Sezonul 2016-2017: ce se intampla?

Sezonul 2016-2017: ce se intampla?

 

Prima nava repozitionata din emisfera Nordica in 2016 a fost Celebrity Solstice de la Celebrity Cruises urmata de Radiance  of the Seas de la Royal Caribbean’s si Carnival Legend. Recordul din vara precedenta de 330 de plecari a fost depasit cu brio.

Azamara Club Cruises

Parte a familiei Royal Caribbean, Azamara a trimis una din cele doua nave de tip butic, Azamara Quest, in Australia pentru prima data mai devreme in anul 2016. Nava pentru  686-pasageri Azamara Journey, care este aproape identica cu nava Azamara Quest, a sosit in februarie 2017 pentru un sezon scurt. Nava a fost supusa unor renovari de milioane de dolari si noile caracteristici cuprind: doua suite spa (suplimentar la Sanctum Spa), reproiectarea Clubului World Ocean si a suitelor proprietarului, TV interactiv in toate cabinele si sistem Wi-Fi universal proiectat pentru a asigura conectivitate mai rapida la internet din orice loc al navei.

Azamara Journey a navigat pe 6 itinerarii in Australia si Noua Zeelanda intre 19 februarie si 22 martie. Ultima croaziera a fost de 18 nopti si a pleacat din Sydney pentru a vizita porturi in NSW, Queensland, Northern Territory si Indonezia in drumul spre Singapore si Asia.

In timp ce Azamara este privita mai mult ca o linie premium decat una de lux, exista multe modificari la preturi, gratuitati, apa la sticla, bauturi racoritoare si alcoolice, specialitati de cafele si ceaiuri, majordom in suite si transport cu masina in centrul oraselor acolo unde ramane la dispozitia turistilor. Azamara este cunoscuta si pentru destinatii cu experienta profunda, oferind stationari mai lungi in port, mai multe stationari peste noapte si suplimentar evenimente ‘Azamazing Evening’.

C1

Carnival Cruise Line

 Programul 2016 – 2017 de la Carnival Cruise Line’s s-a caracterizat prin recordul de 133 croaziere, variind de la croaziere de 3 nopti la croaziere de 18 nopti in Hawaii, ca si popularele itinerarii de 8 -12 nopti in insulele din Pacific.

Carnival Legend si Carnival Spirit, care s-au aflat la Sydney tot anul au oferit croaziere noi de 4 nopti la Moreton Island  in Queensland si  Mooloolaba pe Sunshine Coast si  excursii dus – intors de 5 nopti in Tasmania.

Caracteristici ale programului au inclus sase nopti de croaziere la Melbourne Cup in noiembrie 2016 si 2017, un itinerariu nou de 10 nopti in South Island din noua Zeelanda in ianuarie 2017 si 4 croaziere intre Sydney si Hawaii cu Carnival Legend, o calatorie de 18 nopti in insulele din South Pacific si Tahiti .

Legend si Spirit, care ambele au 2.124 pasageri si renumitele tobogane pe apa Green Thunder, au servicii tipic australiene care includ outleturi masive, bere locala, cafea si tarife decente care includ gratuitati .

 Celebrity Cruises

Celebrity Solstice s-a intors al cincilea sezon local sa navigheze din Sydney cu un program extins care a profitat de weekendul lung de Paste si vacantele scolare. Populara nava de 2.850 de pasageri este renumita pentru puntea cu gazon natural si restaurantele foarte bine cotate. Pana in octombrie tarziu a fost remodelat cu cabine noi, cu un restaurant sushi si cinema in aer liber numita ‘A Taste of Film’.

Celebrity Solstice a avut doua itinerarii noi dus – intors de la Sydney in Noua Zeelanda — 13 nopti cu plecare in noiembrie  2016 si 10 nopti cu plecare pe 3 aprilie 2017. Nava a oprit in pitorescul Picton pe South Island pentru prima data, pe 3 aprilie; o noutate pentru aceasta linie sunt opririle peste noapte in Tauranga in cadrul a trei itinerarii in Noua Zeelanda.

Un itinerariu nou de 12 nopti spre Queensland a plecat pe 13 martie 2017 si a inclus opriri la Newcastle, Airlie Beach, Port Douglas, Brisbane, o stationare peste noapte la  Cairns si o plimbare pentru peisaj la Willis Island.

C2

Holland America Line

 Nava Maasdam cu 1.258 de pasager de la Holland America Line a sosit pentru prima data la Sydney pe 20 octombrie, urmata de Noordam cu 1.972 pasageri pe 25 octombrie. Compania a cheltuit 300 milioane $US (AU$411 million) pentru innoirea suitelor din flota cu mobila noua, lumina imbunatita, sisteme interactive TV si bai noi stralucitoare in toate suitele.

Cele 2 nave de marime medie au oferit itinerarii de 12 – 17 zile in insulele din Pacific, in jurul  Australiei si in Noua Zeelanda pana in aprilie. Imediat ce a ajuns in Sydney, pe data de 20 octombrie, Maasdam a facut o circumnavigatie de 29 de zile in Australia; sunt disponibile si segmente din acest itinerariu de la Brisbane la Fremantle.

