Tendinte pe puntile soarelui oferite de liniile de croaziere

Puntile soarelui (punti pentru plaja) de pe vasele de croaziera au fost intotdeauna populare in randul turistilor, dar conceptul original de “o punte, o piscina” aparut in anul 1990 este depasit. Cu spatiu limitat pe punte pentru piscina, adultii care au nevoie de un lung somn de dupa-amiaza in soarele caribian sau de o scufundare linistita in piscina racoritoare, trebuie sa imparta spatiul cu copii neastamparati care stropesc cu apa peste tot sau trebuie sa faca fata zgomotului uneori exagerat al animatorilor de pe vas sau al jocurilor din piscina.

Dar, odata ce vasele au devenit tot mai mari, iar liniile concureaza pentru a oferi cele mai inovatoare facilitati la bord, puntile pentru plaja de pe vasele de croaziera au avut parte de schimbari revolutionare. Moderne, complexele cu mai multe piscine – incluzand piscine numai pentru adulti, inchirieri de separeuri private contracost, piscine pentru copii si chiar tobogane – sunt acum facilitati standard pe noile vase de croaziera.

In concluzie, liniile de croaziera concep acum zone cu piscine similare complexelor hoteliere de pe uscat, acestea oferind cele mai fabuloase piscine si zone pentru bronzat.

Iata cateva dintre noile trenduri :

–          Zonele de relaxare linistite, concepute doar pentru adulti sunt unul dintre conceptele pe care liniile de croaziera le abordeaza in prezent, oferind punti pentru plaja sub forma de spa (precum Sanctuary de pe Princess Cruises) cu masaje in aer liber pe sezlong ; solarii pentru adulti (Royal Caribbean si Celebrity Cruises) cu vartejuri de apa ; inchirieri de separeuri private (Holland America si Oceania). Desi multe dintre aceste facilitati vin cu taxe aditionale, zonele minunate de relaxare ar putea merita costul.

–          Puntile pentru plaja s-au transformat in punti distractive. Toboganele pot fi gasite in croazierele pe NCL, Carnival si Disney. Royal Caribbean au introdus conceptul de water park pentru copii la bordul navei pe vasul Freedom si chiar si Celebrity are fantani arteziene pe noile nave, in care atat adultii cat si copiii se pot racori. Vasele Freedom si Oasis apartinand RCI dispun chiar si de simulatoare de surf.

–          Puntile cu piscine si filme merg acum mana in mana. Princess a introdus primul cinema in aer liber – Movies Under the Stars, cunoscut sub numele de M.U.T.S. – pe Caribbean Princess. Ecranul pe LED aflat in aer liber a fost atat de popular incat linia de croaziere a adaugat cate unul pe fiecare din navele sale noi si le-a introdus aproape in intreaga sa flota. Cateva nave de la Carnival, Costa, MSC, Royal Caribbean si Disney detin propriile lor versiuni de MUTS. Ecranele ofera program zilnic, de la CNN pana la Cupa Mondiala de Fotbal, precum si filme pe durata noptii.

Daca piscinele dinamice si puntile pentru plaja sunt prioritati atunci cand alegi o croaziera, iata favoritele noastre.

Princess Cruises

Nave: Grand Princess, Star Princess, Golden Princess, Caribbean Princess, Diamond Princess, Sapphire Princess, Crown Princess, Emerald Princess si Ruby Princess

Puntile soarelui: Daca vrei sa te afli in inima actiunii, ramai la zonele Calypso Reef si Neptune Reef. Componentele cheie includ piscine mari, baruri, jocuri la piscina, divertisment muzical si optiuni pentru cina. In plus, toate navele, in special Caribbean Princess, Crown Princess, Ruby Princess si Emerald Princess, detin un acoperis din sticla glisant care acopera Calypso Reef si piscina. Acesta este util in special in Alaska si Marea Baltica cand vremea este nefavorabila. Noaptea, zona Calypso este transformata intr-un scenariu de cinema cu piscina. Si ne referim din nou la Movies Under the Stars, disponibil pe majoritatea vaselor Princess. In plus, piscinele cu spa, gazduite in curtea fiecarui Lotus Spa, ofera posibilitatea de a inota impotriva curentului.

Prin ce se diferentiaza: Pe Crown Princess, linia de croaziera a mers si mai departe si a introdus conceptul Sanctuary, un refugiu numai pentru adulti cu servicii de rasfatare a turistilor si livrare de bauturi si snacks-uri la sezlongul fiecaruia. Ideea s-a dovedit atat de populara incat Sanctuary poate fi gasit pe toate navele Princess (exceptie facand Ocean Princess si Pacific Princess). Si daca vrei sa te relaxezi fara sa platesti o taxa, exista de asemenea o terasa in zona piscinei – in mod sigur aflata in afara zonei de mare circulatie de pe vas – situata in zona pupei.

