Riviera Mexicana si excursii pe litoralul Baja

grf

Mexicul s-a dovedit a fi una din destinatiile de top pentru iubitorii de croaziere. Dupa perioada dura suferita in 2010 din cauza criminalitatii sporite si a  nesigurantei turistilor, vasele de croaziera au revenit in forta in 2013 si 2014. Cu mai multe masuri de siguranta luate, multe vase de croaziera au vizitat Acapulco in 2015 mai mult decat in anii trecuti. Dupa istoria zbuciumata a orasului-port Mazatlan, acesta si-a revenit, iar azi se bucura de o popularitate foarte mare din partea vizitatorilor.

Cea mai mare prezenta a croazierelor in Mexic, o au liniile Carnival Cruise Line si Princess Cruises. Linia de croaziera Carnival, ofera croaziere de la 2 la 13 zile, in timp ce Princess ofera croaziere de la 7 la 10 zile, cu plecari din Los Angeles (San Pedro) si croaziere de 10 zile cu plecari din San Francisco. Norwegian Cruise Line, navigheaza 7 zile cu plecari din Los Angeles, si intre 4 si 11 zile cu plecari din San Francisco. Holland America Line, ofera cateva itinerarii de 7 zile cu plecari din San Francisco.

Croazierele cu o durata mai mica, de 2 – 4 zile, care pleaca din sudul Californiei, de obicei viziteaza insula Catalina (California) si Ensenada, un port in partea de nord a insulei Baja California. Itinerariile de 7 zile ajung in frumoasele destinatii de pe Riviera Mexicana, cum ar fi: Cabo San Lucas, Mazatlan si Puerto Vallarta. Cateva dintre linii, care ofera itinerarii de o durata mai mare, ajung pana in Marea Cortez pentru excursii la Loreto si La Paz sau mai departe spre Ixtapa/Zihuatnejo si Acapulco.

Mai jos, va sunt prezentate cateva dintre excursiile pe care le gasiti disponibile in fiecare port al croazierei dumneavoastra:

 

 

thtrytr

Acapulco

Sarituri in apa de pe stanci

Toti cei care viziteaza Acapulco trebuie sa ajunga la locul de unde se fac sarituri de tip “free fall” in ocean. Este vorba de fapt de o stanca inalta de 40 de metri, de unde, impatimitii de senzatii tari fac sarituri freestyle in Oceanul Pacific. Acest loc a devenit celebru in intreaga lume.Alte excursii organziate in Acapulco includ o vizita la istoricul San Diego Fort si apoi o cina la restaurantul La Quebrada, situat pe marginea unui deal si care ofera privelisti spectaculoase.

Cui ii este adresat: Companiile recomanda aceste excursii tuturor, chiar si tinerilor. Toata lumea va ramane impresionata de ce are de oferit Acapulco. Persoanele cu dizabilitati sunt si ele acomodate, majoritatea zonelor turistice sunt accesibile si celor cu astfel de probleme.

De ce este extraordinar: Impatimitii catararilor, escaladeaza stanca – noaptea cu torte in mana – iar apoi isi iau elan si se arunca in gol de pe stanca inalta de 30 m, acestia sincronizandu-se, astfel incat sa se arunce in valuri in momentul in care fluxul este mai mare. Cea mai inalta platforma are 40 m. Vazandu-I pea cesti impatimiti sariturilor de pe stanca, cu siguranta te va lasa fara respiratie.

Cabo San Lucas

Plimbarea cu catamaranul si calatorii cu masina in spectaculosul Land’s End

Formatiunile de roci din peninsula Baja sunt renumite in intreaga lume, iar aceasta este o modalitate de a fi mai aproape de ele. Los Arcos (denumite Arcele), roci ce intalnesc doua corpuri de apa, din Oceanul Pacific si din Marea Cortez. Portiunea in care se calatoreste cu masina este scurta, duce vizitatorii la un restaurant de pe un varf de faleza, care ofera vederi extraordinare asupra Land’s End (Capatul Lumii), Los Arcos si Marea Cortez.

Cui ii este adresat: Acest tur se potriveste pentru aproape toata lumea, cu toate ca sunt cateva trepte pana la restaurant, nu este potrivit pentru persoanele in scaun cu rotile. Dar este cu adevarat atragator pentru persoanele pasionate de fotografie si pentru iubitorii de natura.

De ce este extraordinar: Este cea mai buna modalitate de a intelege frumusetea acestei formatiuni magnifice, care este Los Arcos. De la distanta, aceasta formatiune reprezinta o adevarata muza.

