Top 5 – cele mai frumoase insule din lume

top 5 insule

Va prezentam in acest articol, 5 dintre cele mai uimitoare locuri din lume – ceva care sa va dea cateva idei atunci cand o sa va planificati urmatoarea vacanta!

  • Siargao, Filipine
cloud-9-surfing-siargao-island

Aceasta insula cat si lagunele sale cu ape cristaline, sunt perfecte pentru scufundari si este de asemenea o destinatie de vis si pentru surferii experimentati. Pentru a prinde unele dintre cele mai mari valuri din aceasta zona, trebuie doar sa va indreptati spre Cloud 9 (loc foarte cautat de surferi, cu valuri foarte bune, care ii incanta pe iubitorii acestui sport).

Siargao are de asemenea, cea mai mare rezervatie de mangrove din Filipine. Acesta este locul perfect pentru a face o excursie cu canoea si a descoperi comorile ascunse ale insulei, cum ar fi cascada Tak Tak sau laguna Sugba cu apele sale de smarald. Spuneti adio stresului si faceti o plimbare pe nisipurile albe imaculate ale acestei insule divine, va fi cu siguranta o vacanta de neuitat!

  • Santorini, Grecia
santorini_0

Biserici albastre? Ati spus biserici albastre? Santorini, cea mai mare insula a micului arhipelag Santorini sau Thera, este perla Cycladelor, care se afla in sudul Greciei. Insula, care a fost formata de un vulcan subacvatic, incanta zilnic miile de vizitatori cu cladirile sale pitoresti albastre si albe si cu peisajele sale absolut uimitoare.

O alta priveliste uimitoare ale insulei sunt intinderile uimitoare de nisip negru de la Red Beach, White Beach si Black Beach. In contrast cu culoarea rosiatica a rocilor vulcanice si albastrul intens al marii, aceste plaje reprezinta o priveliste de neuitat.

  • Insula Kei, Indonezia
maxresdefault

Probabil casa celor mai frumoase plaje din lume, cunoscute sub numele de Insulele Kei, Insulele Evav sau Pulau-Pulau, aceste insule magnifice, care includ si Kai Dulah, Kai Besar si Kei Kecil, formeaza marginea exterioara a arhipelagului Maluku intre marile Banda si Arafura.

O vedere aeriala asupra acestor intinderi de nisip, marginite de lagune turcoaz, va vor face sa visati la relaxare si sa uitati de stresul si presiunea zilnica. Veti fi surprinsi sa aflati ca mediul marin aici este incredibil de bine protejat si impresionant de bogat: rechini-vulpe, testoase, baracude, pesti papagali si multe altele.

  • Spitsbergen, Oceanul Arctic
57d8148b92e1c6553085527vad4z5a

Exploratorul norvegian, Fridtjof Nansen, a spus despre Spitsbergen: “Aici si acolo inaltimile inghetate ale marii se aprind cu licariri roz”. Explorarea celei mai mari insule din arhipelagul Svalbard este o adevarata schimbare de peisaje. Svalbard formeaza coroana arctica in nordul Norvegiei. Departe de frigul glaciar la care va asteptati, Spitsbergen se bucura de un climat relativ bland si de o flora si fauna remarcabil de variata datorita pozitionarii sale in proximitatea faimosului Gulf Stream.

Puteti vedea aici: reni, vulpi polare si daca aveti noroc il puteti vedea si pe regele insulelor – ursul polar. In Spitsbergen puteti vizita vechile abatoare de balene care au devenit orase fantoma si va puteti bucura de privelistile spectaculoase asupra fiordurilor.

  • Hvar, Croatia
20170613_104150

Nu in ultimul rand … Hvar! Aceasta insula, este una dintre insulele dalmate ale Croatiei fiind una dintre cele mai frumoase insule din Europa daca nu chiar din lume. Este situata intre Split si Dubrovnik, iar portul sau din epoca venetiana atrage in mod regulat o gama variata de iahturi in golful sau si o multime de exploratori din toata lumea care vin aici sa descopere frumoasele golfuri.

Favoritele noastre? Plaja Pokonji Dol si plaja Mlini. Hvar, este de asemenea, o destinatie in care natura este nealterata si frumusetea ei iti taie rasuflarea. Mirosul subtil a campurilor de lavanda care se intind de-a lungul intregii insule va va incanta cu adevarat simturile.

Speram ca v-ati facut cateva idei, iar atunci cand va veti planui urmatoarea vacanta, veti lua in calcul si aceste locuri absolut uimitoare!

 

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.