P&O Cruises

 Compania de croaziere cea mai veche din Australia devine din ce in ce mai puternica. Flota a fost marita la 5 nave fiind adaugate Pacific Aria si Pacific Eden in noiembrie 2015 . Navele ei au plecat din 6 porturi australiene in sezonul 2016 – 2017: Adelaide, Brisbane, Cairns, Fremantle, Melbourne si Sydney, iar din Noua Zeelanda din Auckland. Pacific Eden va petrece al doilea sezon navigand din Singapore in iunie si iulie 2017,  avand croaziere in Asia de 7 pana la 14 zile.

Pacific Pearl paraseste flota in aprilie pentru a fi inlocuita de Pacific Explorer in mai;  Explorer cu 2.000 de pasageri va deveni cea mai mare nava de la  P&O, pana cand noua nava de 4.200 de pasageri isi va face debutul in 2019.

Intre octombrie 2016 si iulie 2017, P&O va oferi 191 de plecari cu variatii de la doua la 18 zile, cu 84 de plecari de doua pana la patru zile de navigare pe mare; printre acestea sunt croaziere cu teme muzicale (rock si blues), prima croaziera de la Auckland la  Napier (coincide cu sfarsitul de saptamana Art Deco februarie 16-19) si mai multe rute regionale care includ croaziere de 4 zile de la Melbourne la Eden.

P&O adauga si porturi tropicale de escala in itinerariile sale. In iunie 2016, Pacific Jewel a devenit prima nava de croaziera care a facut escala la insula privata Conflict Islands ca parte a itinerariului navei in Papua Noua Guinee. Nava Pacific Aria’s va face mai multe itinerarii aici, incluzand croaziera de 10 nopti de Craciun, cu plecare din Brisbane.

Pacific Aria a vizitat Fraser Island (listata in patrimoniul mondial) in aprilie pentru prima data; Pacific Eden va opri aici in decembrie, in cadrul unei croaziere cu plecare din Brisbane.

Evenimente speciale viitoare de sarbatorit pe mare sau in port sunt: Melbourne Cup in noiembrie, pe Pacific Dawn, Jewel si Pearl; croaziera de Craciun in insulele Pacificului la bordul vasului Pacific Jewel, cu plecare din Melbourne; turneul de tenis Australian Open in ianuarie pe Pacific Pearl; ziua Australiei in portul Sydney la bordul navelor Pacific Dawn, Eden si Pearl.

C3

Princess Cruises

Princess a adus prima nava in Australia pentru vara in 2002. In sezonul viitor va avea 3 nave care fac croaziere din porturi locale tot anul (clasa Sun Sea, Sun si Dawn Princess) si doua nave mari. Noua in Australia este Emerald Princess, cu 3010 pasageri care ramane cu baza la Sydney din noiembrie 2016 pana in aprilie 2017. Sora mai mica din clasa Grand – Golden Princess va face croaziere de la Melbourne si Auckland pentru sezon, aducand capacitatea lui Princess Cruise la un record de 11.800 de paturi pe cele 5 nave.

 Precum croazierele in Australia, Insulele Pacificului, Papua Noua Guinee si Noua Zeelanda, cu imbarcare din Auckland, Brisbane, Fremantle, Melbourne si Sydney, viitoarele programe ofera optiuni noi aventuroase. Sea Princess a pleacat din Sydney pe 11 ianuarie pentru voiajul circular de 84 de zile in America de Sud, unde s-au vizitat 28 destinatii in 18 tari, incluzand Argentina, Chile, Brazilia, Costa Rica, Panama, Ecuador si Uruguay.

Voiajele circulare in Australia cu Sun Princess au plecat din Sydney in octombrie 2016 si martie 2017. Dawn Princess ofera plecari din Sydney si Brisbane pentru excursia dus – intors de 42 zile in China si Japonia, programata pentru perioada ciresilor infloriti in Japonia.

Royal Caribbean

Sezon de vara 2016-2017 a avut circa 250.000 pasageri care au calatorit local pe cele 5 nave Royal Caribbean, incluzand nava Ovation of the Seas. Lansat in aprilie 2016, Ovation od the Seas cu 4.180 pasageri s-a alaturat lui Explorer of the Seas, Voyager of the Seas si Radiance of the Seas plecand din Sydney, in timp ce Legend of the Seas s-a intors pentru al doilea sezon al ei (si cel final)  navigand din Brisbane.

 Pe 30 noiembrie, Ovation of the Seas a pornit in voiaj de 15 nopti de la Singapore la Sydney via Fremantle, Adelaide si Hobart. A navigat 15 rute din Sydney intre decembrie si februarie, variind de la 3 nopti la 15 nopti cu vizita in Tasmania, Noua Zeelanda si insulele Pacificului.

