguranta si pe navele din SUA. Nivelul de satisfactie a oaspetilor care au navigat deja este foarte mare, exista chiar pasageri care au ales doua croaziere legate. Zona de bufet este protejata cu plexiglass si fiecare pasager este servit de catre un membru al echipajului. Pentru spectacolele de seara, a fost adaugata o reprezentatie in plus, pentru a permite distantarea fizica. Toate serviciile la bord au fost adaptate, pentru a permite respectarea masurilor de siguranta.

Fiind prima linie care a reluat navigarile in Europa, Vago spune ca principala provocare a fost colaborarea cu autoritatile la toate nivelurile, in conditiile in care tari europene diferite au standarde de sanatate diferite. Vago crede, totusi, ca testarea ramane cea mai importanta masura pentru siguranta pasagerilor.

De altfel, aceasta masura va fi adoptata de toate liniile de croaziere, fiind testati in proportie de 100%, atat pasagerii cat si echipajul. Va fi singura industrie din lume care aplica testarea 100%, iar acest lucru va crea la bordul navelor un mediu sigur, pentru pasageri si echipaj deopotriva.

In ce priveste reluarea navigarilor in deplina siguranta, toti cei patru intervievati sunt extrem de increzatori si sustin ca navele vor fi mai sigure ca oricand.

Sursa: www.cruiseindustrynews.com



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.