Top 5 atractii in Caraibele de Vest

Cu 2000 de ani in urma, civilizatia mayasa s-a remarcat datorita marii intelepciuni si a exprimarii prin inchinarea la soare. Aceasta si-a lasat amprenta prin fabuloasele piramide, care au deservit ca morminte pentru regi.

Va propunem un articol in care regasiti un Top 5 atractii in Caraibele de Vest, in cazul in care va doriti sa mergeti in aceasta destinatie.

Uxmal

Situat in nord – vestul provinciei mexicane, situl cunoscut sub numele de Uxmal, reprezinta o principala atractie, datorita designului care s-a conservat de-a lungul timpului. Desi ruinele au o vechime de peste 1000 de ani, acestea prezinta detalii arhitecturale unice.
De la fatadele muzeului de istorie Palace of the Governors si pana la laturile piramidelor, acestea iti fura privirea, devenind captiv si dandu-ti impresia ca retraiesti in prezenta a mii de suflete care traiau odata in orasul-stat. Turistii vor avea ocazia de a se intalni cu Chaac, divinitatea sarpelui ploii.

UNESCO World Heritage Mayan ruins of Uxmal

Calakmul

In afara potecii, in mijlocul unei paduri tropicale, la granita din Guatemala, se afla un sit mayas, mai putin vizitat, Calakmul. Dupa o calatorie prin pustiu, in natura, frumusetea si duritatea structurilor de piatra a sitului arheologic merita sa fie apreciate in totalitate. Odata ajuns in partea superioara a constructiei, te scufunzi intr-o mare de verde, a doua jungla cea mai mare din America de Sud, dupa Amazon. Uluitor!

Aerial view of Structure 11 (2 ) at Calakmul, is where the body of Jaguar Paw was found by archeologist Ramon Carrasco "Structure II, which occupies the extreme south of the Grand Plaza, is a foundation of monumental proportions with a surface area of more than 100 meters (331 ft) on each side.  The presence of pre-Classic ceramics in unsullied deposits at an open tunnel in this building shows that its fill corresponds to that of a substructure of the late pre-Classic era.  Its sequence of construction preserves at least three substructures and four architectural phases:  the first two, assoicated with ceramics in sealed contents; the second phase corresponds to the early Classic (250-600 A.D.) era."  Calakmul, the 'City of the Two Adjacent Pyramids', is the name given the site of one of the largest and most important cities of the lowlands of the ancient  Early hieroglyphic texts from stelae found in Structure 2 record the probable enthronement of a king of Calakmul in AD 411 and also records a non-royal site ruler in 514.[26] After this there is a gap in the hieroglyphic records that lasts over a century, although the Kaan dynasty experienced a major expansion of its power at this time. The lack of inscriptions recording the events of this period may be either due to the fact that the Kaan dynasty was located elsewhere during this time or perhaps that the monuments were later destroyed. CALAKMUL It is located in one of the largest ecological tropical forest reservations in México. With approximately 723 thousand hectares, it is situated in the region of Petén, Campeche, 30 kilometers away of the Mexico-Guatemala border. This region shares with the Guatemalan Petén not only similar characteristics of flora, fauna and orography, but also an architectural style characterized by buildings erected on large basal platforms, capped with vaulted precincts. The ornamentation of structures, based on modeled and polychrome stucco, visu

Chichen Itza

In nordul regiunii ajungeti la Chichen Itza, un loc familiar de altfel. Intr-o oarecare masura cunoasteti situl, fara ca macar sa fi ajuns vreodata pe acolo, deoarece piramida sa, El Castillo, a fost evidentiata in mii de ghiduri si documentare turistice, astfel devenind simbolul patrimoniului mayas mexican. Dar din nou, nimic nu este mai bun decat experienta reala. Enorma si impunatoare, cladirea a fost construita ca omagiu calendarului mayas. Baza sa reaminteste de setea civilizatiei pentru sacrificiul uman.

buton

Tulum

In provincia Quintana Roo, la Sud de Cancun, Tulumul din punct de vedere arheologic este modest, dar din punct de vedere geografic este magnific, datorita pozitionarii sale. Construit in varful unei stanci, acest sit este cel mai recent ( 1200 si 1500 d.H). Era un oras port situat pe un tarm de apa turcoaz si o plaja de nisip alb. Locatia vine cu o experienta vizuala impresionanta, incantand cu adevarat ochii.

car

Ruta Puuc

Denumirea se refera la o civilizatie post-mayasa, care a avut originile in regiunea Merida. Micile situri imprastiate in jurul ruinelor ( Sayil, Xlapak, Kabah si Labna) sunt dovezi ale arhitecturii numite Puuc. Cladiri alungite si pietre sculptate cu mozaicuri enorme, inglobate in pereti. Din acest motiv, o oprire in Cabah, este o necesitate.

car

Daca v-am trezit interesul, va asteptam cu mare drag sa ne treceti pragul agentiilor din tara sau sa contactati unul dintre agentii nostri pentru a va oferi mai multe informatii!



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.