Solaire Cruise Center un proiect nou in dezvoltare in Manila Bay

33f956f8fb5219c3880b7d1a2427dca4_M

Sunt in curs demersuri pentru construirea unui dig care poate acosta doua vase de croaiera de mari dimensiuni, dig situat strategic in golful Manila si localizat inauntrul Resortului Solaire din Manila Entertainement City.

„In prezent, am finalizat planul general al Solaire Cruise Center. De asemenea, am finalizat si proiectarea detaliata a digului, zonele de asteptare si spatiul destinat cladirii terminalului”, a declarat pentru Seatrade Cruise News, Guillaume Lucci, consilier senior al proiectului Solaire Cruise & Marina, Solaire Cruise Center Manila.

„In timp ce acest dig este construit in special ca port de escala, cladirea terminalului va fi capabila sa gazduiasca ca si port, unele dintre cele mai mari vase de croaziera din lume”, a mai declarat acesta.

Constructia preconizata sa inceapa in trimestrul 3 al anului 2019

In principiu, digul va putea gazdui doua vase, unul de pana la 365 metri si un altul de pana la 345 metri. Constructia se asteapta sa inceapa in trimestrul 3 al anului 2019, in urma unui proces de licitatie si va dura de la 18 pana la 24 de luni pana la finalizare.

“Planul nostru este ca acesta sa fie operational incepand cu trimestrul 3 al acestui an cu un calendar clar, pentru ca liniile de croaziera sa isi poata planifica escale aici la Solaire Cruise Center”.

In prima faza, va putea sa primeasca 2 vase din clasa Oasis, iar cladirea terminalului va fi capabila sa gazduiasca peste 3000 – 4000 de pasageri pe o perioada de 8 – 10 ore.

“Lucram in stansa legatura cu guvernul si industria, inclusiv organizam workshop-uri pentru a obtine numarul optim dar si o analiza critica a procesului potrivit pentru o experienta pozitiva a pasagerilor” a spus Lucci.

Resort integrat

Solaire Resort & Casino este o destinatie de divertisment integrata, cu restaurante, posibilitati de agrement si un complex de 5 stele, considerat unul dintre cele mai luxoase si reusite resorturi integrate din Filipine.

In afara de Solaire, Entertainemnt City este alcatuit din City of Dreams Manila, Okada Manila, Resorts World Babyshore si Mall of Asia – “un complex de divertisment similar cu cel din Las Vegas” asa il descrie Lucci.

Are conexiuni rutiere bune, iar operarea Skyway va asigura transferul de la si spre Aeroportul International Ninoy Aquino in 15 minute sau chiar mai putin. Avand in vedere aceasta conexiune, Lucci evidentiaza acest lucru ca fiind un punct important pentru pasagerii de croaziera.

Experienta in proiectul de dezvoltare al croazierelor

Lucci este de asemenea presedinte si coordonator al Prime Infrastructure si Prime Power. De asemenea el detine rolul de sef al proiectelor globale si a cheltuielilor de capital pentru International Container Terminal. Inainte de a se alaturaI CTSI, Lucci a fost director comercial pe infrastructura pentru CH2M HILL in America Latina si director al companiei CH2M HILL do Brasil si Halcrow Panama S.A (Halcrow). La inceputul carierei sale, el a fost implicat direct in proiecte de dezvoltare in domeniul croazierelor in Port Canaveral, Jacksonville, Los Angeles precum si in Caraibe (Dominica, Roatan, Belize, Guadaloupe, St. Vincent, Mexic).

Lucci a remarcat faptul ca: “Manila este doar inceputul pentru Filipine” care a fost descris ca si “ Caraibele din Asia”. Urmatoarea faza a proiectului va fi un port de agrement cu yacht-uri si facilitati pentru barcile de agrement.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.