Cina in zona piscinei: Poti comanda pizza la Neptune si burgeri la Trident Grill. La Sanctuary, poti gasi mancare sanatoasa precum pate de ton sau bauturi din fructe, disponibile contracost.

 

Celebrity Cruises

Nave: Celebrity Solstice, Celebrity Eclipse, Celebrity Equinox si Celebrity Silhouette

Puntile soarelui: Pe puntea cu piscina exterioara, atat copiii cat si adultii se pot bucura de fantanile “dansatoare” aflate langa piscinele pentru familii si cele pentru activitati sportive. Solariul destinat doar adultilor este un spatiu minunat, cu vartejuri de apa, pereti de sticla si acoperisul cu panouri solare, precum si piscine care se aprind noaptea.

Prin ce se diferentiaza : Clubul Lawn de pe ultima punte a vasului este acoperit chiar cu iarba naturala. Pasagerii se pot bucura de soare in timp ce joaca bocce ball pe cele 2 terenuri amenajate, jucand golf sau luand picnicul pe iarba. De asemenea, mai exista studioul Celebrity de fabricare a sticlelor, deschis pentru demonstratii atat ziua cat si noaptea. Pe Silhouette, studioul a fost inlocuit de un spatiu exterior pentru gratare si de 8 chioscuri disponibile pentru inchiriat. Hamace si scaune Adirondack au fost adaugate pentru a completa acest gazon.

Cina in zona piscinei: Barul si Grill-ul Mast serveste unele dintre mancarurile favorite ale turistilor precum tacos, nachos, hot dogs, burgeri, cartofi prajiti si inele de ceapa. Daca asta te face sa te simti putin prea plin, spa-ul si centrul de fitness se afla la doar cativa pasi departare.

 

Royal Caribbean

Nave: Freedom of the Seas, Liberty of the Seas, Independence of the Seas, Oasis of the Seas si Allure of the Seas

Puntile soarelui: Navele Freedom si Oasis s-au asigurat ca exista o optiune de a inota si de a sta la plaja pentru fiecare turist de pe vas. O piscina este pentru inot iar cealalta pentru activitati sportive si desigur vartejurile de apa sunt pregatite pentru toti. Oasis si Allure au de asemenea o piscina care este perfecta pentru o coborare gradual in apa. Zona H2O este destinata doar copiilor. Aceasta zona intinsa este dotata cu o piscina pentru copii, tunuri de apa si fantani sculptate multicolore. Adultii au propriul lor loc in solariu care are in componenta o piscina, hamace, balansoare si vartejuri de apa in consola care sunt pozitionate chiar pe marginea vasului oferind incredibile privelisti asupra oceanului.

Prin ce se diferentiaza: Semnatura liniei Royal Caribbean este reprezentata de piscina FlowRider, un simulator de surf unde cei mai indrazneti pasageri isi pot incerca talentul la surf. Vasele din clasa Freedom au doar cate un FlowRider fiecare, in timp ce Oasis si Allure au cate 2 fiecare.

Cina in zona piscinei: Piscina din Solariu are o cafenea care serveste pizza, in timp ce serviciul Sprinkles ofera iaurt inghetat. Daca cauti o bautura sanatoasa, Squeeze vinde diverse bauturi cu fructe.

 

Crystal Cruises

Nave: Crystal Serenity si Crystal Symphony

Puntile soarelui: Puntile pentru bronzat de pe vasele Crystal detin aceleasi calitati de lux ca si restul facilitatilor de pe vas – un decor spatios de nivel inalt. Toate puntile pentru bronzat de pe navele Crystal sunt mobilate cu sezlonguri comfortabile. Poti folosi cat de multe prosoape pufoase doresti. Piscinele si jacuzzi-urile sunt relaxante si rar aglomerate.

Prin ce se diferentiaza: Crystal ofera mai multe atractii pentru pasagerii sai activi cu terenurile sale de tenis, shuffleboard, golf si mesele de ping-pong.

Cina in zona piscinei: Bufeturile din zona piscinei de pe vasele Crystal sunt unele dintre cele mai bune. Barul si grill-ul Trident ofera optiuni tipice de a lua cina langa piscina, precum si sandwich-uri speciale mai neobisnuite. Gusturile variaza intre bufeturi tematice si optiunea de a lua o cina obisnuita la lumina stelelor.

