Riviera Mexicana – sfaturi de navigare

wert

 

Mexicul are cateva mii de mile pe coasta Pacificului, de la granita nord-vestica cu California pana la cea de sud cu Guatemala. Marea majoritate a acestei coaste a fost populata cu multe sate de pescari pana in 1920 cand turistii au inceput sa vina in Mexic. Acapulco si Puerto Vallarta au castigat cea mai mare faima in 1960 cand aceste orase au fost vizitate de catre celebritati faimoase gen Richard Burton sau Elizabeth Taylor in scop de vacanta.

Termenul “Riviera Mexicana” a fost folosit prima data cand industria de croaziere a descoperit aceasta regiune; porturile cu privelisti superbe si cu locatii atractive pentru turisti au ajutat la crearea emisiunii de televiziune “The Love Boat” in 1970 si 1980. Orasele Cabo San Lucas si Mazatlan au devenit atractii principale pentru vacantele de primavara, in special pentru tineretul din zona Californiei de Sud sau de pe coasta de Vest.

Din pacate regiunea a avut de suferit in 2011, cand un sir de incidente violente au fortat liniile de croaziera sa isi retraga vasele din porturi precum Acapulco si Mazatlan. Aceasta miscare a lasat urme mari asupra regiunii iar numarul de vase ce opereaza acum pe Riviera Mexicana a scazut dramatic.

Ramane de vazut daca Riviera Mexicana isi va relua locul in panteonul croazierelor, dar pana atunci un lucru e sigur: aceasta destinatie este o destinatie perfecta pentru calatorii activi. Ei vor putea sa se delecteze cu activitati acvatice, precum snorkeling-ul, kayak-ul, pescuitul sau scuba diving-ul, dar nici cei ce iubesc sa stea la plaja nu trebuie sa se sperie, deoarece ii asteapta kilometrii intregi de plaja. Pentru iubitorii de cultura, Mazatlan-ul are un centru istoric ce atrage foarte multi artisti de renume international. Pentru gurmanzii impatimiti, Puerto Vallarta este una dintre cele mai bune locatii de gastronomie din Mexic. Pentru aventurieri, va propunem o plimbare cu camila prin desertul Baja.

sgdfhgjfh

Perioada optima de navigare in Riviera Mexicana

Desi majoritatea liniilor de croaziera opereaza doar sezonier, Riviera Mexicana este o destinatie ce se poate opera pe intreaga durata a anului. Temperaturile raman intre 22 si 28 de grade celsius tot timpul anului. Lunile august si septembrie sunt cele mai calduroase, cu temperaturi ce depasesc 32 de grade celsius si cu un grad foarte mare de umiditate, ce poate deveni neplacut pentru dumneavoastra.

Linii de croaziera care opereaza itinerarii in Riviera Mexicana

Liniile de croaziera ce ofera itinerarii in Riviera Mexicana pe toata durata anului sau partial sunt: Carnival Cruise Lines, Disney Cruise Line, Holland America Line, Norwegian Cruise Line si Princess Cruises. Alte linii de croaziera precum Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, Crystal Cruises, Cunard Line, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Royal Caribbean Cruise Line si Silversea includ opriri pe Riviera Mexicana in itinerariile mai lungi de Canalul Panama sau de America Centrala. Majoritatea itinerariilor din Riviera Mexicana au imbarcarea din Los Angeles, dar sunt si cateva cu imbarcare din San Diego si San Francisco.

dsgjfnbv c

Tipologii de croaziera in Riviera Mexicana

Varietatea si flexibilitatea sunt motive principale pentru care croazierele in Riviera Mexicana sunt asa de populare.

Croazierele de 3 nopti: Carnival Cruise Lines si Disney Cruise Line opereaza itinerarii de 3 nopti din San Diego si Los Angeles spre Ensenada. Tot aceste linii de croaziera ofera si itinerarii de 4 nopti spre Ensenada ce includ opriri pe Insula Catalina. Aceste scurte croaziere, denumite si “Baja California” sunt perfecte pentru cei ce navigheaza pentru prima data, pentru reuniuni de familie sau pentru petreceri de logodna/nunta.

Croazierele de 7 nopti: Este cea mai populara optiune de croaziera in Riviera Mexicana, iar aceste croaziere includ de cele mai multe ori doua nopti oprire in Cabo San Lucas sau Puerto Vallarta si oprire in Mazatlan. De cele mai multe ori plecarea are loc seara/noaptea ceea ce va ofera posibilitatea sa explorati viata de noapte din Cabo San Lucas sau sa serviti cina la unul din faimoasele restaurante din Puerto Vallarta.

Itinerariile mai lungi: Princess Cruises si Holland America Line au creat itinerarii de 10/12 nopti in Riviera Mexicana ce viziteaza orase mexicane cu iesire la Marea Cortez, inclusiv Loreto, La Paz, Guaymas si Topolobampo.

Transcanal: Majoritatea croazierelor ce merg spre Canalul Panama includ si opriri de-a lungul Rivierei Mexicane. In afara de Cabo San Lucas, Mazatlan si Puerto Vallarta, opririle potentiale includ porturi precum Ixtapa, Zihuatanejo, Santa Cruz, Huatulco, Manzanillo si Puerto Chiapas in sudul Mexicului.

eghn

Atractiile portuare din Riviera Mexicana

Acapulco, Mexic. De cativa ani incoace, Acapulco a fost cunoscut ca fiind orasul fundamental din Riviera Mexicana. Acest lucru s-a schimbat in 2011, cand din cauza violentei drogurilor din oras liniile de croaziera s-au retras rand pe rand. Pentru vasele de croaziera care inca ancoreaza in Acapulco, atractia principala este saritura de pe stanca la La Quebrada. In timpul zilei sau dupa masa tarziu, tinerii fac sarituri de pe stanca in apa, iar asta cu siguranta va va taia respiratia.

