Sărbători de iarnă norvegiene

Comunicat de presa

 

Navele surori Hurtigruten în Tromsø pentru noaptea de Revelion

 

Voiaje de Crăciun şi Revelion prin mirifica iarnă norvegiană.

 

Tromsø, Iulie 2012 — Dacă doriţi să petreceţi perioada Craciunului si a Revelionului din acest an departe de agitaţia festivă şi agitaţia de la domiciliu, lasaţi-vă fermecaţi de o călătorie prin mirifica iarnă norvegiană Hurtigruten. Punctul culminant al acestui sezon va fi atins atunci cand navele surori MS Trollfjord şi MS Midnatsol se vor întalni în Tromsø în noaptea de Revelion.

La bordul vaselor MS Midnatsol şi  MS Trollfjord sarbatorirea Anului Nou promite să fie realmente specială, insoţita de un grandios şi colorat foc de artificii.

Sărbătorile de Crăciun de la Hurtigruten sunt, de asemenea, ambalate cu multe momente speciale. Aflandu-se in plină atmosferă norvegiană, oaspeţii se pot aştepta la o multitudine de activităţi festive şi de entertainment la bord. Pasagerilor li se pregatesc excursii de iarnă norvegiene si un nou spectacol multi-vision despre Luminile Nordului.

 

Activităţi festive la bordul vasului

In Norvegia, Craciunul este in primul rand o experienţă sociala, iar Hurtigruten functionează exact pe acelaşi principiu. Echipajul si pasagerii deopotrivă decorează vasul şi pomul de Craciun împreuna cu decoraţiuni facute la bordul navei. În acelaşi timp pasagerii au ocazia să inveţe cantece tradiţionale de Crăciun norvegiene.

Nu trebuiesc ratate nici dulciurile festive norvegiene ca “Julekake”, o o pâine dulce care se pregăteşte de Crăciun, cu stafide, coaja de lamaie, nuci şi cardamom.

La data de 24 decembrie, toate navele Hurtigruten vor acosta în porturile lor de destinaţie respective, pentru aproximativ 24 de ore. În fiecare locaţie, oaspeţii Hurtigruten sunt invitaţi să participe la masa de Craciun, la bisericile locale.

 

Ajunul Crăciunului este apoi sărbătorit la bord, oaspeţii laolaltă cu echipajul, iar Julenissen, un Moş Crăciun norvegian, face o vizită navelor.

Anul Nou va fi şi el sărbătorit cu artificii, dans, şampanie şi voie bună.

Programul Aventură de Iarnă – excursiile opţionale la bordul vaselor Hurtigruten

 

Pentru pasagerii care nu vor să se bucure de atmosfera de iarnă doar la bordul vaselor ci şi în afara lor, au la dispoziţie programul Aventura de Iarnă norvegiană, care oferă o excursie la  Camp Tamok unde pasagerii vor experimenta  “iarna pura norvegiană”. Echipaţi cu haine călduroase de iarnă, pasagerilor li se prezintă trei modalităţi de deplasare prin iarna norvegiană : plecare pentru un safari de iarnă prin regiunea arctică de la Finnsnes la Tromsø pe sănii trase de câini, sau sănii trase de reni  sau snowmobile.

Conceptul de iarna Hurtigruten “Vânătoarea de Lumini”, cuprinde excursii interesante şi variate.

 

 

Spectacolul multi-vision Luminile Nordului

În acest sezon, sansele de a vedea aurora boreala sunt extrem de mari, cu o activitate solara care încă este la maxim. Cei care se urcă la bordul unui vas Hurtigruten pe urmele fascinantelor lumini polare, se pot bucura la bordul fiecarui vas de asemenea si de captivantul spectacol multi-vision creat de omul de stiinţă Pål Brekke. Acest specta col face parte de asemenea din conceptul de iarna Hurtigruten “Vânătoarea de Lumini”.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.