 

Norwegian Cruise Line

Nave: Norwegian Epic

Puntile soarelui: Puntile pentru bronzat de pe Epic incep cu tipica pereche de piscine, inconjurata de fantani si un ocean de sezlonguri, dar nu se termina aici. Cei mici au propriul lor loc pentru a se distra in zonele Splash si Play, o oaza umbroasa cu fantani, piscine si animale sculptate. Zona pentru copii este situata sub toboganele gigantului Aqua Park. Principala atractie aici este Epic Plunge, in care doritorii intra intr-un tub urias inainte de a fi aruncati printr-o cascada direct in piscina de dedesubt.

Pentru o relaxare mai putin zgomotoasa, indreptati-va spre H2O, un spatiu care este compus dintr-o piscina numai pentru adulti, completata de uriasul ecran LED care a devenit o emblema a puntilor pentru bronzat in ziua de azi. Un alt spatiu linistit este reprezentat de nepopulata punte pentru bronzat din zona pupei, puntea 18.

Prin ce se diferentiaza : Personalul aduce zilnic prosoape de plaja racite pe care le stropeste cu apa Evian in zilele calduroase. In plus, nu vei mai fi hartuit de chelnerii care te agaseaza cu bauturi; daca ti-e sete, ridica steagul de la sezlongul tau si cineva va veni sa-ti ia comanda. Dar adevaratele VIP-uri sunt cele care isi pot permite o suita, un penthouse sau o vila, acestea avand acces la puntea semiprivata pentru vile ce dispune de o piscina, vartejuri de apa si sezlonguri comfortabile.

Cina in zona piscinei: Grill-ul ofera preparate pentru micul dejun si preparate tipice gatite la gratar pentru pranz, precum hamburgeri, hot dogs si pui, dar si salate si deserturi.

 

Holland America

Nave: Eurodam si Nieuw Amsterdam

Puntile soarelui: Pe ambele nave, principalele piscine – care pot fi acooperite de un acoperis retractabil pe vreme nefavorabila – sunt decorate in culorile pamantului cu scaune impletite din rachita si perne de plus. Fiecare este inconjurata de un vartej de apa urias si cateva mai mici. A doua piscina cu vedere la mare este situata la pupa. Aceasta piscina numai pentru adulti este compusa din 2 jacuzzi-uri si este inconjurata de mult spatiu cu vedere la mare.

Prin ce se diferentiaza: Pentru a rezolva problema principala a turistilor – punti pentru plaja prea aglomerate fara sezlonguri libere – Holland America ofera separeuri private pentru inchiriat, ambele pe puntea Lido si intr-o zona exclusiva cu o punte mai sus. In interiorul cortului tau privat vei gasi canapele si scaune din rachita, spray-uri cu Evian, un meniu special pentru pranz, snacks-uri – precum frigarui de fructe – si iPod-uri uploadate cu muzica.

Cina in zona piscinei: Slice ofera pizza langa piscina cu vedere la mare, si terasa Grill serveste piscina Lido; ambele zone pentru mancat includ baruri pentru bauturi racoritoare.

 

Disney Cruise Line

Nave: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream si Disney Fantasy

Puntile soarelui: Zonele cu piscina de pe vasele Disney sunt minunate pentru copii, dar sunt si destul de stilate pentru adulti. De fapt, ne place ca cele 3 zone distincte cu piscine – care ocupa toate aceeasi punte, permitandu-ti sa ajungi usor de la una la alta – se adreseaza unor tipuri specifice de turisti. Piscina lui Mickey, care are un tobogan, este pentru copiii mici ; piscina familiei lui Goofy (piscina lui Donald pe vasul Dream), in centru, este pentru persoanele de toate varstele si este locul pentru divertismentul muzical ; Golful linistit se adreseaza parintilor – accesul copiilor nu este permis.

Prin ce se diferentiaza : Piscinele de pe vasele Dream si Fantasy au de asemenea watercoaster-ul AquaDuck, un tub transparent din plastic care propulseaza turistii pe un ponton cu 4 punti mai sus sau mai jos – la un moment dat balansandu-se 4 metri peste marginea vasului, la 45 metri deasupra oceanului. Nemo’s Reef este un mic water park pentru pasagerii cei mai tineri. Disney foloseste de asemenea zonele sale cu piscine pentru petreceri fabuloase pe punte, de cele mai multe ori acestea incluzand artificii.

Cina in zona piscinei: Pentru familii, Barul Pluto’s Dog House (adiacent piscinei Mickey) si Pzzeria Pinocchio (langa piscina Goofy) sunt optiuni minunate pentru a lua masa in aer liber. Parintii care cauta pacea din Golful linistit au la dispozitie 2 baruri, din care unul serveste snacks-uri.