Ca cea mai noua, cea mai mare si avansata din punct de vedere tehnologic nava de croaziera adusa in regiune, Ovation of the Seas oferta activitati la bord precum: capsula North Star, experienta iFly sky diving , Bionic Bar, 18  restaurante diferite inclusiv al lui Jamie Oliver, si FlowRider – simulatorul de surf.

Explorer of the Seas si Voyager of the Seas au fiecare cate 3.114 de pasageri si se lauda cu activitati ca: pereti de esclada, patinoar si FlowRiders; Radiance of the Seas si  Legend of the Seas sunt mai mici cu doar 2.143 si respectiv 1.832 de pasageri.

Tonga este o destinatie noua pentru Royal Caribbean in acest sezon. Radiance of the Seas este prima nava care a vizitat si a ajuns in Vava’u (Neiafu), Tonga pe 12 decembrie si la Nuku’alofa, Tonga pe 13 decembrie 2016 ca parte a croazierei de 13 nopti cu plecare din Sydney pe 3 decembrie.

Radiance of the Seas a fost primul vas de croaziera care a facut escala la Wollongong (Port Kembla), a ajuns pe 30 octombrie in a saptea noapte din itinerarul in Tasmania cu imbarcare in Sydney pe 24 octombrie. Radiance a petrecut ziua in port permitand astfel turistilor din Australia si din toata lumea sa exploreze plajele Illawarra, orasul si atractiile lui prin excursii de o zi, plimbari cu autobuzele si alte activitati optionale.

Royal Caribbean a extins excursiile pe tarm pentru croazierele din Australia, Noua  Zeelanda si Insulele Pacificului pentru sezonul  2016-2017; se ofera 18 experiente noi de la aventuri active la intalniri culturale.

C4

Ponant

Compania franceza de expeditii de lux Ponant trimite nava de 264 pasageri  L’Austral la  Kimberley pentru 4 voiaje de 10 nopti intre Darwin si Broome in iulie 2017. Navele  Ponant au vizitat apele australiene si inainte dar este prima data cand a lasat o nava in regiune.

Lansat in 2011, L’Austral este virtual identic cu cele 3 surori ale sale (Le Boreal, Le Soleal si Le Lyrial) si marimea compacta si manevrabilitatea ii permite sa se apropie  mult de tarm. Este cel mai nou vas de acest tip care navigheaza in salbaticia vasta din vestul Australiei si este proiectat se fie ecologic: este echipat cu sonar 3D pentru a vedea fundul marii, cu un sistem dinamic de pozitionare pentru a evita coborarea  ancorei in zone maritime sensibile si propulsie electrica pentru reducerea emisiilor.

L’Austral are 132 cabine exterioare care pot fi configurate pentru un numar de pasageri intre 224 si maxim 264; aproape toti au balcoane private. Exista 2 optiuni de masa  — casual si sofisticat — doua bar-lounges plus al fresco bar, biblioteca si piscina mica. Echipajul este bilingv si echipa de expeditie are personal australian experimentat.

Seabourn

Seabourn Encore este cea mai noua achizitie a companiei la flota de lux eleganta de iahturi contemporane. Dupa ceremonia oficiala de botez in Singapore in ianuarie a oferit serii scurte de croaziere pe coasta Australiei si Noii Zeelande intre 22 ianuarie si 17 martie. Nava de 600 de pasageri a facut 9 escale de inagurare in porturile australiene de la Darwin la Geelong. Encore, care este o versiune imbunatatita a navelor din premiata clasa Odyssey, are o punte in plus fata de surorile sale cu  capacitate de 450 de pasageri si toate suitele au balcon privat. Echipajul este aproape la fel de numeros ca pasagerii si tarifele all-inclusive acopera totul de la gratuitati la bauturi si mancare in toate restaurantele.

Doar sa vii

In fiecare sezon sunt multe nave care viziteaza Australia si Noua Zeelanda in voiajele lor mondiale si in acest an sunt niste noi veniti notabili. Compania germana German  Hapag-Lloyd Cruises a trimis nava de top Europa 2  pentru doua croaziere intre Sydney si Auckland in decembrie si ianuarie; si nava Norwegian Star de la Norwegian Cruise Line a vizitat in ianuarie Australia in doua croaziere in ruta ei in Asia.

Reginele populare de la Cunard au revenit; Queen Mary 2, Queen Victoria si Queen Elizabeth au facut escale in cateva porturi din Australia in februarie si martie. Doua porturi noi au fost adaugate la itinerariile lor – Margaret River (din Busselton) si Port Arthur in Tasmania.

 Luxosul Crystal Symphony a avut un loc ravnit in portul Sydney in ajunul anului nou in timpul uneia din cele 3 croaziere locale; Silver Whisper a facut escale in voiajul sau mondial, o croaziera de 13 zile de la Auckland la Melbourne si o croaziera de 13 zile de la Melbourne in Bali. Silver Discoverer s-a intors la Kimberley pentru 5 voiaje de expeditii in aprilie si mai.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.