Top 5 cele mai cautate hoteluri din apropierea marilor porturi Mediteraneene

Daca inca nu v-ati rezervat o croaziera si sunteti in cautare nu e prea tarziu. Liniile de croaziere opereaza itineraii pe Marea Mediterana tot timpul anului, de cele mai multe ori oferindu-se  tarife reduse in extrasezon. Astfel si hotelurile pre sau post croaziera ofera tarife speciale. Pentru a economisi bani, incercati sa va rezervati dumneavoastra un hotel in loc sa lasati linia de croaziera sa se ocupe de acest aspect. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra am facut un top al celor mai bune hoteluri, dupa cum urmeaza :

1. Atena, Grecia

Hotelul Athenaeum Inter-Continental Athens este cea mai buna alegere din mai multe puncte de vedere: in primul rand este localizat departe de Piata Constitutiei, locul unde se tin cele mai multe demonstratii, securitatea este excelenta,  are aceeasi panorama superba asupra binecunoscutului Acropolis  ca si alte hoteluri mai scumpe din zona Pietei. ( Rezervati-va o camera cu vedere la Acropolis si veti vedea ca merita toti banii ). In plus acest este situat la mai putin de 30 de minute de port.

Daca este posibil, rezervati-va o camera pe nivelul Executive Club si veti simti diferenta : zona de check- in separata, mic dejun inclus, care apropo este foarte consistent, gustari pentru pranz si cina, cocktail-uri si cine speciale.

Doar prezentarea pranzului va va satisface pofta de mancare. In plus, oaspetii Executive Club au un valet privat.
Pe de alta parte chair daca veti rezerva o camera standard, veti avea acces la un valet si camera va fi dotata cu nenumarate de aparate, cum ar fi un filtru de cafea, aer conditionat sau uscator de par.

Cina este de neuitat – restaurantul de pe acoperisul hotelului are o panorama superba asupra Atenei si a Acropolisului si pe masura ce noaptea se lasa totul devine magic.  Ca si o paranteza, restaurantul Premier este si un foarte bun loc pentru a face poze oferindu-va cateva dintre privelistile minunate asupra orasului. Pentru a avea o satisfactie garantata cinati afara pe terasa! Pe langa restaurant,  va puteti bucura de aceeasi priveliste si savurand un cocktail delicios la barul hotelului.

2. Barcelona, Spania

Hotelul Arts Barcelona este o minune pe 44 de nivele din sticla si otel. Este cea mai inalta cladire din Spania si o puteti vedea de oriunde din Barcelona astfel incat localizarea va fi foarte usoara. Cele 483 de camere ale hotelului va ofera o vedere superba fie asupra orasului Barcelona, fie asupra marii si a plajelor insorite. Hotelul este la doar 7 km de aeroport si in imediata apropiere a portului.

In Barcelona aveti foarte multe locuri de vizitat, dar acest hotel este el insusi lume deosebita, departe de barurile, resaturantele sau magazinele Barcelonei. Hotelul este aproape ca si un muzeu, adapostind o colectie impresionanta de opere de arta ale secolului 20, lucrari ce apartin celor mai importanti artisti Spanioli si Catalani contemporani.

Centrul Spa, denumit “Six Sense Spa”, se afla la etajul 43 si oferta toate tratamentele existente la ora actuala. Pana si un scurt masaj la cap, gat sau umeri poate face minuni pentru calatorul obosit. Pentru pranz  puteti alege unul din cele 5 restaurante cu specific Mediteraneean. Puteti servi masa langa piscina in timp ce admirati privelistea magnifica a portului. De asemenea puteti opta pentru cateva dintre cele mai sofisticate mancaruri cu specific Mediteraneean servind masa in restaurantul Michelin one – star Enoteca.

In timp ce admirati acest ultramodern hotel de lux, fiti atenti si la celebritati. Se spune ca starul de cinematograf Penelope Cruz frecventeaza foarte des acest hotel. O alta actrita, Gwyneth Paltrow,  spune pe siteul ei ca acest hotel este locul ei favorit cand se afla in Barcelona.

3. Istanbul, Turcia

Hotelul Ritz-Carlton asigura o oaza de liniste in acest oras fierbinte. Lobby-ul hotelului, o combinatie uluitoare intre mobila Europeana si artefactele Turcesti, ofera o priveliste unica asupra Bosforului.Aceeasi priveliste minunata poate fi admirata si din marea majoritate a  celor 244 de camere si suite, ale caror design interior va va impresiona in mod placut  datorita atentiei deosebite acordate fiecarui detaliu. Paturile sunt foarte confortabile, asternuturile sunt din matase si aerul conditionat il puteti folosi la maxim – perfect dupa o zi de plimbat prin caldura si galagia orasului Istanbul. Securitatea este foarte bine pusa la punct.