Observarea Balenelor pe barcile Zodiac

Daca sunteti o persoana careia ii plac aventurile si sunteti destul de norocoasa sa fiti in Cobo San Lucas chiar in sezonul in care balenele ies la suprafata (de la mijlocul lui decembrie pana la mijlocul lui martie), acesta este excursia pe care nu trebuie sa o ratati. Puteti gasi si alte excursii pentru observarea balenelor si cu alte vase, mai mari, dar pentru o experienta personalizata, Zodiacul si ghizii lui, este cea mai buna varianta. (Zodiacele sunt barci gonflabile, care transporta un numar mic de pasageri, de obicei maxim 15).  Capitanii duc barcile la o distanta sigura in Marea Cortez sau in Oceanul Pacific unde veti putea observa balenele cu cocoasa. In medie, aceasta excursie costa aproximativ 90 $ de adult si copil.

Cui ii este adresata: Aceasta excursie este adresata turistilor aventurosi si iubitori de natura, caruia nu ii este frica sa se afle intr-o barca micuta pe apele involburate ale marii, imaginile acestea fiind memorabile. Copiii mai mici de 7 ani nu au voie in aceasta excursie, imbarcarea si debarcarea poat fi dificile si din aceasta cauza excursie nu este recomandata turistilor cu mobilitate scazuta.

De ce este extraordinar: Cu putin noroc, veti putea vedea cum respira balenele, cand acestea ies la suprafata, expira, ceea ce face ca aerul cald din interiorul lor sa se transforme in vapori de apa care este eliminat prin orificiul sau de pe cocoasa, oferind un adevarat spectacol celor care au sansa sa le priveasca. Fiind in largul marii, va veti afla in mijlocul a sute de creaturi, pe care le puteti admira cum inoata, sar si cum se joaca.

hhjtj

Insula Catalina (California)

Gradinile Botanice si plimbarea cu barca ce are fundul de sticla

Aflata la o distanta scurta de Los Angeles, Insula Catalina are o dimensiune foarte mica. Ea a inceput sa isi atraga turistii inca de la mijlocul anului 1820, insa a cunoscut prosperitatea incepand cu anul 1920,atunci cand marele magnat din Chicago, William Wrigley Jr.a cumparat insula si a transformat-o intr-o statiune, fiind loc de relaxare pentru cei bogati. In ziua de azi, ea atrage turisti din toata lumea. In aceasta calatorie, vei descoperi frumusetea insulei Catalina, si de asemenea vei afla multe lucruri despre familia Wrigley, recunoscuta pentru afacerile in industria gumei de mestecat. Vei vedea frumoasele panorama ale portului Avalon, vei urca pe colina de langa muntele Ada, conacul colonial, care a apartinut averii Wrigley. Te vei plimba prin Gradina Botanica Catalina, contruita in 1935 de sotia lui Wrigley, Ada. In gradina se gasesc plante de pe fiecare continent, inclusiv plante care se gasesc in general doar in desert si de asemenea plante din zona Californiei, care infloresc datorita climatului temperat al insulei. In mijlocul gradinii exista un muzeu dedicat lui William Wrigley, cel care a trasnformat insula in ceea ce este in ziua de azi. Turul se incheie cu gradina subacvatica, pe care turistii o pot admira printr-o scurta plimbare cu barca cu fund de sticla.

Cui ii este adresat: Familiilor (cu copii ai mari de 5 ani), iubitorilor de natura, seniorilor, fotografilor, celor care vin pentru prima data aici si nu in ultimul rand, romanticilor. Gradina are o intindere foarte mare iar acest lucru poate sa puna probleme persoanelor cu probleme de mobilitate.

De ce este extraordinar: Este greu sa-ti imaginezi, ca acest loc mirific, un paradis al ecosistemului,  se afla doar la 30 km distanta de poluarea, traficul si aglomeratiile din Los Angeles. Insula Catalina si orasul Avalon sunt mici, iar acest tur iti permite sa te bucuri de frumusetile naturii sis a iti faci timp pentru o hoinareala la cumparaturi.

Ensenada

Degustarea de vin din Baja California

Poate sa para ciudat sa calatoresti in Mexic pentru o degustare de vin. De regula aceasta asociere nu are loc. Dar aceasta parte a tarii a devenit cunoscuta in ultima vreme pentru podgoriile sale. Excursia incepe cu o calatorie cu un autobus, alaturi de un ghid turistic, care va parcurge pentru turisti intreaga istorie a orasului si a intregii zone Baja. Situata la doar cativa kilometri distanta de port, Calafia Valley este o locatie perfecta pentru cresterea vitei de vie. Casa Dona Lupe si L.A. Cetto, sunt cele doua podgorii vizitate in cadrul excursiei, unde vei vedea care sunt vechile tehnici de facut nu doar vinul, ci si sherry si brandy. Timpul petrecut aici se imparte in doua:  prima parte consta in turul podgoriei iar cea de a doua in degustarea de vin. Ambele sunt insa la fel de interesante. Cand te vei intoarce in Ensenada, vei avea timp sa faci si cumparaturi.

