Top cele mai bune excursii in Bermuda

bermudaexex3

La fel ca industria croazierelor, Bermuda este de mult cunoscuta ca destinatie de vacanta pentru tineri casatoriti si cei batrani. In ultimul timp insulele au atras turisti mai tineri si activi. Cu rute scurte de plecare spre porturile de inregistrare incluzand Baltimore, Cape Liberty/Bayonne si Boston a devenit o optiune viabila pentru o zona demografica mai mare fiindca costurile de obicei mari ale biletelor de avion pot echilibra ecuatia pentru cei din nord est. Se adauga si faptul ca lantul britanic de insule nu mai este asa conservativ si a renuntat la unele restrictii privind numarul si marimea navelor din port si te poti afla intr-o croaziera spre cele mai bune distractii din port mai repede decat te-ai gandit. Bermuda a trecut printr-o revolutie de oferte de excursii sponsorizate de nave cea mai buna o reprezinta plajele fabuloase cu nisip roz din arhipelag, un surplus inegalabil de terenuri de golf, o uimitoare istorie naturala si cultura distincte.

Acvariul din Bermude si pesterile de cristal

De la delicatii caluti de mare la flamingo roz, acvariul este o buna introducere in uimitoarea fauna marina si a pasarilor pe care le vei vedea in timpul vizitei. Micutele insule se bucura de una din cele mai mari concentrari de pesteri de calcar – intre110 si 200. Cea mai faimoasa este Crystal Cave descoperita acum un secol cand doi baieti au urmarit o minge de cricket. Coboriti la 120 picioare sub nivelul marii unde mii de stalactite si stalacmite inconjoara un lac adanc de 55 picioare.

Cine sa mearga: familii,geologi si speologi. Pantofii de drumetie sunt necesari pentru coborire si urcare.

De ce este extraordinar:  Sub Bermudele subtropicale este o retea de pesteri din epoca glaciara. Stalactite de culoarea chihlimbarului atarna ca niste turturi si stalacmite inconjoara lacul limpede ca cristalul. Dupa vizitarea pesterilor aveti timp sa colindati magazinele si restaurantele din Hamilton inainte de a reveni la bordul navei cu feribotul public.

Pescuitul noaptea

Sa vedeti bariera de corali noaptea este o o aventura dupa ore de pescuit la bordul unei nave de petrecere, Jolly Joker de 56 picioare lungime. Prin operatiunea de prindere si eliberare aveti sansa de a vedea specii nocturne care nu sunt vizibile ziua, specii lutianide. Nu vei avea probleme sa inveti sa pescuiesti cu ajutorul  capitanului si echipajului- specialisti in domeniu.

Cine sa mearga: novici si pescari sportivi cu experienta.

De ce este extraordinar: Nu de multe ori navele de croaziera ofera experienta portului vizitat noaptea, dar faptul ca navele raman ancorate in Bermude 2 – 3 zile, aveti posibilitatea de a vedea o fata diferita a insulelor –  viata de noapte nu cuprinde doar dans si petreceri ci iti permite sa ajungi aproape de viata din mare pe care altfel nu o poti vedea.

Port Royal teren de golf

Aceasta insula obsedata de golf se lauda cu cele mai multe terenuri de golf pe mila patrata din lume. O exceptie notabila este terenul de golf Port Royal, proiectat de Robert Trent Jones, proprietatea guvernului din Bermude si care este si operatorul  acestuia  ( impreuna cu St.George`s si Ocean View). Situat in Southampton Parish langa ocean, la Port Royal au jucat specialisti in golf de la Babe Ruth la Jack Nicklaus in mod regulat.

 Cine sa mearga: impatimiti ai jocului de golf

De ca este extraordinar: Cu o prezentare indrazneata, privelisti care-ti taie respiratia si Oceanul Atlantic ca cel mai important loc cu apa, Port Royal,  care  in 2009 a avut  imbunatatiri in valoare de 14,5 milioane dolari, este considerat unul din cele mai mari terenuri publice din lume. A saisprezecea gaura  taiata in stanca cu privelisti ametitoare ale oceanului, este printre cele mai fotografiate gauri de golf din lume. Nu uitati sa aduceti mingi in plus (pot ajunge in apa) si sa purtati bermude si crampoane.

Triunghiul Bermudelor croaziera seara

Timp de 3 secole stancile inselatoare din Bermude au inghitit brigantine, vapoare cu aburi, nave de croaziera de lux si fregate. Din cauza lipsei de adancime a stancilor, multe din aceste epave se pot vedea din ambarcatiunile  cu fund de sticla. Printre cele mai populare epave este Constellation, nava cu 4 catarge care s-a scufundat in 1943 si l-a inspirat pe Peter Benchley in romanul „The Deep”. Alte favorite: fregata franceza L`Herminie scufundata in 1825 cu 25 de tunuri inca vizibile si corabia engleza cu 3 catarge si invelis de fier North Carolina care a lovit reciful in ziua de anul nou 1879.