Hotelul este la doar cateva minute de port, iar pentru cei ce doresc sa extraga bani de pe card, hotelul este dotat cu un ATM pozitionat intr-un loc foarte usor accesibil. Valetii lucreaza pana tarziu si sunt foarte politicosi cu oaspetii.

Dupa o zi de vizitat orasul, barul hotelului RC, este cea mai buna alegere mai ales pentru iubitorii de Scotch. Acest lounge cunoscut ca avand cea mai buna colectie de Scotch din tot Istanbulul. Restaurantul Cintemani este magnific. Micul dejun mai mult decat satisfacator ( deseori inclus in tariful camerei ) va ofera bunatati din bucatariile Americane, Europene sau Turcesti. Fiecare dimineata este un adevarat festin.

Cand se apropie momentul cinei, restaurantul se transforma intr-o adevarata comoara Turceasca. Painea de casa ( Pita) este servita impreuna cu masline verzi marinate in ulei extra virgin  si condimente, dupa care sunteti serviti cu delicatese cum ar fi supa de linte rosii sau specialitatea de morcovi cu sos de iaurt.

4. Nice, Franta

Chiar daca croaziera dumneavoastra are ca port de plecare Monte Carlo veti dori sa va cazati in Nice. Hotelul e situat la o distanta foarte mica de Aeroportul International Nice Cote d’Azur si foarte aproape de port.

Construit in anul 1929 in stilul Art Deco , oferind 188 de camere, hotelul este pozitionat idilic pe grand Promenade des Anglais ( bulevardul principal de langa Mediterana). Renovat in 2004 de Concorde Hotels & Resorts, hotelul este acum unul de 5 stele ce ofera toate inovatiile si facilitatile tehnologice de care aveti nevoie. Pe holurile hotelului veti gasi o multime de fotografi vintage. Camerele reprezinta o imbinare perfecta intre stilul modern si cel Deco, fiecare avand  balcon sau terasa oferind privelisti spectaculoase.  Hotelul ofera, de asemenea, conexiune gratuita la internet.

Vechiul oras, Nice, plin de stradute inguste si magazine micute este la doar cativa pasi de hotel. La fel sunt si cafenelele sau restaurantele care servesc specialitati din sudul Frantei cum ar fi supa de peste sau dovlecelul umplut. Tot la fel de aproape sunt situate magazinele luxoase sau muzeele ce adapostesc unele dintre cele mai renumite opere de arta.

Micul dejun este cu adevarat magic. Acesta include briose si croisante care aduc mesei o aroma unica si speciala. Cina trebuie servita neaparat la restaurantul de la etajut 3 al hotelului. Bucatarul sef, Cedric Biron, este obsedat de mancarurile si ingredientele locale. Mancarurile  pe baza de biban de mare cu legume Nicoise sunt adevarate creatii artistice, menite sa satisfaca cele mai exigente dorinte. Preturile la meniuri sunt foarte rezonabile in comparatie cu varietatea de sortimente.

5. Venetia, Italia

In Venetia veti gasi foarte multe hoteluri extravagante, dar nici unul nu se compara cu Hotel Cipriani. Acest hotel magnific se afla la doar 5 minute de aglomerata Piata Sf. Mark. Hotelul care are 82 de camere si este pozitionat pe o insula care in trecut era un

refugiu nobilimea Italiana. Daca va veti caza aici, va veti simti ca un conte, respectiv o contesa. Raportul personal / oaspete este de 1 la 1.

Camerele duble, marea majoritate recent renovate, au balcoane sau terase intime cu vedere la laguna sau la gradina. Mobila reflecta grandoarea Italiei. Baile sunt dotate cu toate aparatele necesare, de la uscator de par si pana la cantar.

Imprejurimile hotelului va vor impersiona. Gradinile superb aranjate si  via fac din acest loc o mica bucata din rai. Va puteti relaxa facand o baie cu uleiuri aromatice la centrul Spa “ Casanova”.

Puteti sa savurati un vin special la terasa barului “Gabbiano”, care are vedere la piscina. Daca veti dori o experienta cu adevarat de neuitat, atunci luati cina la restaurantul Fortuny! Recomandarea noastra e sa incercati orezul cu langusta si mazare,precum si ravioli facute de casa, umplute cu biban de mare si chimen.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.