Cui ii este adresata: Se recomanda adultilor si seniorilor, in special iubitorilor de vinuri.

Ce este extraordinar:  Vei avea ocazia sa vezi podgorii din zona Baja, care este recunoscuta pentru podgoriile sale in intreaga lume, in care fiecare generatie a pastrat traditia facutului de vinuri.

Ixtapa/Zihuatanejo

Pescuit in larg

O excursie intreaga dedicata pescuitului. Imagineaza-ti cum este sa prinzi un peste de aproape doi metri, sa faci o poza sis a le-o trimiti apoi prietenilor tai. Apele din zona iti ofera aceasta posibiliate. Exista o politica clara, prin care pestele trebuie eliberat imediat dupa, dar faptul ca este posibil sa prinzi acesti monstrii face din excursia ta, una dintre cele mai tari. Barcile pleaca lin de pe dig, care este doar la cateva trepte distanta de chioscul de artizanat din Zihuatanejo. La intoarcere vei avea timp sa faci cumparaturi aici. Bautura, racoritaorele si  mancarea de pranz sunt incluse in pretul excursiei.

Cui ii este adresat: Se recomanda tuturor celor care isi doresc o aventura pe mare, indiferent de varsta sau experienta. Oportunitatea de a te poza alaturi de un monstru capturat chiar de tine este greu de rezistat.

De ce este extraordinary: Cine ar rata sa joace Old Man sau Marea pentru o zi? Momentul in care te vei lauda cu captura monstrului, prietenilor tai, va fi un moment pe care nu il vei uita si care va fi meritat cu siguranta intreaga escursie.

vngngn

La Paz

Caiac canoe

Calatoria include excursii in Golful Marii Cortez – Balandra si la pestera Paradise, un loc cunoscut in intreaga lume ca fiind un loc ideal pentru plimbarea cu caiacul,datorita apelor linistite, recifurilor de corali si a golfurilor ascunse. De fapt, in unele locuri apele nu au o adancime foarte mare, iar aici vei putea sa iti scoti caiacul si sa te plimbi.

Aceasta excursie te va purta de-a lungul litoralului, si intr-o padure veche de mangrove, unde vei putea observa egrete, batlani, pelicani si pasari frigate in habitatul lor natural. Ia-ti cu tine si camera. Vei avea timp sa te relaxezi pe paja si sa inoti dupa plimbarea cu caiacul.

Cui ii este adresat:  Aceasta excursie este adresata tuturor (de la seniorii activi, la copii – pentru bebelusi si copii mici, s-ar putea sa fie dificil). Aceasta excursie va fi pe placul iubitorilor de natura, iubitorilor de aventuri, celor care ajung aici pentru prima data, fotografilor care vor sa imortalizeze cele mai frumoase momente si peisaje. Indragostitii se pot bucura de o plimbare doar  in doi cu caiacul.

Ce este extraordinar: Apele ascunse si linistite de langa La Paz sunt perfecte pentru o prima incursiune in practicarea caiacului, iar plajele retrase, sunt perfecte pentru a te tolani la soare, intr-un cadru natural idilic.

Loreto

Snorkeling pe Insula Coronado

Loreto este un oras fermecator, care se afla in zona Sierra de la Giganta chiar dincolo de desert, in fata suberbei Mari Cortez. Excursiile pentru snorkeling profita din plin de apele limpezi si  azurii ale marii, pline de viata salbatica, inclusiv pasari marine, foci si posibil balene. Aceste excursii au loc pe barci cu motor fara acoperis, pana la insula cu nisip alb Coronado. Plaja lunga de 5 km este paradisul iubitorilor de snorkeling, si puteti porni de pe plaja pentru a descoperi adevaratele minunatii ale marii. De asemenea, este inclus si un pachet de pranz si o mica plimbare prin natura.

Cui ii este adresat: Iubitorilor de natura, fotografilor amatori, aventurierilor, familiilor cu copii mai mari si cupluri care apreciaza frumusetea naturii.