Cabo San Lucas. Acest oras al petrecaretilor este localizat in cel mai sudic punct al regiunii Baja California si ofera mare, munte si desert. In afara de peisajele superbe si salbatice, veti putea sa vedeti si balene din decembrie si pana in aprilie, sa practicati sporturi nautice precum snorkeling-ul, kayak-ul, scuba diving-ul sau parasailing-ul. Pescuitul Marlin este de a semenea legendar in Cabo, ar campionatele de golf, de asemenea sunt de remarcat.

Insula Catalina, California. Aceasta insula, situata la 26 de mile distanta de coasta de Sud a Californiei este o atractie principala pentru turistii de croaziera. Orasul principal, Avalon, este un oras in care veti regasi o multitudine de buticuri, magazine si restaurante, toate la o distanta foarte mica de Green Pleasure Pier, terminalul principal in care vor ajunge vasele de croaziera. Puteti sa inchiriati o bicicleta pentru a descoperi zona sau sa mergeti intr-o excursie cu barca cu fundul de sticla. Nu ratati turul ghidat al istoricului cazino din Avalon; va va da un sentiment real despre perioada celui de-al doilea razboi mondial, cand marea majoritate a cuplurilor tinere veneau aici in Avalon pentru a cina si a dansa in weekend.

Ensenada, Mexic. Acest oras port, situat la doar cateva ore de granita California-Mexic este foarte cunoscut pentru pescuit, pentru homarul, pentru promenada si pentru oportunitatile de shopping de la Avenida Primera. Ensenada mai este faimoasa si pentru fenomenul “La Bufadora”, un fenomen cu vant puternic unde turistii se aduna ca sa vada si sa auda gheizerul. Ensenada este inconjurata de un district inmuguritor de vinuri; daca va permite timpul, va recomandam sa vizitati cateva crame precum Cavas Valmar si Bodegas de Santo Tomas.

Mazatlan, Mexic. Mazatlan este cel mai mare port de pe coasta Pacifica a Mexicului, care isi revine incet incet dupa ce mai multe vase au decis in 2011 sa nu mai ancoreze in Mazatlan. Surf-ul, navigatul si scuba diving-ul se numara printre activitatile cele mai comune in acest oras. Va puteti plimba pe promenada ce se intinde pe o lungime de 10 mile si sa va opriti in magazinele colorate sau sa savurati un tacos cu creveti si o bere mexicana. Vizitati orasul vechi, unde veti gasi catedrala, piata centrala denumita Plaza Republica si piata de cumparaturi. Daca doriti sa faceti un tur de sightseeing, puteti sa inchiriati un taxi deschis, denumit “Pulmonias” care va va duce pe deal pentru o priveliste panoramica asupra golfuletelor din Mazatlan precum si a insulitelor mai mici; tot de aici veti putea sa vedeti legendarul munte Sierra Madre.

Puerto Vallarta, Mexic. Puerto Vallarta este cunoscut pentru strazile sale pietruite ciudat, pentru sarmul sau de oras din “Lumea Veche” dar si pentru viata de noapte si pentru gastronomie. Promenada din acest oras este foarte frumoasa, din loc in loc veti vedea sculpturi maiestuoase despre care se si spune ca va vor aduce noroc daca le atingeti. Plajele din Puerto Vallarta, in mod special Playa de los Muertos (plaja celor morti), sunt cunoscute pentru apa cristalina si pentru sporturile acvatice. Sau puteti sa alegeti o experienta de jungla, facand o excursie cu barca spre plaja Yelapa langa golful Banderas.

wedfrghj

Sfaturi de navigare

Tineti minte. Industria turismului din Mexic a suferit foarte mult in acesti ultimi ani din cauza perceptiilor de violenta. Statul si oficialitatile locale din tara au incercat sa creasca siguranta din tara, angajand mai multe forte in politie si oferindu-le consultanta tuturor turistilor de croaziera din zona. Daca nu ati debarcat in zonele de mai sus, incercati odata sa vedeti si cu siguranta veti fi placut surprinsi.

Calatoriti destept. Acestea fiind spuse, porturile din Mexic sunt similare cu alte destinatii turistice aglomerate, unde se pot intampla infractiuni minore. Fiti precaut: lasati-va bijuteriile scumpe si electronicele la bordul vasului si vizitati principalele zone turistice.

Evitati petrecaretii. In timpul vacantei de primavara (Spring Break) cateva plaje populare, precum Cabo’s Medano Beach sunt foarte aglomerate cu studenti din zona Californiei de Sud, Arizona sau alte zone din Vest. Daca nu intentionati sa participati in concursurile de tricouri ude sau beer-pong, atunci va recomandam sa petreceti timpul in zone mai calme, unde veti putea sa va petreceti timpul facand snorkeling sau kayak.

Optiuni de mancare. Unele dintre aceste orase au restaurante remarcabile, iar itinerariile ce au oprire 2 zile intr-un port va vor oferi posibilitatea sa va bucurati de acestea si sa degustati mancarea locala. Ca si sfat va recomandam sa mergeti la restaurantele unde este coada mare, acolo merg si localnicii si ei stiu cel mai bine unde este mancarea mai proaspata si mai sanatoasa.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.