 

P&O Cruises

Nave: Ventura and Azura

Puntile soarelui: Vasul Ventura este conceput pe aceeasi platforma ca si vasul Grand al liniei Princess. Are 4 zone cu piscine : Beachcomber are un acoperis glisant din sticla ca sa poti inota indiferent de vreme. Aceasta piscina principala are in componenta si jacuzzi-uri, baruri, jocuri in piscina, divertisment muzical si optiuni pentru cina. Complet opus, Beachcomber-ului este Piscina Laguna, inconjurata de jacuzzi-uri. O piscina de scufundari se afla la pupa, langa zona pentru copii. Piscina Terrace este o zona mai linistita, localizata tot la pupa, iar piscina Endless, parte a spa-ului este localizata in partea din fata a vasului.

Azura, lansat in 2010, ofera chiar si mai multe facilitati decat sora sa. Dispune de 5 piscine : piscinele Aqua si Coral aflate la mijlocul navei tind sa atraga familiile, in timp ce piscina Terrace este destinata doar adultilor. Exista si o piscina la pupa. A patra piscina, Oasis, este rezervata pentru spa.

Prin ce se diferentiaza : Azura’s Retreat este un spa in aer liber cu terasa, separeuri private pentru inchiriat si tratamente spa. Piscina Endless de pe vasul Ventura detine tehnologia inoata-impotriva-curentului pentru exercitii in apa.

Cina in zona piscinei: Printre optiuni se numara o pizzerie si un loc cu inghetata, intre principalele 2 piscine. Exista si 2 baruri, un grill si un restaurant destinat familiilor.

 

Oceania Cruises

Nave: Marina, Insignia, Nautica, Regatta

Puntile soarelui: Puntile pentru plaja de pe vasele Oceania sunt centrate pe o piscina linistita cu apa sarata care este dotata cu sezlonguri comfortabile cu perne de plus, inconjurata de cateva vartejuri de apa. O zona minunata de relxare – cu canapele de plus, fotolii si o priveliste a intregii punti – este ascunsa in spatele piscinelor si este perfecta pentru cei ce prefera sa stea in umbra.

Prin ce se diferentiaza : Navele Insignia, Regatta si Nautica inchiriaza separeuri private care permit pasagerilor sa evadeze din agitatia generala de pe vas. Separeurile private oferite de Oceania au sezlonguri duble cu perne plusate, iar personalul aduce mancare de la grill-ul aflat in zona piscinei sau ceaiul de dupa-amiaza. Pe Marina, o punte fantastica si ascunsa pentru plaja cu un urias vartej de apa este disponibila pentru toti pasagerii, chiar sub spa, la prora.

Cina in zona piscinei : Grill-ul Waves de pe marginea piscinei ofera sandwich-uri – burgeri creativi si panini-uri, ale caror retete provin de la personalul liniei Oceania. Milkshake-urile servite dintr-un loc dedicat pot fi racoritoare intr-o zi calduroasa.

 

Carnival Cruise Lines

Nave: Carnival Breeze

Puntile soarelui: Linia Carnival este binecunoscuta pentru puntile sale colorate si pline de energie – avand ca si elemente caracteristice toboganurile in forma de spirala, refugiile pentru adulti si optiunile pentru o cina obisnuita – dar nava Breeze lansata in 2012 aduce tot ce e mai bun la aceasta linie.

Prin ce se diferentiaza : Aproape fiecare centimetru de pe puntea pentru bronzat a navei Breeze este utilizat. SportSquare este un spatiu in aer liber pentru activitati avand 2 terenuri de mini-golf situate in mijlocul unor mese de biliard si de foosball. Direct deasupra este situat SkyCourse, unde pasagerii pot escalada platforme, cabluri suspendate si se pot bucura si de alte provocari ce implica escaladarea. Pe parcursul intregii zi, parcul acvatic WaterWorks dispune de o serie de tobogane in spirala, o serie de aparate de pulverizare a apei si Power Drencher, o masinarie care inverseaza polii la intervalle regulate, trimitand pasagerii mai departe pe un torent de apa.  Serenity, zona destinata doar adultilor, o enclava privata cu sezlonguri din rachita si hamace cu perne plusate, se afla in apropiere. Piscina Beach de la mijlocul vasului poarta de asemenea semnatura  Carnival, Seaside Teathre, care ruleaza seriale TV, filme si evenimente sportive.

Cina in zona piscinei : Mancarurile obisnuite sunt de baza in zona piscinei. La piscina Beach, Guy’s Burger Joint, un loc situat la pupa, serveste burgeri conceputi de faimosul Guy Fieri de la Food Network. In apropiere se afla Blue Iguana Cantina, care este specializata in burrito si tacos. Tot la pupa se mai afla si o pizzerie deschisa 24h, care serveste cele mai bune mini-placinte si Tandoor, care serveste mancare indiana.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.