De ce este extraordinar: Decorul insulei insorite, cu plajele neaglomerate, pitoresti si apa limpede, sunt imagini de neuitat.

fbhdfnd

Manzanillo

 Experienta cu broastele testoase Cuyutlan

 Aceasta zona este un loc propice pentru multe specii de testoase marine care sunt pe cale de disparitie, iar eco-centrul El Tortugario lucreaza din greu la pastrarea acestor creaturi. Vizitatorii pot vedea testoasele in diferite etape ale vietii, de la oua si clocire pana la adulti, care uneori ating dimensiuni imense, pana la un metru si jumatate sau mai mult. Este, de asemenea, un sanctuar pentru animale indigene: iguane, crocodili si mai multe specii de pasari. In functie de perioada anului, ati putea fi capabil de a ajuta la eliberarea puilorde broasca testoasa (in perioada august-ianuarie). Turul include, de asemenea, masa de pranz si o vizita la Muzeul de Sare din secolul 19 in centrul istoric al orasului Cuyutlan.

Cui ii este adresata: Familiilor (cei mici vor adora sa puna mana pe „exponate”), celor mari, iubitorilor de natura, fotografilor amatori. Potrivit pentru toata lumea, este o excursie de relaxare.

De ce este extraordinar: Nu in fiecare zi poti avea oportunitatea de a invata despre sau de a vedea de aproape creaturile mari, si broastele testoase care sunt pe lista celor pe cale de disparitie. Turul nu numai ca iti ofera oportunitatea de a experimenta mediul natural al acestei regiuni, dar este si explicat ce a fost facut pentru a se pastra habitatul natural al acestor animale. Este o ocazie excelenta de a implica copii in problemele de mediu.

Mazatlan

Sierra Madre, Copala si Concordia

Acest tur dureaza o jumatate de zi si te duce departe de mare in interiorul muntilor Sierra Madre. In timpul acestui tur, se viziteaza doua orase infiintate in anii 1500, se poate invata despre istoria regiunii si de a vedea vase din ceramica facute de mana, tigle mexicane, mobila si caramizi create de artizani. Masa de pranz este inclusa in tarif, aceasta fiind luata in fermecatorul oras de pe dealul Copala.

Cui ii este adresat: Autocarele cu aer conditionat, fac ca aceasta calatorie sa fie potrivita pentru aproape oricine, dar pe strazile pietruite din Copala ar putea face accesul dificil pentru persoanele in scaun cu rotile. Excursia este apreciata in mod deosebit de iubitorii de istorie, iubitorii de arthitectura dar si de cei care aprecieaza arta si cultura din Mexic.

De ce este extraordinar: The Gold Rush nu se intampla doar in California, acesti munti au fost bogati in minereu si au precedat goana dupa aur din California de mai mult de 300 de ani. Arhitectura baroca a bisericii Concordia este renumita in regiune.

Puerto Vallarta

Jungle Zip-Line Adventure

Aventurati-va in muntii din spatele orasului Puerto Valarta, deasupra padurii tropicale. Aici vei urca ajutat de o serie de cabluri si franghii. Vei urca de la o platfoma la alta, explorand totul, ajungand la o inaltime ametitoare de 30 m. Aceasta este una dintre experientele cele mai spectaculoase, in care adrenalina va fi la cote mari.

Cui ii este adresat: Iubitorilor de aventura si de senzatii tari, care au o stare de sanatate foarte buna. Varsta necesara pentru acest tur este de minimum 8 ani (1.21 m); pregatiti-va sa va murdariti.

fgrhtth

Snorkeling pe plaja Yalapa si plimbari pe mare

Pentru o evadare din rutina zilnica si din aglomeratia orasului, idilica plaja Yelapa aflata la sud de Puerto Vallarta este locul ideal, iar aici veti putea ajunge doar cu barca. Excursia va va duce spre linistitul si neaglomeratul loc unde veti putea  face snorkeling, folosind ca si platforma barca.Iti vei petrece apoi timpul pe idilica plaja Yalapa, unde vei putea sa te relaxezi sa iei pranzul. Pe drumul de intoarcere, va fi o mica petrecere, unde vi se va servi la bord, cocktail-uri margarita (si bauturi racoritoare pentru copii).

Cui ii este adresat: Aceasta excursie este adresata tuturor, de la copii pana la adulti si pentru familii numeroase indiferent de generatii. Persoanele in scaun cu rotile au accesul restrictionat pe plaja.

De ce este extraordinar: Plaja Yelapa este modalitatea de a iesi din cotidian si de a te bucura de frumusetile plajelor ascunse ale Oceanului Pacific. Plimbarea cu catamaranul este fabuloasa, si ai posibilitatea sa vezi frumusetea intregului golf Bandaras si orasul Puerto Vallarta.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.