Stazioni Marittime din Genova se pregateste pentru repornirea croazierelor

CRUISE_MSC_ships_in_Genoa

Odata cu reluarea operatiunilor de navigare in Italia in acest weekend, Stazioni Marittime din Genova se pregateste sa primeasca pasagerii la terminalul sau, dupa o pauza de patru luni.

„In ciuda dificultatilor pandemice, am colaborat din greu cu reprezentantii portului si cu serviciile si autoritatile medicale din Genova, pentru a fi pregatiti pentru acest moment”, a spus Edoardo Monzani, CEO al Stazioni Marittime, pentru Seatrade Cruise News, cu cateva zile inainte de prima plecare a vasului MSC Grandiosa din 16 august.

Asteptarea reluarii croazierelor in Mediterana de Vest s-a incheiat, cand Comitetul Stiintific Tehnic COVID-19 a aprobat protocolul de siguranta definit de Ministerul Sanatatii si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, impreuna cu reprezentantii porturilor si operatorii de croaziere, la 5 august, urmat de primirea undei verzi din partea guvernului Italiei.

MSC Grandiosa a inceput duminica 16 august, croazierele pe Mediterana de Vest, iar Costa Diadema va incepe operatiunile de navigare in 19 septembrie, ambele plecand din Genova.

Modificari ale terminalului

„Am reproiectat complet planul zonelor de primire si check-in si de asemenea, a fluxurilor de oaspeti, atat inauntru terminalului de croaziera, cat si in afara lui, pentru a respecta protocolul national de siguranta, precum si standardele superioare solicitate de protocolul de siguranta al liniei MSC Cruises”, a explicat Monzani.

Procesul ruleaza

Personalul MSC Cruises, principalul actionar al Stazioni Marittime din Genova, a efectuat saptamana trecuta testari impreuna cu membrii echipajului, care au simulat sosirea pasagerilor, aceste testari fiind facute sub supravegherea oficialilor de sanatate maritima, aeriana si de frontiera (USMAF, Uffici di Sanità Marittima, Aerea e di Frontiera).

„Multumita acestor simulari, am imbunatatit intregul proces si fluxurile si acum suntem gata sa reluam operatiunile”, a spus Monzani.

Incepand cu duminica, 16 august si pentru urmatoarele plecari, procedura reproiectata de imbarcare, cu procesele de check-in digitale, ii va viza pe pasagerii care provin din tarile care apartin spatiului Schengen, care sosesc in grupuri, in intervalele de timp pre-stabilite.

Odata ce intra in terminalul de croaziera, oaspetilor li se va lua temperatura, apoi vor completa un chestionar privind starea de sanatate, in timp ce bagajele lor fi supuse unei verificari cu ajutorul razelor X si unei igienizari, inainte de a fi incarcate la bord.

Oaspetii verificati care sunt in regula, vor urca apoi la etajul terminalului, unde vor fi amenajate 15 statii care vor avea un medic si o asistenta, care le vor preleva probe pentru un test rapid.

„Odata finalizat acest proces, oaspetii se vor muta intr-o zona de asteptare cu 400 de locuri, zona care respecta masurile de distantare sociala, unde vor sta pana la 45 de minute, timpul mediu necesar pentru primirea rezultatului testului”, a explicat Monzani.

Aparate de testare

MSC Cruises va gazdui aparate de testare a probelor la bord, nu numai in procesul de imbarcare, ci si pentru testele suplimentare efectuate in timpul croazierei.

Daca testul este negativ, oaspetii vor trece la urmatoarea etapa a imbarcarii, primind bratara electronica MSC for Me, asa cum este normal.

Daca testul este pozitiv, „oaspetele si familia acestuia sau persoanele insotitoare vor fi duse intr-o zona izolata, unde li se va cere sa efectueze un al doilea screening de sanatate si un test molecular, care va fi trimis la laboratoarele San Martino din Genova, iar rezultatele le vor primi in cateva ore”, a spus Monzani.

Daca rezultatele sunt pozitive, oaspetii vor fi refuzati la imbarcare si vor fi informate autoritatile locale de sanatate.

Costurile tuturor procedurilor si testelor sunt acoperite de linia de croaziera.

Asigurare COVID-19

MSC Cruises a introdus o noua asigurare de protectie COVID-19, care, daca este achizitionata, va acoperi oaspetilor cheltuielile, daca acestia se infecteaza inainte de plecare, in cazul in care nu pot calatori, in timpul sau dupa se imbolnavesc dupa croaziera.

Pentru prima croaziera care a inceput duminica, 1.500 de pasageri s-au imbarcat in Genova pe vasul MSC Grandiosa, in timp ce, pentru croazierele viitoare, aceasta cifra va atinge pana la 70% din capacitatea navei, au spus cei de la MSC Crusies.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.