Cine sa mearga: familii si oricine cauta un mod simplu de a petrece seara.

De ce este extraordinar: Epavele fantomatice nu sunt doar fascinante dar atrag si o fauna marina spectaculoasa si acest tur ofera posibilitatea sa vezi totul dintr-o perspectiva sub apa fara sa folosesti multa energie dupa o zi de excursie. Bibani uriasi, caracatite si tipari patati sunt doar cateva dintre vietatile colorate care populeaza aceste epave. Daca mergeti in acest loc bantuit cand se intuneca spaima este din ce in ce mai mare.

Eschivare de la noptile din port

Fiind ancorat in zona turistica King`s Wharf este greu sa vezi adevarata cultura din Bermude, dar daca te afli intr-o noapte de miercuri – este cazul itinerariilor de o saptamana- te poti duce la Hamilton unde Front Street se inchide pentru circulatie si se deschide pentru un festival stradal plin de energie. Magazinele cu galantare sunt deschise pana tarziu in timpul festivalului, dar vei gasi adevarate comori la numeroasele tarabe care vand artizanat si mancaruri traditionale. Tururile cu vaporul asigura transportul si includ o bautura in timpul calatoriei, ajuns la Hamilton poti explora Front street pe cont propriu.

Cine sa mearga: familii cu copii de orice varsta, seniori si oricine vrea sa interactioneze cu bastinasii.

De ce este extraordinar: Nu exista mod mai bun de a avea o experienta culturala decat umbland pe strazi in timpul festivalurilor de sezon si cumparand din piata locala, iar noptile din port nu sunt o exceptie, sunt orientate spre turisti ca  majoritatea evenimentelor din Bermude, dar este cel mai bun mod de a interactiona amical cu localnicii. Tot timpul este muzica, mancare buna si multi oameni la un loc, distractia este asigurata.

Tur Wild West Clear Kayak

Plimbarea cu caiace cu fund de sticla este un mod de a te bucura de o vedere mai buna si de terenurile exterioare din Bermude. Cu un prieten aluneci pe ape calde turcoaz, trecand pe langa plaje izolate, golfuri si golfulete ascunse, insule pustii si formatiuni dramatice de piatra  pe parcursul acestui tur. Tot timpul poti spiona pe corali testoase si alte vietati marine uimitoare aflate jos sub tine. Potrivit pentru toate nivelele vaslitul cu caiac, de la incepatori pana la experti, excursia se incheie cu o baie racoritoare.

Cine sa mearga: familii cu copii de la 5 ani si mai mari, seniori activi.

De ce este extraordinar: descoperi extraordinara viata marina fara sa te uzi. O privire  pe fundul de sticla al caiacului iti arata pesti curcubeu pe corali sau testoase alunecand prin apa. In plus ai o vedere mai buna a animalelor de coasta, pasari cu coada lunga si diferite specii de crustacee.

Tur cu bicicleta pe pista si tur plaja

Inainte de a permite circulatia masinilor spre sfarsitul aniilor 1940 un tren numit „rattle and Shake”circula pe insula. Trenul nu s-a mai utilizat dupa introducerea masinilor, linia ferata a fost transformata intr-o pista de 21 mile de la St.George`s in est la Somerset in vest. Turul te poarta pe o portiune de pista cu plaja la capat, poti vedea si minunatele peisaje marine si vegetatia luxurianta pe drum; ciclistii care au timp pot merge la fortul istoric Scaur sau sa vizitetze proprietatea din secolul 17 apartinand familiei Mott, ambele usor accesibile de pe pista.

Cine sa mearga: calatori activi care iubesc drumetiile, ciclismul si inotul, familii cu copii mai mari  si adolescenti.

De ce este extraordinar: Pista caii ferate te scoate de pe poteca obisnuita si te lasa sa explorezi zone mai putin turistice ale insulelor, avicultorii pot vedea pasari flamingo si starci la Spittal Pond si pasari cantatoare la Rezervati Naturala Gibert. Chiar te poti racori inotand dupa tur.

Tur individual

Daca stai peste noapte in Bermude te poti bucura de o varietate de evenimente culturale si poti face un tur individual al unor obiective istorice de la dans Gombay. Poti vedea si concertele in aer liber ale societatii filarmonice la inceput de iunie la St.George`s mergand pana la fortul St.Catherine si docurile regale. Pentru o scena adevarata de bar sa incerci faimosul cocktail cu rom sau bautura locala preferata  „a dark’n stormy” mergi la Swizzle Inn in Hamilton (3 Blue Hole Hill).



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.